MHP'li Feti Yıldız: Rol Modeliniz İstifa Etti Sıra Sizde
Haber Detayı
29 Haziran 2023 - Perşembe 19:39 Bu haber 1648 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız: Rol Modeliniz İstifa Etti Sıra Sizde
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, rol modelleri seçim kaybedince istifa eden muhalefetin hala koltuklarında oturmasını manidar buldu.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız: Rol Modeliniz İstifa Etti Sıra Sizde

Yunanistan'lı siyasetçi Aleksis Çipras'ın girdiği 5. seçimi kaybedince istifa etmesini hatırlatarak Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, CHP yönetimine rol model olan Syriza lideri Alexis Çipras'ın istifa etmesinin Türkiye'deki siyasetçilere örnek olması gerektiğini söyledi.

 

YUNANİSTAN'DA SEÇİM KAYBEDEN PARTİ LİDERİ İSTİFA ETTİ

 

Yunanistan’da geçen hafta yapılan seçimlerde yüzde 45 oy alan Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiryakos Miçotakis'e, yüzde 17,8 oy alarak yenilen Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Nazım Hikmet’in şiirindeki “En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır.'' mısrasını hatırlattığı açıklamasında, ''En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır. Önceliğimiz yeni bir SYRIZA oluşturmaksa, yeniden yapılanmayı eylemlerimle desteklememek iki yüzlülük olurdu. Parti üyelerimizin yeni bir lider ve kadrosunu seçmesi için sürecin başlatılmasına ve yeniden aday olmamaya karar verdim.'' diyerek, istifa ettiğini söyledi.

 

YUNAN SİYASETÇİ ÇİPRAS İLE KILIÇDAROĞLU'NUN SİYASİ BENZERLİĞİ

 

Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, radikal solcu olmasına rağmen kapitalist politikaları uygulamaya meyilli bir siyasetçiydi. Bu haliyle solcu olmasına rağmen iktidar olmak için sağ söylemlerde bulunan, kurduğu Altılı Masaya 5 sağ partiyi alan ve sağ partilere avantadan 38 Milletvekili kazandıran Kemal Kılıçdaroğlu'na benziyordu. Esasen Türkiye'deki muhalefetin adeta rol modeliydi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu ile Aleksis Çipras arasındaki diğer benzerlik ise sürekli seçim kaybetmeleriydi. Aleksis Çipras girdiği 5. seçimi de kaybedince liderlikten istifa etti. Ancak 13 yıldır girdiği her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunda oturmaya devam ediyor. Üstelik Altılı Masadaki tüm siyasetçiler, sanki seçim kaybetmemiş gibi tavır sergiliyor.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

 

Aleksis Çipras'ın girdiği 5. seçimi kaybedince istifa etmesini hatırlatarak Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yunanistan'da seçimlerde yenilgiye uğrayan, radikal sol iddialar taşıdığı halde kapitalizme yaslanan, CHP yönetimine de rol model olan Syriza lideri Alexis Çipras istifa etmiş. Bir de bizdekilerin haline bakın.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, seçim kaybeden, siyasetçi, istifa etti, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı