MHP'li Selim Fetih Arzusunu Hatırlatıp Ne Demek İstedi?
Haber Detayı
07 Kasım 2023 - Salı 20:53 Bu haber 3029 kez okundu
 
MHP'li Selim Fetih Arzusunu Hatırlatıp Ne Demek İstedi?
MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, Yavuz Sultan Selim Han'ın sözlerini hatırlatarak ne demek istedi?
MHP Haberi
MHP'li Selim Fetih Arzusunu Hatırlatıp Ne Demek İstedi?

Kazandığı Mercidabık Zaferi sonrasında Suriye'den Mısır'a kadar olan tüm Ortadoğu Bölgesi'ni fetheden Yavuz Sultan Selim Han'ın, Kâhire’den İstanbul’a dönerken söylediği fetih arzusuyla yanıp tutuşmasını ifade eden sözleri hatırlatan MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'li Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'in sözleri ışığında, meseleyi günümüze yansıtarak bir açıklama yaptı.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINI ABD ANLADI MUHALEFET HALA ANLAYAMADI 

 

Filistin cephesinde geçmişte mücadele eden Türk milletinin, kan dökmesini, can vermesini ve esir düşmesini hatırlatıp tarihi bağ açısından Filistin'in Türkiye için önemine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'e 24 saat mühlet verdiği açıklamasında; savaş ve insanlık suçu işleyerek katliam yapan İsrail’in durdurulması için Türkiye’nin harekete geçmesini isteyerek, zulmün sona erdirilmesi adına uluslararası düzeyde ses getirecek hamleler yapmıştı. 

 

Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmenin ecdad mirası olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereğini yerine getirmesini isteyen Bahçeli'nin ne demek istediğini; Bahçeli'nin çağrısını duyunca basın toplantısını yarıda kesip Acil Durum Toplantısına geçen ABD Başkanı Joe Biden bile anlamıştı ama Türkiye’nin Sözde Ulusalcıları ve Sözde Milliyetçileri anlamamıştı. Gazze'ye saldırarak tüm Ortadoğu'yu yakacak hatta Türkiye'nin 22 ilini kapsayacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail'in amacını anlayan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekilleri ise; İsrail ile eş zamanlı hareket edercesine tutum sergileyerek, TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız vermişti.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E MÜHLET VERMESİNİ ELEŞTİRENLERE TOKAT GİBİ CEVAP

 

Ulusalcı ve Milliyetçi geçinen siyasetçi ve yazarların, Diplomat eskisi Monşerlerin, sosyal medya trollerinin tek merkezden düğmeye basılmışcasına kendisini hedef almasına cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Devletin bekası için Şehadet şerbetini içen Türk Askerlerini ve Ülkücü Hareket mensuplarını hatırlattığı konuşmasında, ''Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim. Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Gazze’ye gitmek gerekirse, Mescid-i Aksa’nın manevi ihtişamıyla, Allah’ın inayetiyle aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz.'' dedi. 

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN VE İZZET ULVİ YÖNTER'DEN NET MESAJLAR

 

Türkiye'nin 22 ilini kapsayacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail'in durdurulmasını isteyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener'in, Siyonizme adeta kalkan olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, nihai hedefi Türkiye’yi parçalamak olan İsrail'in Gazze'den başlayarak tüm Ortadoğu'nun haritasını yeniden çizmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi. 

 

Türkiye'nin bölgesel güç olma hedefinden küresel güç olma hedefine geçişini, Libya, Suriye, Karabağ sorunlarına ağırlığını koyup başarıya ulaşmasını, sınır ötesi operasyonlarla ABD'nin terör devleti kurma hayalini çöpe atmasını, Filistin'de katliamlarını sürdüren İsrail'in durdurulmasına yönelik çabalarını, Türk Devletleri Teşkilatı ile dünyaya yeni nizam vermeye çalışmasını anlatan bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kendini dünyanın şerifi zanneden ABD güdümündeki küresel cellatların 'Tanrıyı kıyamete zorlamak' adına çıkarmayı planladıkları Armagedon savaşı senaryosuna karşı Allah’ın da bir senaryosunun olacağını belirterek, kurulacak yeni dünya düzeninin Lideri olacak olan Türkiye'nin Aleme Nizam vereceğine dikkat çekti. MHP'li Semih Yalçın; Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak dünyada yeni bir düzen kurmaya çalışan ABD ve İsrail'in kirli oyunlarını, Suriye’de olduğu gibi yine bozacaklarını ve Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi. 

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI SERTEL SELİM'DEN MANİDAR PAYLAŞIM VE AÇIKLAMA

 

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili konumunda olan Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'in İsrail'e yönelik kullandığı ifadeleri sosyal medya hesabından paylaşan MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, konuya ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Vaat edilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır. Bu kapsamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Biz güvenlik haklarımızdan, din kardeşlerimizin inanç ve insan haklarından taviz veremeyiz, vermeyeceğiz.'' ve ''Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim.'' sözlerini, dün sosyal medya hesabından peş peşe paylaştı. 

 

Bu iki paylaşımdan sonra ifade etmek istediği konu hakkında esas bombayı patlatan MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, fetih arzusuyla yanıp tutuşan Yavuz Sultan Selim Han’ın sözlerini günümüze yansıtarak yaptığı açıklamada, ''Yavuz Sultan Selim Han: 'Gönül ister ki, Afrika’nın kuzeyinden Endülüs’e çıkayım ve sonra Balkanlar üzerinden tekrar İstanbul’a döneyim!' Bu kan yine O Kan. İrademizdir! Diren Gazze'' dedi. 

 

MHP'Lİ SERTEL SELİM'İN HATIRLATTIĞI SÖZÜ YAVUZ SULTAN SELİM HAN NE ZAMAN SÖYLEDİ?

 

MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim'in hatırlattığı bu sözü, Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han, ne zaman söyledi? Osmanlı Devleti'nin doğu, güneydoğu ve güneyindeki gelişmeleri kaygı ile izleyen Yavuz Sultan Selim Han, Bölgeyi 266 yıl elinde bulunduran Kansun-ül Gavri komutasındaki Memluk Devleti'ne savaş açmış, 24 Ağustos 1516 yılında Kilis kırsalındaki Dabık Köyü düzlüğünde yapılan savaştan zaferle çıkmıştı. Suriye'nin Halep şehrinin kuzeyine kadar uzanan bölgede, Osmanlı Ordusunun Hilâl şeklinde bir tertibat alarak savaşıp kazandığı Mercidabık Zaferi sonunda Suriye’nin kapıları Osmanlılara açılmış oldu. 

 

Mercidabık Zaferi sonrasında, Mısır - Memlûk Devletini ortadan kaldırılması noktasına gelen Yavuz Sultan Selim Han, Suriye, Lübnan ve Filistin'i Osmanlı hâkimiyetine aldı, Mısır ve Arabistan Yarımadasına hükmetme yolunu açtı. Güneydoğu Anadolu topraklarını kazanarak Anadolu'da Türk birliğini tamamlayan ve Ortadoğu Bölgesini Osmanlı Devleti’nin egemenliği altına alma yolunda fetihlerine devam eden Yavuz Sultan Selim Han, Mısırlıların Safeviler ile ittifak yapacağını öğrenince 5 Haziran 1516’da Mısır seferine çıkarak, Mısır'ı Osmanlı topraklarına katar. Mercidabık Savaşı sonucunda kazanılan zafer, Osmanlı Devleti'ne dini, siyasi, askeri, iktisadi pek çok yarar sağladı. Mercidabık zaferiyle hilafetin Osmanlı Hanedanına geçmesinin yolu açıldı. Memlûk Devleti'ne son veren Yavuz Sultan Selim Han'ın, Mısır'ı almasıyla birlikte, halifelik makamı İstanbul'a, Osmanlı Hanedanı'na geçti. 

 

Tüm bu zaferleri kazandığı halde hala fetih arzusuyla yanıp tutuşan Yavuz Sultan Selim Han, Mısır'ın Fethi’nden sonra, 10 Eylül 1517’de Kâhire’den İstanbul’a dönerken, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim'in hatırlattığı ''Gönül ister ki, Afrika’nın kuzeyinden Endülüs’e çıkayım ve sonra Balkanlar üzerinden tekrar İstanbul’a döneyim!'' sözünü söyler.

 

MHP'Lİ SERTEL SELİM YAVUZ SULTAN SELİM HAN'IN SÖZÜNÜ BOŞUNA HATIRLATMADI   

 

Yavuz Sultan Selim Han’ın Ortadoğu Bölgesi'ni huzura ve istikrara kavuşturmak amacıyla çıktığı ve halifeliğin Osmanlı İmparatorluğu riyasetine geçmesine kadar uzanan kutlu yolun sonunda söylediği, fetih arzusuyla yanıp tutuşmasını ifade eden sözleri, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim elbette boşuna hatırlatmadı. Savaş ve insanlık suçu işleyerek Gazze’de katliam yapan İsrail, Filistin'den Türkiye'ye kadar uzanan tüm Ortadoğu Bölgesi'ni yakacak bir savaşın fitilini ateşledi. İsrail'i durduracak tek ülkenin ise Türkiye olduğu açık ve nettir. Ortadoğu Bölgesi; 507 yıl öncesinde olduğu gibi yine karışık, huzuru ve istikrarı sağlayacak Yavuz Sultan Selim Han’ını bekliyor. 

 

Aslında, Osmanlı Devleti yıkıldığından beri Türk Askerinin bölgeden çekilmesiyle birlikte huzuru kaçan Müslümanlar, hep Türkleri bekledi. Halifelik; dört asır aradan sonra, Osmanlı Devleti'nin yıkılmasıyla kurulan Türkiye döneminde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarihinde kaldırıldı. Ancak kimine göre, Halifelik Makamı hala, TBMM uhdesinde. Bu bilindiği için de, resmi olarak bir başka ülke Halifelik ilan edemiyor. İşin ilginç yanı, Ortadoğu Bölgesi'ndeki Müslümanların bir kısmının hala Halifelik Makamının son temsilcisi Türkiye'den medet umması. Konumuz ve derdimiz; Halifelik tartışması açmak değildir. 

 

Mesele, Müslümanların hala Türkiye'yi ağabey olarak görmesi ve Türkiye'nin yardımına muhtaç olmasıdır. Mesele, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim'in hatırlattığı Yavuz Sultan Selim Han'ın fetih arzusunun yeniden dirilip dirilmeyeceğidir. Mesele; Yavuz Sultan Selim Han'ın Mercidabık Zaferi'nin 500. yılında, Suriye'ye Fırat Kalkanı Harekatı’nı yapan Türkiye'nin; Yavuz Sultan Selim Han gibi, Ortadoğu Bölgesi'ni huzura ve istikrara kavuşturmak amacıyla hamle yapıp yapmayacağıdır.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Sertel Selim, Yavuz Sultan Selim Han, fetih arzusu
Yorumlar
Haber Yazılımı