MHP'li Vahapoğlu: Hasımlığa Karşı Türkiye Karar Vermeli
Haber Detayı
17 Aralık 2020 - Perşembe 14:17 Bu haber 2210 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu: Hasımlığa Karşı Türkiye Karar Vermeli
MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, Türkiye'yi hasım görenlere karşı Türkiye'nin karar vermesi gereken bir süreçte olunduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu: Hasımlığa Karşı Türkiye Karar Vermeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda MİT Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve MGK Genel Sekreterliği bütçeleri üzerine MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararına ''Bir devletin kimden silah alacağını bir başka devlet belirleyemez'' sözleriyle tepki vererek, postmodern 3. Dünya Savaşı'ndan bahsedildiği bir dönemde yaptırımlar yoluyla ABD Türkiye'yi hasım görüyorsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin onları nasıl göreceğinin daha önemli olduğunu söyledi.

 

YAPTIRIM KARARINA MARUZ KALAN KİŞİLERİN KARARI ELİNİN TERSİYLE İTMESİ GEREKİR

 

ABD'nin hasımlarıyla yaptırım yoluyla mücadele etme yasası konusuna kısaca bir değinmek istiyorum. Bilindiği kadarıyla, Savunma Sanayii Başkanımız Sayın İsmail Demir Hoca'ya ve 3 personeliyle, çalışma arkadaşıyla ilgili mal varlıklarını dondurma ve vize yasağı getirildi ve Savunma Sanayii Başkanlığının ABD ve uluslararası mali kuruluşlardan borç alması yasaklandı. Ben Savunma Sanayii Başkanlığında bu uygulamaya maruz kalan -tabii ki bu 4 isim üzerinden Türkiye cezalandırılıyor- 4 arkadaşımıza, 4 kamu görevlisine elinizin tersiyle itin bu kararı diyorum. 

 

BİR DEVLETİN KİMDEN SİLAH ALACAĞINI BİR BAŞKA DEVLET BELİRLEYEMEZ

 

Çünkü bir devletin kimden silah alacağını bir başka devlet belirleyemez. Artı, ABD'ye bu konuda cesaret veren, bizim içinde bulunduğumuz NATO birlikteliği de buna imkân sağlamaz. Çünkü NATO'nun hiçbir belgesinde, ABD Türkiye Cumhuriyeti devletinin tek tedarikçisi olarak gösterilmemektedir. Biz bağımsız bir devletiz, istediğimizden istediğimiz şekilde alırız, ihtiyacımız neyse. Hiç kimse bize rol biçmesin; bu, ABD de başta olmak üzere. Türkiye'nin hiçbir şekilde, hiçbir uluslararası metinde de bir taahhüdü bulunmamaktadır.

 

ABD TÜRKİYE'Yİ HASIM GÖRÜYORSA, TÜRKİYE ONLARI NASIL GÖRECEK?

 

Ayrıca, şu uygulanabilir mi diye TBMM'nin değerli üyelerinin de düşünmesi lazım, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet kabinesinin de düşünmesi lazım: Biz madem hasımlarıyla yaptırım yoluyla mücadele kapsamında değerlendiriliyoruz, ABD bizi hasım görüyorsa biz onları nasıl göreceğiz; bunun değerlendirilmesi lazım. Ayrıca, ABD, özellikle NATO ülkelerinin hemen hemen yüzde 80 askerî ihtiyacını karşılayan tek tedarikçisi konumundadır, alınacak mal ve malzemelerin yurt içinden temin edilmesi yolunun en azından bir süre araştırılması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü onlara verilecek en güzel cevap, onlara akacak paranın musluğu kesmektir. Bunların hepsi mal satmak maksadıyla yapılan uygulamalardır.

 

POSTMODERN 3. DÜNYA SAVAŞINDAN SÖZ EDİLİYOR

 

Devletimizin 3 önemli, kilit kurumunun çalışmaları, fedakârlık, cesaret ve feragat örnekleriyle doludur. Bu 3 kurum hakkındaki konuşmama, bu kurumların görev alanını ilgilendiren ortak birkaç hususa değinerek başlamak istiyorum. Birinci, İkinci Dünya Savaşlarından, hatta postmodern Üçüncü Dünya Savaşı'ndan bahsediliyor. İnsanlar, sokaklarda rahatça gezebildiği, sosyal, ekonomik, kültürel ve benzeri yaşantılarını arzuladığı şekilde gerçekleştirebildiği sürece hâkimiyet savaşlarının bittiğini, hayatın normalleştiğini sanıyor. Hâlbuki savaşlar, ekonomik, kültürel, diplomatik veya terör yoluyla açık ya da vesayet ve hibrit şeklinde devam ediyor.

 

SAVAŞLAR SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

 

Genellikle savaş denildiğinde Hollywood filmlerini hatırlıyoruz biz. Savaşın, çatışmanın dehşetini yaşamadığımız için ne gibi önem arz ettiğini bilmiyoruz ve onun için rehavet içerisindeyiz. Asıl savaşı fark edemiyoruz. Hâlbuki savaşlar sürekli devam ediyor ve dost bildiğimiz çoğu ülkenin el altından bizim düşmanlarımızı desteklediklerini ve bizlerle dolaylı yoldan savaştıklarını da biliyoruz.

 

EGEMEN GÜÇLER PSİKOLOJİK BASKIYLA SAVAŞINI SÜRDÜRÜYOR

 

Mesela, -bizimle savaşıldığını değil, başka yolla nasıl savaşıldığını göstermek açısından- örnek veriyorum, Almanya örneğini ele alalım. Almanya İmparatorluğu'nun Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda kaybettiği topraklarını ve nüfuz alanını, bugün sahip olduğu ekonomik, kültürel ve politik gücüyle geri almakla kalmadığını, Alman İmparatorluğu'nun ve Hitler Almanyasının kılıç, tank, topla egemenlik kurmaya çalıştığı Polonya, Çekya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Karadağ gibi ülkelerin hemen hemen tüm irili ufaklı sanayi tesislerini, AR-GE şirketlerini, bankalarını, sigorta şirketlerini, marketlerini, lojistik firmalarını, hatta pastanelerini, postanelerini, ekmek fırınlarını, kırtasiye dükkânlarını bile satın aldıklarını görüyoruz ve bunlar, kural belirleyen psikolojik baskısıyla hiç fark ettirilmeden yapılıyor.

 

ÜLKELER ZİHİNLERİ İŞGAL EDİLMİŞ NESİLLERLE ZAHMETSİZCE GASPEDİLİYOR

 

Bir başka alan ise insanların, insan beyninin ve algısının kontrolü konusudur. Burada da silah ve mühimmat yoktur. Medya, eğitim kurumları ve etki ajanları vasıtasıyla bu işlemler yapılmaktadır. Fransa, İngiltere, ABD, hatta İtalya; Ön Asya'daki, Afrika'daki, Uzak Asya'daki ülke yöneticilerinin hemen hemen tamamının çocuklarını teslim almıştır ve bu çocuklar bunlara teslim edilmiştir. Bu ülkelerde yönetici sınıfı da bürokrat sınıfı da teknokrat kesimi de bu yabancı ülkeler yetiştirmektedirler. Eleman yetiştirdikleri alanlar sadece kamuyla, ekonomiyle sınırlı kalmamaktadır, din alanında da eleman yetiştirmektedirler. Örnek: İslam ülkesi olmayan İngiltere, İslam dünyasının en büyük âlim diye geçinen insanlarını yetiştirebilmektedir dinî konularda. Hedef ülkeler, zihinleri işgal edilmiş bu nesiller vasıtasıyla teslim alınmakta ve en zahmetsiz şekilde gasbedilmektedirler.

 

ÜLKELERİN İRADELERİ BEYİNLERİ KONTROL ALTINA ALINILIYOR

 

Postmodern gaspta silah yoktur, asker yoktur, askerî personelin, araç ve gerecin kaybı söz konusu değildir, ülkenize gönderilen bayrağa sarılı tabutlarla gelen asker cenazeleri olmadığı için de toplumdan tepki de gelmemektedir. Kimi zaman yönetici, kimi zaman kamuoyu oluşturucu, kimi zaman akademisyen, kimi zaman asker, kimi zaman medya mensubu, hatta siyasi kılıklı işbirlikçiler sahaya sürülerek onlar üzerinden ülkelerin iradeleri, beyinleri kontrol altına alınmaktadır.

 

BİR YAZILIM YA DA VİRÜS YOLUYLA İNSANLAR EVİNDE HAPSEDİLEBİLİNİYOR

 

Günümüz savaşlarında sivil uzmanların geliştirmiş olduğu teknolojiler askerî stratejilere hizmet edecek şekilde kullanılmaktadır. Bu nedenle, cepheye sürülecek kalabalık insan gücüne fazla ihtiyaç kalmamıştır ve bunları yapan ülkelerin hemen hemen tamamı mermi atmadan ülkeler üzerinde hâkimiyet kurmaktadırlar. Mermi atmadan ülkeler üzerinde hâkimiyet kuran ülkelerin bugün korkulu rüyası, bir iki mikrobiyoloğun, kimyagerin, bilgisayar "hacker"inin sebep olabileceği yıkımlar ile toplu ölümlere sebebiyet verecek kirlenmeler, hastalıklar ve doğal afetlerdir. Bir yazılım ya da bir virüs yoluyla ülkeleri evlerine hapsedebiliyorsunuz artık bugün.

 

ASKERLER ÜZERİNE YAPILAN UYGULAMALAR

 

Bazı ülkeler muhtemel gelişmeleri kontrol altına alabilmek için -ABD gibi- hâlâ biyolojik harp, silah ve araçları üretmektedirler masum isimler altında, parantez içerisinde söylüyorum. Fransa Silahlı Kuvvetleri Etik Kurulu, askerin acı duyma hissini köreltecek, strese dayanıklı hâle getirecek, uzun süre uyanık kalmasını sağlayacak fiziksel ve psikolojik kapasitesini artıracak ilaç ve ameliyatlara müsaade etmiştir, askere çip takılmasına izin veren kararı onaylamıştır. Çin biyonik asker testlerine başlamıştır.

 

KLASİK MÜCADELENİN İLERİSİNDEKİ YÖNTEMLERE GEÇMEK ZORUNDAYIZ

 

ABD ve bazı ülkeler telekomünikasyon ve mobil telefon üreticisi Çin firmalarını ülkelerine zarar verebilecekleri gerekçesiyle, düşüncesiyle ülkelerinin dışına çıkarmaya zorlamaktadırlar. ABD, İngiltere, Rusya, Singapur, Çin Halk Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkeler, içinde uzayın da bulunduğu bir siber savunma gücü oluşturmaktadır. Bunu detaylandırarak sunmam elimdeki zaman nedeniyle... Sayan Başkan'da zamanımı uzatmadığı için burada keseceğim. Bu hususların tamamı Millî Güvenli Kurulu Genel Sekreterliği tarafından Millî Güvenlik Siyaset Belgesi kapsamında değerlendirilmeli, MİT Müsteşarlığı bunlarla ilgili araştırmaları yapmalı, Savunma Sanayii Başkanlığı da bunlara destek verecek hazırlıkları, altyapıyı kurmalıdır diyorum. Yani günümüz artık klasik mücadelenin dışına çıkmıştır, dünyayı çok yakinen takip edip klasik yöntemlerden günümüzün ilerisindeki yöntemlere Türkiye geçmek zorundadır diyorum; saygılar sunuyorum. 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Hidayet Vahapoğlu, hasım görenler, Türkiye ne yapacak, karar vermeli, posmodern savaşlar, askersiz savaşlar
Yorumlar
Haber Yazılımı