MHP'li Dora: Paralel Yapı İlk Saldırıyı Büyütene Yapar
Haber Detayı
26 Haziran 2023 - Pazartesi 20:02 Bu haber 1718 kez okundu
 
MHP'li Dora: Paralel Yapı İlk Saldırıyı Büyütene Yapar
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, paralel bir yapının ilk güç denemesini kendini büyütene karşı yapacağının bir kez daha görüldüğünü söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Dora: Paralel Yapı İlk Saldırıyı Büyütene Yapar

Dünyanın güçlü paralı asker şirketleri arasında gösterilen Wagner’in, beslendiği Rusya'ya başkaldırması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, devlete paralel olarak büyütülen bir güç odağının ilk güç denemesini kendini büyütene karşı yapacağını söyledi.

 

PARALI ASKER ŞİRKETİ WAGNER'İN RUSYA'YA İSYANI

 

Dünyayı kendi stratejileri doğrultusunda yönetmek isteyen büyük devletlerin, yönetmek veya müdahale etmek istediği bölgelere kendi askerleri yerine paralı askerleri göndermesi Vekalet Savaşları olarak tanımlanıyor. Wagner savaşçıları, bir çok ülkede Rusya adına savaşıyor. Bunlardan ikisi olan Libya ve Suriye'de, Wagner savaşçıları Türk Askerinin karşısında konumlanmıştı.  

 

Rusya adına Ukrayna'ya karşı savaşan paralı asker şirketi Wagner’in kurucusu Evgeny Prigojin, emrindeki binlerce savaşçısıyla birlikte Rusya'ya isyan etti. Rostov'dan Moskova'ya doğru harekete geçen Wagner savaşçılarının hedefindeki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlete başkaldıran Wagner savaşçılarını hainlikle suçlayarak ''Anayasal düzeni, vatandaşların yaşam ve özgürlüklerini korumak için her şeyi yapacağım. Vatandaşlarına silah çekenler Rusya'ya ihanet etmişlerdir ve bunun hesabını vereceklerdir.'' diyerek, mücadele sinyali vermişti. Nihayetinde, Putin'in isyancılar ile bir şekilde anlaşması sonucu isyan sona erdirildi.

 

Dünyanın güçlü paralı asker şirketleri arasında gösterilen Wagner’in, bu kadar büyümesinde en büyük rolü olan Rusya'ya isyan etmesi, tarihte birçok benzeri olan ihanetlerin tekrarı niteliğindedir. Dünyanın en tecrübeli iki liderinden birisi olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in böyle bir oyuna gelmesi ise ibret alınacak bir olaydır. Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ DORA'DAN WAGNER'İN RUSYA'YA İSYANI HAKKINDA DEĞERLENDİRMELER

 

Rusya'nın kendi beslediği paralı askerlerin devlete başkaldırması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Devlet, güvenliğin tesisinde şartsız ve yegâne otorite olmalıdır! Wagner İsyanı üzerinde düşünülmesi gereken çok parametreli bir hadisedir. Fakat en önemlisi devlet içinde ya da dışında devlete paralel bir yapının oluşturabileceği riski gözler önüne sermiş olmasıdır. Devlet, gücünü ve yetkisini herhangi bir oluşumla paylaşmamalı her ne sebeple olursa olsun yedek oluşumlara alan açmamalıdır. Aksi takdirde bugün elinizde olduğunu düşündüğünüz bir güç odağı, günün birinde kaçınılmaz olarak yetki alanını aşar ve ilk güç denemesini de kendini büyütene karşı yapar. Güç ve otorite salt devletin elinde olmalıdır!'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş, Milletvekili, Zuhal Karakoç Dora, paralel yapı
Yorumlar
Haber Yazılımı