MHP'li Taşdoğan Coronavirüsü Bir Dakikada Tespit Ediyor
Haber Detayı
31 Mart 2020 - Salı 11:16 Bu haber 2122 kez okundu
 
MHP'li Taşdoğan Coronavirüsü Bir Dakikada Tespit Ediyor
MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, coronavirüsü bir dakikada tespit edebilen proğram geliştirdiklerini açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Taşdoğan Coronavirüsü Bir Dakikada Tespit Ediyor

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, beraber olduğu bir ekiple birlikte, coronavirüsü hızlı bir şekilde tespit edebilen bilgisayar yazılımı geliştirerek, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etti. Bu proğram ile tanı laboratuvarı olmayan yerlerde bir tomografi ile hastanın kovid olup olmadığı 1 dakikadan kısa sürede tespit edilebiliyor.

 

YAPAY ZEKAYI CORONAVİRÜS TESPİTİNDE KULLANARAK PROĞRAM GELİŞTİRDİK

 

MHP'nin doktor Milletvekillerinden olan Ali Muhittin Taşdoğan, coronavirüsü hızlı teşhis eden proğram hakkında yaptığı açıklamada, ''Yapay zeka, verileri hızlı bir şekilde işlemektedir. Bazı branşlarda kullanılan yapay zekayı coronavirüs tespitinde kullanmak için yerli bir proğram geliştirdik. Binlerce çekilmiş normal akciğer tomografisi ve kovid pozitif tomografi bulguları toparlandı. Bilimsel alt yapısı geniş bir heyetle bir çalışma yürüttük ve böyle bir ürün ortaya çıktı. Radyolog Murat Yüce, enfeksiyon hastalıkları uzmanı Ahmet Rıza Şahin ve benim katılımımla uzmanlık altyapısı tasarlanmış olan bu yapay zeka uygulaması, Mert Solkıran tarafından Kahramanmaraş Teknokent bünyesinde çalışır hale getirildi.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSÜ BİR DAKİKADA TESPİT EDİYOR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Hazırladığımız proğramı halkımızın hizmetine sunulması için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim ettik. Bu uygulamamız sayesinde radyoloji uzmanlarının iş yükü hafifleyecek ve her saniyede bir tomografi bakma imkanı oluşacak ve yüzde 99,76 isabet oranıyla okunacak. İş yoğunluğundan arkadaşlarımız çok fazla yorulmaktadır. Böyle bir yapay zekayla, akciğer bulgusu ilk oluştuğunda, henüz tanı koyacak laboratuvar hazırlıkları olmayan yerlerde bile, tomografiyle bu kovid mi değil mi, en azından durum yönetilebilecek. Hızlı, bir dakika içerisinde sonuç verecek bir programdan bahsediyoruz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Taşdoğan, Coronavirüsü, Bir, Dakikada, Tespit, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı