MHP'li Olcay Kılavuz'dan TYP'lilere Kadro Talebi
Haber Detayı
07 Ağustos 2020 - Cuma 19:48 Bu haber 5859 kez okundu
 
MHP'li Olcay Kılavuz'dan TYP'lilere Kadro Talebi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TYP kapsamında geçici olarak çalışan Özel Güvenlik Görevlilerinin Sürekli İşçi statüsüne kavuşturulması için kanun teklifi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Olcay Kılavuz'dan TYP'lilere Kadro Talebi

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda TYP kapsamında geçici olarak çalışan Özel Güvenlik Görevlilerinin, Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne geçirilmeleri için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

 

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ 

 

Özel Güvenlik Görevlileri Yılın 2 Ayını İşsiz ve Güvencesiz Geçirmektedirler Özel Güvenlik Görevlileri, İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlara yönlendirilmektedir. Ancak 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye tabi olarak görevlendirilen personeller, geçici işçi statüsünde istihdam edilmekte ve yalnızca yılın 10 ayı istihdam edilecekleri şekilde tanzim edilen sözleşmelerle çalıştırılmaktadır. Bu durumda söz konusu personel, yılın geri kalan 2 ayında işsiz, iş güvencesiz kalmaktadır.

 

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SÜREKLİ İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇİRİLMELİ

 

Özel Güvenlik Görevlilerinin yılın 2 ayında işsiz kalmaları; bizatihi kendilerinin geçim, ailelerinin nafakasını temin, asgari yaşam koşullarına sahip olma, temel ihtiyaçları karşılama anlamında korunmasız ve sahipsiz kalmalarına sebebiyet vermektedir. Bahsedilen mağduriyetler artık tahammülü imkansız bir hal almış ve yasal zeminde acil çözüme kavuşturulması gereken önemli bir sorun haline gelmiştir. Kaldı ki okullarda eğitim öğretime ara verildiği dönemlerde dahi öğrencilerin okul ile ilişkileri, yeni kayıt işlemleri, öğrenci – okul idaresi ilişkilerinin sürekliliği göz önüne alındığında bu süreçte de Özel Güvenlik Görevlilerinin okulda bulunmasının okul idaresi, öğrenciler ve veliler yönünden yarar sağlayacağı kuşkusuzdur. Ayrıca iş ve ücret sürekliliği, iş güvencesi sağlanmış olan Özel Güvenlik Görevlilerinin geçim kaygılarının da son bulmasıyla birlikte daha etkin, etkili ve verimli bir şekilde çalışacakları gerçeği de düşünülerek “geçici işçi” statüsünden çıkarılarak “sürekli işçi” statüsüne kavuşturulmaları amaçlanmıştır.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, özel güvenlik, TYP Kapsamında, kadro, sürekli işçi, Milli Eğitim, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı