MHP'li Özarslan: İki Siyasi Parti Lideri Jübile Yapacak
Haber Detayı
10 Eylül 2021 - Cuma 11:41 Bu haber 4394 kez okundu
 
MHP'li Özarslan: İki Siyasi Parti Lideri Jübile Yapacak
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, iki siyasi parti liderinin jübile yapacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan: İki Siyasi Parti Lideri Jübile Yapacak

Çay TV'de yayınlanan İbrahim Eksilmez'in sunduğu 25. Saat programında, Millet İttifakı'nda yaşanan siyasi tartışmaları değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünü kesmek isteyen Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu kartını ileri sürdüğünü belirterek, yapılacak ilk seçimde Cumhurbaşkanı Adayı olarak ayrı ayrı yarışan Kılıçdaroğlu ve Akşener'in siyasette jübile yapacağını söyledi. 

 

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA YAŞANAN SİYASİ GERGİNLİK

 

Cumhurbaşkanı Adayının belirlenmesi konusunda Millet İttifakı'nda yaşanan siyasi tartışmaları değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, yaptığı açıklamada, ''Millet ittifakı erken seçim istiyor. Erken seçim Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğasına uygun değildir. Koronavirüs salgını ortamında bir seçim yapmak hukuken de fiilen de uygun değildir. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı belli ancak Millet İttifakı'nın adayı belli değil. Yerel seçimlerdeki nispi başarı üzerinden ortak aday çıkarmayı düşündüler. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Benim Cumhurbaşkanı Adayı olmayacağımı kim söylüyor?' sözlerinden sonra pandoranın kutusu açıldı. CHP'li sözcüler Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına yönelik açıklamalarda bulundular. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Kılıçdaroğlu'nun aday olmasının normal olduğunu söyledi. Eş zamanlı olarak İyi Parti teşkilatlarında Meral Akşener'in de aday olmasının doğal olacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Zirvede mutabakat görüntüsü varken, her iki siyasi partinin sözcüleri arasında bir yarış başladı. Son zamanlarda Kılıçdaroğlu, 'yapacağım, edeceğim, çözeceğim' gibi 1. tekil şahıs söylemlerinde bulundu. Bu söylemler, İyi Parti cenahını rahatsız etti.'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYEN AKŞENER, İMAMOĞLU KARTINI OYNADI

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünü kesmek isteyen Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu kartını ileri sürdüğünü belirten MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''Meral Akşener, 30 ağustos kutlamalarında Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet Han'a benzeterek yersiz bir çıkış yaptı. Meral Akşener, bu benzetmeyle İmamoğlu'na oy vermeyenleri Bizanslılara benzeterek hadsizce bir gaf yaptı. Meral Akşener, burada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı öne sürerek, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı gündeme gelirse ondan daha güçlü iki adayın da varlığını hatırlatarak, kendisinin üzerinde bir mutabakata varılmasını istemiş oldu. Akşener, seçildiği günden bu yana Cumhurbaşkanlığı hevesinde olan İmamoğlu kartını öne sürerek, İmamoğlu'na itirazları olan Kılıçdaroğlu'na adaylığı söz konusu olursa bunun önünü keseceğini anlatmaya çalıştı. Bu gelişmeler üzerine Kılıçdaroğlu, birden çok adaylığın olabileceğini açıkladı.'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER JÜBİLESİNİ YAPACAK

 

Millet İttifakı cenahına yönelik ''Gidişat İttifakı bozmaya kadar gider mi?'' sorusuna cevap veren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''İttifakı bozarlarsa ümitleri kalmayacağından, ittifakı bozmayacaklardır. Seçmenin sandığa gitmemesi gibi bir tepkiyle karşılaşabilirler. Onları sıkıştıran HDP, ittifak olmadığı takdirde ayrı aday çıkaracaklarını söylüyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener, arasında bir rekabet başladı. Gidişat bu saatten sonra ayrı ayrı aday çıkabilecekleri yönünde. Her ikisi de siyasette son dönemlerini yaşıyor. Jübile aşamasına geldikleri için son bir deneme daha yapmak istiyorlar. Tutarsa tutar tutmazsa en azından denediklerini gösterecekler. Akşener bir daha aday olup yine başarısız olursa partisinde sıkıntı yaşayacaktır. Kılıçdaroğlu açısından ilk ve son deneme olacaktır. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olarak bir deneme hakkını kullandıktan sonra siyasi geleceği hakkında karar verecek. Yani Kılıçdaroğlu ve Akşener'in ayrı ayrı Cumhurbaşkanı Adayı olacağı bir sürece gidilecek. Buna toplumu ve kendi tabanlarını alıştırmaya çalışıyorlar. Son zamanlardaki çıkışları ve tartışmaları bu yüzdendir. İlk turda çatı adayla seçime girmelerinin riskli olacağını düşündüklerinden ikinci turda bir birliktelik oluşturmayı düşünüyorlar. Millet İttifakı'nın kafası çok karışık. Beklentileri çok yükselttiklerinden şimdi bunun altından nasıl kalkacaklarını düşündüklerinden işleri çok zor.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Bahadır Bumin Özarslan, iki siyasi, parti lideri, jübile yapacak, son seçimleri, Cumhurbaşkanlığı, adayları, muhalifler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı