MHP'li Bülbül'den Türk İsmini Kaldıran Üniversitelere Uyarı
Haber Detayı
06 Ekim 2023 - Cuma 15:19 Bu haber 1516 kez okundu
 
MHP'li Bülbül'den Türk İsmini Kaldıran Üniversitelere Uyarı
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ders ve bölüm isimlerinden sinsice Türk kelimesini kaldıran Üniversitelere tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül'den Türk İsmini Kaldıran Üniversitelere Uyarı

Türk kelimesinden rahatsız olan Üniversite Yönetimlerinin ders ve bölüm isimlerini sinsice Türkiye olarak değişirmesine tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, ders ve bölüm isimlerinden Türk kelimesinin kaldırılmasını millî kimliğe saldırı olarak değerlendirdiği açıklamasında, sinsi faaliyetleri yürüten Üniversite Yönetimlerini ve YÖK'ü uyararak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 

 

MHP'Lİ MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL'DEN ÜNİVERSİTELERE SERT TEPKİ 

 

Türk kelimesinden rahatsız olan Üniversite Yönetimlerinin sinsice faaliyetler yürüttüğüne dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Ülkemizde millî kimliğimizi, dilimizi ve kültürümüzü yok saymaya, bunu âdeta reddettirmeye ve hükümsüzleştirmeye yönelik sinsi çabalar ve faaliyetler yüz yıl öncesinde var olduğu gibi bugün de varlığını, mevcudiyetini devam ettirmektedir. Geçtiğimiz yıl burada, Meclis Genel Kurulunda da dile getirmiştik. Boğaziçi Üniversitesinde Alman Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı gibi kütüphanede birtakım bölümler, tasnifler söz konusu olurken 'Türk Edebiyatı' adlandırmasının 'Türkiye Edebiyatı' olarak değiştirilmesine burada tepki göstermiştik. Bu gayrimillî tavrın hiçbir şekilde kabul göremeyeceğini, bunun doğru olmadığını biz de buradan dile getirmiştik.'' dedi. 

 

MHP'Lİ BÜLBÜL'DEN ÜNİVERSİTELERE VE YÖK'E UYARI

 

Sinsi faaliyetleri yürüten Üniversite Yönetimlerini ve YÖK'ü uyararak, gerekli önlemlerin alınmasını isteyen MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ''Yine, öğrendiğimize göre Maltepe Üniversitesinde de benzer bir gelişmenin olduğu ifade edilmiştir. Üniversitelerimiz bizim millî bilim yuvalarımızdır. Maltepe Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesinde 'Geleneksel Türk Tiyatrosu' olarak okutulan dersin adının 'Geleneksel Türkiye Tiyatrosu' olarak, 'Türk Tiyatrosu Tarihi' dersinin de 'Türkiye Tiyatrosu Tarihi' dersi olarak değiştirilmesine anlam verememekteyiz. Bu son derece art niyetli; hedefi, başka birtakım hedefleri, başka birtakım planları beraberinde, içinde barındıran çok sinsi bir çalışmadır, bir faaliyettir. Bunu buradan kınadığımızı ve YÖK başta olmak üzere bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bunlar ufak meseleler gibi görünse de arkasında barındırdığı fikrî altyapısı da değerlendirildiğinde millî kimliğimize yönelik haksız ve doğru olmayan birtakım tavır ve davranışlar olarak göz önünde bulundurulmalı; bunlara karşı da dikkatli olunması gerektiği kanaatinde olduğumuzu ifade ediyorum.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Muhammed Levent Bülbül, Türk, Türkiye, Üniversite, ders ve bölüm
Yorumlar
Haber Yazılımı