MHP'li Özdemir'den Harekata Karşı Çıkan Fransa'ya Ayar
Haber Detayı
01 Ağustos 2022 - Pazartesi 11:06 Bu haber 2461 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Harekata Karşı Çıkan Fransa'ya Ayar
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı operasyonu durdurmak için harekete geçen Fransa'ya tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Harekata Karşı Çıkan Fransa'ya Ayar

Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı büyük bir harekatın önünü kesmek isteyen 102 Fransız Parlamenterin ortak bildirisine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkiye’nin terör tehditlerini bertaraf etmek için aldığı karar ve uygulamaları sorgulamanın kimsenin haddi olamayacağını söyledi.

 

SURİYE'YE OPERASYON YAPACAK TÜRKİYE'Yİ IRAK'TA MEŞGUL ETME STRATEJİSİ

 

İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye, Rusya ve İran Devlet Başkanları arasında yapılan üçlü zirvede, Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı operasyon konusunda taviz vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesi konusunda net mesajlar vermişti. Türkiye'nin kararlı tutumunu hazmedemeyen küresel güçler, Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı büyük bir harekatın önünü kesmek için Musul ve Zaho saldırılarıyla provokasyona imza attılar. Türkiye'nin sivillere zarar vermeden yürüttüğü operasyonları lekelemeye çalışan küresel güçler, Suriye'ye yapacağı operasyon öncesinde Türkiye'yi Irak'ta meşgul etme stratejisi uyguladılar.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ: DIŞ MİHRAKLAR KENDİLERİNİ AÇIK ETTİ

 

Suriye'ye harekat yapmak isteyen Türkiye'yi Irak'ta tuzağa çeken dış ve iç mihrakların kendilerini açık ettiğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelesi ile bölgesel güç ve küresel aktör olarak sivrilmesinden keyfi kaçan terör, silah ve savaş baronlarının Suriye'ye yapılacak operasyonu durdurmaya çalıştığını söylemişti. Kendilerini açık eden dış mihraklar birer birer ortaya çıkarken, son olarak Fransa'dan operasyona karşı bir ses geldi.

 

102 FRANSIZ PARLAMENTERDEN OPERASYONA KARŞI ORTAK BİLDİRİ

 

Fransız Parlamentosundaki 102 Parlamenter, ortak bildiri hazırlayarak Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı operasyonun durdurulmasını istedi. Terör örgütü YPG/PKK'yı DEAŞ'a karşı mücadele eden Kürt savaşçılar olarak tanımlama gafletine düşen Fransız Parlamenterler, bir kez daha DEAŞ ile mücadele yalanına sığınırken, müttefik olarak tanımladıkları terör örgütü YPG/PKK'nın Türkiye tarafından etkisiz hale getirilmesine göz yumulamayacağını belirterek, operasyona izin verilmemesi çağrısı yaptılar.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin işaret ettiği kendilerini açık eden dış mihraklardan birisi olan Fransa'dan, 102 Parlamenter aracılığıyla operasyona karşı bir ses gelmesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye’nin terör tehditlerini bertaraf etmek için aldığı karar ve uygulamaları sorgulamanın kimsenin haddi olamayacağını söyledi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN FRANSA'YA SERT TEPKİ

 

Fransız şirketlerinin terör örgütlerine verdiği desteği hatırlatarak 102 Fransız Parlamenterin ortak bildirisine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Suriye’de icra ettiğimiz askeri harekatlarda PKK/YPG’ye ileri askeri imkan sunularak hazırlatıldığı anlaşılan beton tüneller, bunkerler ve siperler için ihtiyaç duyulan çimentonun tamamının bölgede faaliyet gösteren Fransız bir şirket üzerinden sağlandığı anlaşılmıştı. Aynı şirketin terör örgütü DEAŞ/IŞİD’e para vererek bölgedeki faaliyetlerini sürdürebildiği bir diğer bilinen meseledir. Fransız meclisinin bugün ülkemiz aleyhinde aldığı karar, bu sebeple müttefiklik ilişkileri ile değerlendirilemeyecek tutumlarının yeni bir sonucudur. Türkiye’nin Suriye’den kaynaklı terör tehditlerini bertaraf etmesi konusuna aldığı karar ve uygulamalarını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Uluslararası hukuk temelli çabalarımızın dün olduğu gibi bundan sonrada gerektiği şekilde hayata geçirilmesi ülkemizin iradesindedir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Türkiye, Suriye, başlatacağı operasyon, durdurmak için, harekete geçen, Fransa, sert tepki, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı