MHP'li Yıldız Milletvekillerine Yapılan Hakareti Affetmedi
Haber Detayı
04 Ekim 2023 - Çarşamba 10:29 Bu haber 1555 kez okundu
 
MHP'li Yıldız Milletvekillerine Yapılan Hakareti Affetmedi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ak Parti ve MHP Milletvekillerine hakaret eden siyasetçinin yargılanacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız Milletvekillerine Yapılan Hakareti Affetmedi

15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalanan TBMM ile birlikte Ak Parti ve MHP Milletvekillerini hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, TBMM'de bekletilen dosyalarını hatırlattığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dosyalarına ek olarak 322 Milletvekiline yaptığı hakaretlerin hesabını Türk yargısı önünde vereceğini söyledi. 

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU TBMM İLE BİRLİKTE AK PARTİ VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİ HEDEF ALDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e geldiği sırada oturduğu yerden kalmama geleneğini TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılış töreninde de sürdürerek milli iradeye saygısızlıkta bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalanan 'Gazi Meclis'i hedef aldı.

 

Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de küresel güçlerin hedefinde olan TBMM ile birlikte Ak Parti ve MHP Milletvekillerini hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu meclise ben ‘Gazi Meclis’ demiyorum. Niçin? Gazi Meclis, Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren ve Milli Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclistir. Bu meclis saraydan alınan talimatla, Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin el kaldırdığı ve indirdiği, 19 Mayıs hareketinin yapıldığı bir meclistir. Yeni anayasa çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçek anlamda bir sivil anayasa istemiyor, başka planları var. Buradan yola çıkarak ‘acaba biz muhalefeti ve milleti nasıl kandırırız?’ arayışı içerisinde. Ama unutma biz diğer siyasi partiler gibi gelip senin önünde biat eden, koşulsuz davranan kişiler değiliz. Biz aklımızı kullanan yeteneklerimizi kullanan, ülkemizi, insanımızı düşünen bir siyasi gelenekten geliyoruz. Biz MHP değiliz.''dedi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ 

 

Türk milletinin iradesini hazmedemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ''2023 seçimlerinde TBMM teşekkül etmiş, Cumhur İttifakı çoğunluğu kazanmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeniden devletin başı olarak görevlendirmiştir. Söz de, karar da Türk milletinindir. Bunalımdan bunalıma sürüklenen ve akıl tutulması yaşayan CHP Genel Başkanı’nın, 'Bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur' açıklaması evvelemirde aziz milletimize hakaret ve husumet beyanıdır. Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu’nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur. Milli iradenin tayin ettiği iktidarın meşruiyetini tartışmaya açmak ancak ve ancak sokakların gürültüsünden, tank-palet seslerinden, statükocu çevrelerden, vesayetçi odaklardan medet uman bir demokrasi celladının hezeyanıdır. CHP yoldan çıkmış, yozlaşmanın uçurum dibine çakılmıştır. 2023 seçimlerinde Türk milletinin verdiği dersi hala anlamayanlar, 31 Mart 2024 tarihinde bir ders daha alacak, zilletin de, rezaletin de, hıyanetin de defteri dürülecektir.'' dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ 

 

TBMM ile birlikte Ak Parti ve MHP Milletvekillerin hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de bekletilen dosyalarını hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu meclise ben Gazi Meclis demiyorum. Niçin? Gazi Meclis, Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren ve Milli Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclistir. Bu meclis saraydan alınan talimatla, Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin el kaldırdığı ve indirdiği, 19 Mayıs hareketinin yapıldığı bir meclistir.' Kılıçdaroğlu, Milli iradeye karşı hazımsızlığını dünya alem biliyor. Şu hususu unutma: Diğer dosyalarına ek olarak 322 Milletvekiline yaptığın bu hakaretlerin hesabını Türk yargısı önünde vereceksin.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, TBMM, Ak Parti ve MHP, Milletvekili, hedef alan
Yorumlar
Haber Yazılımı