MHP'li Osmanağaoğlu: Seçmen Aynı İradeyi Gösterecek
Haber Detayı
19 Ekim 2023 - Perşembe 11:15 Bu haber 1730 kez okundu
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Seçmen Aynı İradeyi Gösterecek
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, MHP'nin son İl Kongresinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Osmanağaoğlu: Seçmen Aynı İradeyi Gösterecek

MHP Bayburt Merkez ilçe Başkanı Muharrem Baykal'ın İl Başkanlığına seçildiği, Çoruh Kültür Merkezi'nde düzenlenen MHP Bayburt İl Teşkilatının 14. Olağan Kongresinde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı  ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla yıllar önce buluşan ve son seçimlerde zillete geçit vermeyen Bayburtluların, 2024 Mart ayında gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerinde de aynı iradeyi net bir şekilde göstereceğini söyledi. 
 
 
MHP'Lİ TAMER OSMANAĞAOĞLU'NUN BAYBURT İL KONGRESİNDE YAPTIĞI KONUŞMA
 
 
Sözlerimin başında; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin siz değerli Bayburtlu hemşerilerime gönderilmek üzere emanet ettiği selamlarını ve muhabbetlerini arz etmek isterim. Açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki; buraya Bayburt’a gelmek, sizlerle birlikte olmak, bende her zaman derin duygular uyandırmıştır. Çünkü bu topraklar; 5000 yıllık bilinen tarihiyle Türk milletinin eşsiz serüvenine bizzat şahitlik eden topraklardır. Çünkü bu topraklar; Saka Türklerinden Selçuklulara, Selçuklulardan Osmanlılara, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne, kesintisiz Türk varlığının silinmez hatıralarını bağrında barındıran topraklardır. 
 
 
Binlerce yıl öncesinden bugünlere, hatta asırlar sonrasına ilham veren, cesaret aşılayan, Bayburt’un efsaneleşen karakterinin sahibi siz hemşerilerimle birlikte olmak elbette gurur vericidir. Selçuklunun hasretle kucakladığı, Anadolu Selçuklusunun sımsıkı sarıldığı, Akkoyunlu’nun kök saldığı, Osmanlının bütünleştiği, 2. Plevne savunması gibi destansı bir savunmayla milli mücadelenin ilham kaynağı olan Bayburt’un, Cumhuriyet’in 100. Yılında “Türk asrı” fikrinin demlendiği memleket olduğundan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Çünkü Türk ve Türkiye Yüzyılını besleyen kaynak Bayburt’ta ilk günkü berraklığıyla, ilk günkü coşkusuyla akmaya devam etmektedir. 
 
 
Türk milletinin ulularından Dede Korkut’un ruhu da öğütleri de Bayburt’ta halen yaşamaktadır. Bamsi Beyrek Duduzar Tepesi’nden Türk asrının kaynağı Bayburt’u gururla izlemeye devam etmektedir. Şaha kalkmış Dengiboz’un sesi hala bu semalarda kulakları çınlatmaktadır. Kadınlarımızı; Bayburtlu başımızın tacı kadınlarımızı elbette unutmak mümkün değil. Banu Çiçek kimliğinde tecessüm eden takdire şayan güçlü karakter halen bu topraklarda, Türkiye Yüzyılının temel taşı Bayburtlu kadınlarımız tarafından yaşatılmaktadır. İnanın bu ulvi karakter sadece Türk milletine değil, koskoca Türk- İslam coğrafyasına ve hatta insanlık âlemine de umut olmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle “kaygı verici bir huzursuzluk dalgasının tesiri altında” olan insanlığın umudu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. 
 
 
Şükürler olsun ki Bayburtlu hemşerilerim; talihin kendisine verdiği görevin bilincindedir. Hamdolsun ki Türk milleti; tarihin kendisine yüklediği sorumluluğun farkındadır. Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti; tüm insanlığa huzuru getirecek fikrin idrakindedir. Hiçbir şüphe yok ki; değer ve kural tanımayan güç simsarlarının kaybedeceği Hakk’ın vadi, gerçeğin ta kendisidir. Yine şüphe yok ki; zulüm denizinde boğulmak istenen insanlık küllerinden yeniden doğacak, hasletlerin engin bağrından yeniden yeşerecektir. 
 
 
Ne mutlu ki Bayburt MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla yıllar önce buluşmuş bir ilimizdir. Bu minvalde, Bayburtlu hemşerilerim Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Bayburt’a olan muhabbetini başının tacı yapmış ve 2019’da gerçekleşen yerel seçimlerde MHP’nin Bayburtluyu başının tacı yapan hizmet anlayışıyla yeniden buluşmuştur. İnanıyor ve biliyorum ki; 2024 Mart ayında gerçekleşecek olan Mahalli İdareler seçimlerinde de aynı irade net bir şekilde Bayburtlu hemşerilerim tarafından beyan edilecektir. Çünkü yarına dünden daha fazla sözümüz var! Çünkü yarından dünden daha fazla umutla bakıyoruz! Çünkü yarın dünden daha güçlü bir şekilde bizi çağırmaktadır. 
 
 
Bayburtlu Zihni’ye şiirler yazdıran memleket sevgisi, vatan aşkı Bayburt’a olan, Bayburtluya olan sevdamızın özüdür. Biliyorum ki; bu sevdanın ateşiyle pişen her bir dava arkadaşım çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacaktır. İnanıyorum ki; 14 Mayıs’ta ve 28 Mayıs’ta tarihi bir demokrasi dersi veren Bayburtlu hemşerilerim, yazdığı destanın altına silinmemek üzere imzasını atacaktır. Yeri gelmişken ifade etmek isterim; Bayburtlu hemşerilerimizin zillete nasıl geçit vermediği tüm yurtta konuşulmaktadır. Bayburtlunun Türk asrını nasıl sahiplendiği, Türkiye’nin muazzez dönemlerine ulaşmak için nasıl sabırsızlandığı yurt genelinde milletimizin her bir mensubunun dilindedir. İşte bu inanmış ruh tıpkı Korgan Köprüsü gibi maziden atiye çekilen yıkılmaz bir iradenin sarsılmaz temelini oluşturmaktadır. 
 
 
Bugün de; 54 yıllık siyasi mazisinde hiç bir leke bulunmayan, zaman zaman yolunu kaybetmiş Türk siyasetine her dem can suyu olan, en zifiri karanlıklarda bile Türk milletinin yolunu aydınlatan, Türk milliyetçilerinin değişmez ve tek adresi olan kutlu dergâhımızın, MHP’nin 14. Büyük Kurultayına adım adım yaklaşmaktayız. Biraz önce de ifade ettiğim gibi Bayburt’a sözümüz var, Türkiye’ye sözümüz var, Türk milletine, Türk dünyasına ve hatta insanlığa sözümüz vardır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi: “Biz Bayburt’u çaresiz bırakmayız. Biz Bayburt’u kimsesizliğe ve yalnızlığa terk etmeyiz. Bayburt’un her güzel insanını bağrımıza basar, yolumuzda yürürüz. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi dışlamadan Bayburt’u yüreğimizde taşır, yolculuğumuzu sürdürürüz. Bayburt Kalesi’nin hatıralarına leke sürdürmeyiz ve Bayburt’a deva oluruz.”
 
 
Hiçbir şüpheniz olmasın, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sözünü yere düşürmemekte kararlıyız. Bayburtlunun gelecek tahayyülünü okyanus ötesinin, yabancı meşeli muhterislerin hırslarına kurban etmemeye kararlıyız. Biliyor ve inanıyorum ki bu yolda yalnız değiliz! Türk milletinin duaları bizimledir, Türk milleti MHP’nin ve Cumhur İttifakının asırların ötesini işaret eden ülkülerini sahiplenmiştir. Hünkar Hacı Bektaş-ı Velinin dediği gibi; “Varlık ummanında göz ol da bak, Vahdet ateşinde benliğini yak, Ayağa kalkarsan hizmet için kalk, Zulmedenden olup zorda arama! ”
 
 
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyor, sabırla dinlediğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Kongremizin Bayburt’umuz, ülkemiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağ olun var olun! Hepiniz Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene! 
 
 
Resim
Resim
 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Tamer Osmanağaoğlu, MHP Bayburt, İl Kongresi, Muharrem Baykal
Yorumlar
Haber Yazılımı