MHP'li Kılavuz'dan Bakan Kurum'a Önerge
Haber Detayı
22 Eylül 2020 - Salı 09:42 Bu haber 2838 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Bakan Kurum'a Önerge
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Bakan Kurum'a Önerge

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin'in Bozyazı ilçesinde aşırı yağışlar dolayısıyla her sene taşan ve çok sayıda ev ve iş yeri sular altında bırakan Sini Çayı’nın ıslahına yönelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

 

ÖNERGENİN GEREKÇESİ

 

Sini Çayı Mersin ilindeki düzensiz rejimli akarsulardan biridir. Akarsuyun kaynağı Toros Dağları üzerinde Gülnar ilçesi Yarmasu köyü dolaylarındadır. Adı yukarı çığırda Kazıklıdere, orta çığırda Gökdere ve aşağı çığırda ise Sini Çayıdır. Dereköy ve Kızılca köylerinde gelen kollarla büyüyen çay Bozyazı ilçe merkezinde ve  Akdeniz’e dökülür. Her yıl aşırı yağışlardan dolayı taşan ve çok sayıda ev ve iş yeri sular altında bırakan Sini Çayı ıslah edilmeyi beklemektedir.

 

BAKAN KURUM'DAN CEVAPLANDIRMASI İSTENİLEN SORU

 

Mersin/Bozyazı'da bulunana ve her yıl yağmur suları sebebiyle taşmakta olan Sini Çayı'nın, etrafında bulunan ağaç varlığına zarar vermeden ıslahına yönelik olarak bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

 

Resim

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Çevre ve Şehircilik, Murat Kurum, Mersin Bozyazı, Sini Çayı, MHP, MHP haberleri, Bozyazı Haberleri, Bozyazı İlçesi
Yorumlar
Haber Yazılımı