MHP'li Yıldız'dan Bireysel Başvurulara Sınırlama Önerisi
Haber Detayı
31 Ocak 2024 - Çarşamba 11:04 Bu haber 1688 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Bireysel Başvurulara Sınırlama Önerisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan Bireysel Başvurular konusunda dikkat çeken önerilerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Bireysel Başvurulara Sınırlama Önerisi

Son zamanlarda çok tartışılan Anayasa Mahkemesi'ne yapılan Bireysel Başvurular konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Türk yargı sisteminin yapısal sorunlarını çözmek için uygulamaya konulan Bireysel Başvuru Hakkını Düzenleyen maddelerin yeniden düzenlenmesi ve sınırlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN BİREYSEL BAŞVURULARA YENİDEN DÜZENLEME ÖNERİSİ

 

Bireysel Başvuru uygulamasının sorun çözmek yerine yargı sistemini zayıflatan bir sorun haline geldiğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk yargı sisteminin yapısal sorunlarının çözümü için elverişli bir araç olması ümit edilen bireysel başvuru, mecrasından çıkmış yargı sistemini zayıflatan sistemsel bir sorun haline gelmiştir. Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunda, Bireysel Başvuru Hakkını Düzenleyen 45, 46, 47, 47, 48, 49, 50. maddeler yeniden düzenlenmeli ve temel kriter; Kanuna açıkça aykırılık halleri ve takdir yetkisinin keyfi kullanılması ile sınırlandırılmalıdır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Bireysel Başvuru, Sınırlama Önerisi, sorun çözmek
Yorumlar
Haber Yazılımı