MHP'li Taytak'tan Bakan Soylu'yu Hedef Alan Muhalefete Tepki
Haber Detayı
22 Kasım 2022 - Salı 10:02 Bu haber 1252 kez okundu
 
MHP'li Taytak'tan Bakan Soylu'yu Hedef Alan Muhalefete Tepki
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Bakan Soylu'nun sevilmediğini iddia eden muhalefet Milletvekillerine kapak olacak nitelikte cevap verdi.
MHP Haberi
MHP'li Taytak'tan Bakan Soylu'yu Hedef Alan Muhalefete Tepki

İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri üzerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sevilmediğini iddia eden HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir'e tepki gösteren MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, terörle mücadelede başarılı olan Bakan Soylu'yu kimlerin sevmediğine yönelik manidar değerlendirmelerde bulundu.

 

HDP MİLLETVEKİLİ FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR'İN BAKAN SOYLU'YU HEDEF ALAN SÖZLERİ

 

Terörle mücadelede başarılı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ''Teröristleri ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz." sözlerini hatırlatarak, ayakkabı numarasının 36,5 olduğunu söyleyen HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir, Bakan Soylu'nun;  terörle mücadelede başarılı olmasından, terör örgütü PKK, siyasi uzantısı HDP ve LGBT'ye yönelik eleştirilerinden, bombalı saldırıdan dolayı taziyelerini sunan ABD'nin taziyesini kabul etmemesinden, Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturma stratejisi kapsamında İdlib ve Afrin'e yapılan konutlarla ilgilenmesinden duyduğu rahatsızlığı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada dile getirdi.

 

Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığını başarıyla gösteren ve teröristlere göz açtırmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sevilmediği yönünde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bir tartışma başlatan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir, ''HDP'ye sürekli söz söylemektetesiniz. HDP, PKK, LGBT'ci sözlerinizi, şunu, bunu bırakın bir kenara. Her konuşmanızda LGBT+'lara yönelik kriminalize eden, hedef gösteren ve aşağılayan nefret söylemlerinde bulunuyorsunuz. Siz bu ülkede bir Bakansanız, bu ülkenin ayrımsız tüm yurttaşlarının haklarını eşit olarak korumak zorundasınız. Homofobiksiniz, evet, anlaşılıyor. Kimseyi sevmek zorundasınız demiyorum, nasıl sevilmiyorsanız siz de sevmek zorunda değilsiniz, ancak sorumluluğunuzu yerine getiremeyecek kadar herkese nefret doluysanız istifa mı, af mı, ne yapıyorsanız onu yapacaksınız; net olan bu. Zaten bu sayılanlardan bir tanesi bile yaşansa sorumlu olan Bakan o ülkede istifa ederdi.'' dedi.

 

HDP'li Demir'in Bakan Soylu'nun sevilmediğine yönelik sarfettiği sözlere tepki gösteren Cumhur İttifakı Milletvekilleri ile muhalefet Milletvekilleri arasında büyük tartışmalar yaşandı. Tartışmalara dahil olan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın sözleri ise Bakan Soylu'yu sevmeyenlere kapak olacak nitelikteydi.

 

MHP'Lİ MEHMET TAYTAK'TAN BAKAN SOYLU'YU SEVMEYENLERE KAPAK GİBİ SÖZLER

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sevilmediğini iddia eden HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir'e tepki gösteren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, ''Bir konuşmacı 'Dünyanın hiçbir ülkesinde sizin gibi İçişleri Bakanının olmadığını ve sizi sevmediğini.' söyledi. Sayın Bakanım, sizi eli kanlı terör örgütleri sevmiyor, sizi çocuk katilleri sevmiyor, sizi öğretmen katilleri sevmiyoruz, sizi sivillerin katilleri sevmiyor, sizi terör örgütüyle el ele olanlar sevmiyor, sizi Türkiye'nin terörle mücadelesini kötü göstermek isteyenler sevmiyor, sizi Türkiye'nin terörle mücadelesinde algı operasyonlarıyla çarpıtmak isteyenler sevmiyor, sizi PKK sponsorları sevmiyor, sizi PKK'nın siyasi uzantıları sevmiyor, sizi PKK'nın sözcüleri sevmiyor, sizi ABD sevmiyor, sizi Avrupa Birliği sevmiyor, sizi Müslüman Türk milletinin düşmanları sevmiyor. Sizi kim seviyor? Ben söyleyeyim Sayın Bakanım: Sizi bu bayrağı sevenler seviyor, sizi bu toprağı sevenler seviyor, sizi ezanı sevenler seviyor, sizi bu milleti sevenler seviyor, sizi gözü yaşlı şehit anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve Diyarbakır anneleri seviyor, sizi vatan millet sevdalıları seviyor, sizi kahraman Mehmetçikler seviyor, sizi sizinle birlikte savaşan Emniyet güçlerimiz seviyor, sizi bu vatanın yiğit evlatları seviyor ve bu millet size güveniyor.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEHMET TAYTAK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİ ÜZERİNE BAŞKA NE DEDİ?

 

İçişleri Bakanlığımız yurdumuzun iç güvenliğini ve asayişini sağlayan temel aktördür. Ülkemiz kırk yıldır etnik bölücük anlayışı içerisinde hareket eden, emperyalist güçlerin maşası PKK terör örgütüyle mücadele etmektedir. Son yıllarda ülkemiz, eylemlerine kırk yıl önce başlayan PKK terör örgütüyle ciddi mücadeleler içerisindedir ve bu mücadele sizin ve Bakanlığınızın ilgili alanında çalışan kardeşlerimiz sayesinde çok başarılı bir noktaya gelmiştir. Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı düşmanca girişimler karşısında millî ve ahlaki bir duruş sergileyen, tarihî birliktelik olan Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemimiz sayesinde PKK terör örgütü artık Türkiye'nin hafızasından silinmek üzeredir. "Teröre giden yollar kapatıldı. Terörün beli kırıldı. İnanıyorum ki 2023'te içeride hiçbir terörist kırsalda kalmayacaktır." dediniz Sayın Bakanım, biz size inanıyoruz.
Uyuşturucu madde bağımlılığı günümüzün en önemli problemlerinden biridir. En İyi Narkotik Polisi; Anne Projenizle uyuşturucuyla mücadelede farkındalık yarattınız. Anneler aracılığıyla uyuşturucu kullanımının erken tespit edilerek bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuklarımıza bu projeyle fayda sağladınız.

 

Sayın Bakanım, insanlığa karşı işlenen suçlardan biri de insan ticaretidir. İnsan ticareti mücadele isteyen bir hâldir, bu mücadele çalışmaları ve organize suç şebekelerinin çökertilmesi konusunda çok ciddi çalışmalara imzalar attınız.
Üniversitede okuyan genç yavrularımızın öğretim hayatları boyunca huzurlu, güvenli bir öğretim görmeleri amacıyla "El Ele Güvenli Geleceğe" projesini hayata geçirdiniz. KADES projesiyle aile içi ve kadına karşı şiddetle ilgili mücadele büro amirlikleri, güven masaları, açık kapı birimleri kurdunuz.

 

Sayın Bakanım, ülkemiz bir afet bölgesidir. Ülkemizde yaşanan afet anlarında gece gündüz demeden AFAD Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte vatandaşlarımızın yanında oldunuz. Afete maruz kalan her yere yetiştiniz. Bayram namazlarınızı Yüksekova'da, Kato Dağı'nda, sınır tepe üs bölgelerinde vatan için eli tetikte bekleyen Mehmetçiklerle beraber kıldınız. Ben vatan ve millet için yaptığınız tüm fedakârlıklar için size teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Kararlılıkla sürdürdüğünüz tüm mücadelelerinizde Allah yâr ve yardımcınız olsun. İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Afyonkarahisar Milletvekili, Mehmet Taytak, Bakan Soylu, TBMM, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı