MHP'li Mevlüt Karakaya'dan Durmuş Yılmaz'a Sert Tepki
Haber Detayı
21 Aralık 2021 - Salı 11:06 Bu haber 3288 kez okundu
 
MHP'li Mevlüt Karakaya'dan Durmuş Yılmaz'a Sert Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, dolar kurunun düşmesinden rahatsız olan İyi Parti'li Durmuş Yılmaz'a sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Mevlüt Karakaya'dan Durmuş Yılmaz'a Sert Tepki

Dolar kurunun 18 seviyelerinden 13 seviyelerine kadar gerilemesini vatanını seven herkes sevinçle karşılarken, Merkez Bankası eski Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın halkı olumsuz yönde manipüle etmesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, tam bir manüplasyoncu piyasacı ağzıyla konuşan Durmuş Yılmaz'ın söylemleriyle döviz kuru tetikçilerine mühimmat vermeye çalıştığını söyledi.

 

İYİ PARTİ'Lİ DURMUŞ YILMAZ, DOLARIN ÇAKILMASINDAN RAHATSIZ OLDU

 

Halk TV'de proğram sunucusu Şirin Payzın'ın doların düşmesinden dolayı moral bozukluğunu ekranlara yansıttığı proğramda, dolar kurunun düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunurken vatandaşları manipüle etmeye kalkışan Merkez Bankası eski Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, ''Bu bir faiz artışıdır. Klasik Ak Parti politikalarının u dönüşüdür. Bundan başka hiçbir şey değildir. Klasik u dönüşlerini açık herkes tarafından anlaşılabilir ama bu biraz daha komplike bir şeydir. Bir takım sorunları da beraberinde getiren bir şeydir. Bunu mesela, 1994 krizinde faizleri yüksek bulup en sonunda yüzde 450 bono faizine razı olmak gibi diyebilirsiniz. 1976'nın dövize çevrilebilir mevduat gibi bir şey diyebilirisiniz. Herşeye benzetilebilir. Burada yapılan şey, zımni bir faiz arttırımıdır. Bu bir alım fırsatıdır, başka bir şey değildir. 'Faizi düşürdük, döviz kurunu düşürdük ve başarılı olduk' diye bir siyaset izleyecekler. Yarın sabah benim tahminim bu iş kaldığı yerden devam edecektir.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN DURMUŞ YILMAZ'A TEPKİ

 

Döviz kurundaki hızlı düşüşten rahatsız olduğunu belli ederek, vatandaşları olumsuz yönde manipüle etmeye çalışan Merkez Bankası eski Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Eski Merkez Bankası Başkanı da olan İP’li Milletvekilinin, yeni bir finansal enstrümanla sağlanan döviz kuru düşüşü için, 'Alım Fırsatı Veriyor' demesi, tam bir manüplasyoncu piyasacı ağızdır. Bu söylemle döviz kuru tetikçilerine mühimmat vermeye çalışmıştır. Yazıklar olsun!'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, dolar kurunun, düşmesinden,
Yorumlar
Haber Yazılımı