MHP'li Çetinkaya: Ortaklığı Aşikar Etmeyi Sürdürecekler
Haber Detayı
13 Ağustos 2021 - Cuma 11:59 Bu haber 4089 kez okundu
 
MHP'li Çetinkaya: Ortaklığı Aşikar Etmeyi Sürdürecekler
MHP MYK Üyesi Fatih Çetinkaya, muhalefet sözcülerinin gizledikleri ortaklığı aşikar edici açıklamalarının zamanla devam edeceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Çetinkaya: Ortaklığı Aşikar Etmeyi Sürdürecekler

Millet İttifakı'nın görünür ortaklarından CHP ve İyi Parti'nin, ittifak düzleminde gizlemeye çalıştıkları HDP konusundaki söylem birlikteliğine dikkat çeken MHP MYK Üyesi Fatih Çetinkaya, iki siyasi partinin HDP ile ittifaka bakış açısını değerlendirdiği açıklamasında, iki siyasi partinin gizledikleri birlikteliğe yönelik zamanla daha kapsamlı açıklamalar yapacaklarını söyledi.

 

CHP'Lİ MURAT KARAYALÇIN'IN İTTİFAK AÇIKLAMASI

 

05 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, erken seçim ve ittifaklar konusunda gazetecilerin ''HDP ile ittifak kurduğunu açıktan söyleyemeyen CHP'nin Kürt sorununu nasıl çözecek'' sorusuna cevap veren CHP'li Murat Karayalçın, ''AKP'nin demokratik yollardan devrilmesini sağlayacak bir sürecte CHP'nin sorumluluğu var. Sırtında büyük bir yumurta kefesi bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, mühendislik çalışması yapıyor. Geniş bir ittifak kurmaya çalışan Kılıçdaroğlu, bazı şeyleri açıkça söyleyemiyor. Ancak ben bir yere gidileceğini düşünüyorum. Gidilecek yerde hem HDP olmalı hem de İyi Parti olmalı.'' demişti.

 

MERAL AKŞENER VE AYTUN ÇIRAY'IN HDP'Yİ MELEKLEŞTİRME STRATEJİSİ

 

2 Temmuz 2021 tarihinde katıldığı bir TV proğramında ''Ak Parti ve ortağı MHP, HDP kurumsalını şeytanlaştırdı. HDP de onu işlevsiz kılabilecek tutum alamadı." sözlerini sarfederek HDP'yi Melekleştirme gayretkeşliğine giren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her gittiği yerde FETÖ ve terör örgütü PKK konusunda vatandaşların tepkisini almaya başladı.

 

Türkiye genelinde karşılaştıkları protestolar hakkında değerlendirmelerde bulunurken aynı Genel Başkanı gibi HDP'yi Melekleştirme stratejisi izleyen Meral Akşener'in başdanışmanı İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yaptığı açıklamada, ''Önce 'PKK eşittir HDP' taktiğini başlattılar. Bu, HDP'yi şeytanlaştırma taktiğiydi. HDP'yi şeytanlaştırdıktan sonra şunu dediler: 'HDP eşittir CHP'. CHP, Millet İttifakı'nın üyesi olduğuna göre, 'CHP eşittir İyi Parti' dediler.'' dedi.

 

MHP'Lİ FATİH ÇETİNKAYA'DAN CHP VE İYİ PARTİ'YE YÖNELİK TESPİT

 

Millet İttifakı'nın görünür ortaklarından CHP ve İyi Parti'nin, ittifak düzleminde gizlemeye çalıştıkları HDP konusundaki söylem birlikteliğine ve strateji birlikteliğine dikkat çeken MHP MYK Üyesi Fatih Çetinkaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP’li Murat Karayalçın’ın 'Ben bir yere gidileceğini düşünüyorum. Gidilecek yerde hem HDP olmalı hem de İyi Parti olmalı.' Sözleriyle; İP’li Aytunç Çıray’ın 'HDP terör örgütü PKK’yla bir tutularak şeytanlaştırıldı' sözlerinin arasında yalnızca 10 ay var. Devamı zamanla...'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP MYK Üyesi, Fatih Çetinkaya, muhalefet sözcüleri, gizledikleri ortaklığı, aşikar edici, açıklamalar, ittifaklar, zamanla devam edecek, şeytanlaştırma, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı