MHP'li Feti Yıldız'dan Hepsini Yakala Partilerinin Durumu
Haber Detayı
30 Temmuz 2023 - Pazar 18:04 Bu haber 1591 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Hepsini Yakala Partilerinin Durumu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, hepsini yakala partileri olarak tanımlanan siyasi partilerin evdeki bulgurdan olma durumunu anlattı.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Hepsini Yakala Partilerinin Durumu

2023 seçimlerini kazanmak için ideolojilerinden vazgeçen siyasi partilerin durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, örgütlenme açısından değerlendirdiği CHP ve Altılı Masada yer alan siyasi partilere benzeyen yapılara yönelik yapılan yeni tanımlamaları hatırlattı. 

 

SEÇİM KAZANMAK İÇİN İDEOLOJİLERİNDEN VAZGEÇEN SİYASİ PARTİLERİN DURUMU

 

2023 seçimlerini kazanmak için kuruluş felsefelerinden, amaçlarından ve ideolojilerinden vazgeçen siyasi partilerin ve siyasetçilerin seçimlerde hezimete uğraması hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. İdeolojik benzerliği olmayan siyasi partilerin biraraya gelmesiyle oluşan Altılı Masa ve bu masanın kurulmasına öncülük eden CHP'ye yönelik yeni tanımlamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MANİDAR DEĞERLENDİRMELER

 

Daha fazla oy alabilmek için ideolojilerinden vazgeçen siyasi partilere yönelik yapılan tanımlamaları hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ulaşabileceği en yüksek oy oranını sağlamak için ideolojik bagajlarını boşaltan partiler, 'hepsini yakala partileri' olarak adlandırılıyor. Alman siyaset bilimci Otto Kırchheimer ise 'büyük çadır partisi' terimini kullanıyor. Daha fazlasını kazanayım derken … Atasözümüzdeki nasihat gibi, 'evdeki bulgurdan olma' durumuyla 14 Mayıs’tan sonra baş başa kalınıyor.'' dedi.

 

MUHALEFETİN ÖRGÜTLENMESİNE YENİ TARİF

 

CHP ve Altılı Masayı örgütlenme açısından değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Son yıllarda içine düşürüldüğü pozisyona bakıldığında, ana muhalefet partisinin aynı siyasi doktrine inanan örgütlü insanlar topluluğu olduğunu söylemek hayli güç. Ancak; Seçimden önce hazırlanan 12 bin bürokratın  görevden alınması, yerlerine gelecek kişilerin 6’lı masada paylaşımı pazarlığına bakıldığında, temsilcilerini devlet organlarına yerleştirmek amacı güden kişilerin örgütlü hali şeklinde tarif etmek mümkün.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, hepsini yakala partileri, evdeki bulgurdan, olma durumu
Yorumlar
Haber Yazılımı