MHP'li Ruhi Ersoy'dan Muhalifleri Tuş Eden Soru
Haber Detayı
17 Ekim 2021 - Pazar 18:37 Bu haber 2795 kez okundu
 
MHP'li Ruhi Ersoy'dan Muhalifleri Tuş Eden Soru
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, muhalifleri tuş eden hatırlatmalarda bulunarak cevap veremeyecekleri can alıcı soruyu sordu.
MHP Haberi
MHP'li Ruhi Ersoy'dan Muhalifleri Tuş Eden Soru

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'ye kazandırdığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Parlamenter Sistem'e dönüş hayalleri kuran muhaliflere, önemli bir hatırlatmada bulunarak can alıcı soruyu soran MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, müttefik olan muhalefet partilerinin iktidar olması halinde, milli güvenlik için hayati öneme sahip tezkereler konusunda nasıl uzlaşacaklarını sordu.

 

HDP'DEN MUHALEFET PARTİLERİNE TEZKERELERE HAYIR OYU VERME ÇAĞRISI

 

Yurt dışında görev yapan Türk Askeri Birliklerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM'ye gelecek tezkereler hakkında birlikte hareket ettikleri muhalefet partilerine aba altından sopa gösterircesine çağrıda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ''Muhalefet partileri, tezkere konusunda geçmiş tavırlarından farklı bir tutum almalıdır. Geçmişte tezkerelere evet oyu veren muhalefet partilerinin, özellikle CHP'nin geçmiş tavrından farklı bir tutumu gündemine alacağına inanıyorum, almalıdır. Aksi takdirde bu iktidarın savaş politikalarının Türkiye’de demokratik yeni başlangıç arayışlarını boğmaya yönelik olduğu gerçeğini ıskalamış oluruz.'' dedi.

 

MHP'Lİ RUHİ ERSOY'DAN MUHALEFET PARTİLERİNİ TERLETEN SORU

 

2023 seçimlerini kazansalar bile HDP'siz iktidar olamayacak olan muhalif ittifakın, HDP'ye hangi Bakanlıkları vereceğine dair kamuoyunda soru işaretleri ve tedirginliklerin sürdüğü bir ortamda, yurt dışında bulunan Türk Askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM'ye gelecek olan tezkerelere hayır oyu verilmesi konusunda ittifak ortaklarına baskı kuran HDP'nin çağrısı üzerine, muhaliflere can alıcı soruyu soran MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Yurt dışında görev yapan askeri birliklerimizin görev süresi genellikle Ekim/Kasım ayında TBMM de oylanarak uzatılır. Milli Devlet politikası gereği Azerbaycan, Elbab, Libya başta olmak üzere uluslararası hukuka uygun olarak yurt dışında görevde olan Askeri birliklerin süre uzatımı tezkeresi TBMM’de oylanacak. Bu konuda HDP müttefikleri olan partilere çağrıda bulundu hayır oyu verin diye. Müttefik olan muhalefet şu haliyle iktidar olsa milli güvenlik için hayati öneme sahip bu konuda nasıl uzlaşacak? Yönetmeye değil yıkmaya ve dağıtmaya ayarlılar.'' dedi.

 

MHP'Lİ RUHİ ERSOY'DAN MUHALEFET PARTİLERİNE HATIRLATMA 

 

İktidara gelmeleri halinde, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'ye kazandırdığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Parlamenter Sistem'e dönüş hayalleri kuran muhaliflere, eski sistemin nasıl tıkandığına dair hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sistem tartışmasında parlementer sisteme dönme çağrısı yapan CHP, 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizini çıkartarak parlementer sistemi kendi eliyle tıkamış ve sonrasında Cumhurbaşkanını halkın seçmesi için referanduma gidilmişti. Tekrar hatırlatmak isteriz!'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Ruhi Ersoy, muhalifleri, tuş eden, hatırlatmalar, tezkereler, TSK, Türk Askeri, yurt dışı görev, uzatılması, çağrı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı