MHP'li Celal Adan: Türk Milleti Küllerinden Dirilmeyi Bilir
Haber Detayı
15 Şubat 2023 - Çarşamba 12:05 Bu haber 3372 kez okundu
 
MHP'li Celal Adan: Türk Milleti Küllerinden Dirilmeyi Bilir
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, deprem felaketine yönelik açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Celal Adan: Türk Milleti Küllerinden Dirilmeyi Bilir

TBMM Genel Kurulu'nu oturuma açarken deprem felaketine yönelik açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, bin yıldır Türk Milletinin yurt tuttuğu Anadolu'nun zorlu bir coğrafyada bulunduğunu ve birçok felaketler yaşandığını hatırlatarak, mazisi çetin mücadelelerle dolu olan Türk Milletinin sonuna kadar direnmeyi ve küllerinden yeniden dirilmeyi iyi bildiğini söyledi.

 

BAŞKANVEKİLİ ADAN: TÜRK MİLLETİ SONUNA KADAR DİRENMEYİ VE KÜLLERİNDEN DİRİLMEYİ BİLİR

 

TBMM Genel Kurulu'nu oturuma açarken deprem felaketine yönelik açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''6 Şubat 2023 tarihi, yaşanan korkunç felaketle hafızalarımızda acı bir iz bırakmıştır. Kahramanmaraş merkezli büyük deprem Türkiye'yi acıya boğmuştur. Korkunç hadisenin üzerinden takriben bir haftayı geçirmiş bulunuyoruz. Bu süre içerisinde milletimiz ve devletimiz omuz omuza vermiş, depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya başlamıştır. Bin yıldır yurt tuttuğumuz bu diyar zorlu bir coğrafyadır. Anadolu'nun hikâyesi sarsıntıların, afetlerin, matemlerin tarihidir fakat Türk'ün şanlı mazisi de en çetin mücadelelerle doludur. Milletimiz sonuna dek direnmeyi de küllerinden dirilmeyi de gayet iyi bilmektedir. Depremin hemen sonrasında Edirne'den Ardahan'a herkesin tek yürek ve tek yumruk olması bu ruh sayesindedir.'' dedi.

 

MEMLEKETİN KEDERİ DE KADERİ DE BİZİM OMUZLARIMIZDADIR

 

Türk Milletinin ve Devletinin geleceğine yönelik Meclis'in önemli sorumluluklar yüklendiğini hatırlatan TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''Milletin temsilcileri olarak bu asil millete karşı bir mesuliyetimiz vardır. Meclisimizin ve cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1924 yılındaki Erzurum depreminde dile getirdiği sözlerle toplumsal görevimizi ortaya koymuştur. "Emin olabilirsiniz ki depremden müteessir olan bütün bir millettir. Bütün Türk dünyasının kalbi tıpkı benim acılarımla atmaktadır. Umumun bu üzüntüye yalnız manen alakadar kalmayacağı, mevcut felaketi hafifletmek için madden de şefkat vazifesini yapacağı muhakkaktır." diye ifade etmiştir. Kısacası görevimiz milletimizin şefkatini, devletimizin dirayetini temsil etmektir, bu memleketin kederi de kaderi de bizim omuzlarımızdadır. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili, Celal Adan, deprem felaketi, yönelik, açıklamalarda bulundu, Türk Milleti, Anadolu, mücadele, MHP, deprem
Yorumlar
Haber Yazılımı