MHP'li Karakaya'dan Siyasi Partilere Dikkat Çeken Çağrı
Haber Detayı
18 Mart 2023 - Cumartesi 19:02 Bu haber 2744 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Siyasi Partilere Dikkat Çeken Çağrı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, TBMM'de Grubu bulunan siyasi partilere önemli çağrıda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Siyasi Partilere Dikkat Çeken Çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasi partilere yapılan Hazine yardımlarının depremzedelere aktarılması önerisini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, diğer siyasi partilere Hazine yardımlarının banka hesaplarına geçmeden önce karar vermeleri çağrısında bulundu.

 

BAHÇELİ'NİN HAZİNE YARDIMLARINI DEPREMZEDELERE AKTARMA ÖNERİSİ

 

11 Mart 2023 tarihinde MHP MYK Üyeleri, MDK Üyeleri ve Milletvekilleriyle MHP Genel Merkezi'nde bir araya geldiği toplantıda, HDP’nin Hazine yardımı hesaplarına konulan blokeyi kaldıran Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine yönelik siyasi partilere yapılan Hazine yardımlarının depremden etkilenen onbir ile ve depremzedelere aktarılmasını önerdiği açıklamasında, ''Milletvekili Genel Seçimlerinde toplam geçerli oyların yüzde 3’ünden fazlasını alan siyasi partilere de hazine yardımı yapılması söz konusudur. Bu yardımdan faydalanabilecek siyasi partilere, Milletvekili Genel Seçiminin yapılacağı yıl üç katı, Mahalli İdareler Seçim yılı için iki katı olarak ödeme yapılmaktadır. Geldiğimiz bu aşamada bizim teklifimiz şudur: 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi partilere ödenen üç kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen onbir ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması mutlak surette düşünülmelidir. MHP böylesi bir feragate gönüllüdür ve Hazine yardımı alan diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti ümit etmektedir. Her yıl ödenen Hazine yardımının üç katı düzeyindeki kısmından mağdur kardeşlerimiz adına vazgeçmeye varız ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.'' demişti.

 

MHP'Lİ KARAKAYA'DAN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasi partilere yapılan Hazine yardımlarının depremzedelere aktarılması önerisini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli 11 Mart 2023 tarihindeki MYK ve Milletvekilleri ortak toplantısından sonra yaptığı basın açıklamasında; HDP’nin kapatılması davasıyla bağlantılı olarak hazineden alacağı yardımlar üzerine daha önce konulmuş olan tedbir kararının, yardımların ödenmesine günler kala, Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmasını haklı bir şekilde eleştirmiş ve '14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimler için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen illere ve vatandaşlara aktarılması düşünülmelidir. MHP bu feragata gönüllüdür. Diğer siyasi partilerden de hassasiyeti ümit etmektedir.' şeklinde bir çağrıda bulunmuştu. Hazine tarafından yapılacak olan seçim yardımlarının banka hesaplarına geçmeden Sayın Genel Başkanımızın çağrısını ve bu hususta diğer siyasi partilerden beklediğimiz hassasiyeti tekraren hatırlatıyorum.'' dedi.  

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, TBMM, Grubu bulunan, siyasi partilere, önemli çağrı, Hazine yardımı, depremzedeler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı