MHP'li Arkaz'dan Virüs Sağlıkçılar Şehitlik ve Şiddet Açıklaması
Haber Detayı
10 Nisan 2020 - Cuma 09:12 Bu haber 2244 kez okundu
 
MHP'li Arkaz'dan Virüs Sağlıkçılar Şehitlik ve Şiddet Açıklaması
MHP'nin Doktor Milletvekili Hayati Arkaz, coronavirüsten ölen sağlıkçılar ve sağlıkçılara şiddet konusunda TBMM'de konuştu.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz'dan Virüs Sağlıkçılar Şehitlik ve Şiddet Açıklaması

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un ilk defa gündeme getirdiği görevi başında vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılmasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaparak, hükmen Şehit sayıldıklarını söylemişti. Konuyu bir kez daha TBMM'ye taşıyan MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, görevi başında vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılmasıyla ilgili kanunun çıkarılması gerektiğini söyledi.  

 

MHP'NİN DOKTOR MİLLETVEKİLİ HAYATİ ARKAZ'IN SAĞLIKÇILAR GÜNDEMİ

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgınıyla mücadele ederken görevi başında vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılması gerektiğini ve coronavirüse karşı savaşan sağlıkçılara savaş açıp şiddet uygulayanların cezalandırılması gerektiğini söyledi. 

 

CORONAVİRÜSTEN VEFAT EDEN SAĞLIKÇILAR ŞEHİT SAYILMALIDIR

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Türk milleti olarak Covid-19'la çetin bir mücadele içerisindeyiz. Görünmeyen, sinsi bir düşmanla savaşırken cephedeki kahramanlarımız ise başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızdır. Canlarını siper eden kahramanlarımızdan enfekte olanların sayısı 700'e ulaşmak üzeredir. Görevi başındayken Hakk'a yürüyen kahramanlarımız milletimizin gözünde birer şehittir. Bu anlamda, yüce Meclisten beklentim oy birliğiyle, bu virüse enfekte olarak hayatını kaybeden doktorların ve sağlık çalışanlarımızın şehit sayılması kararının alınmasıdır. Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu ve Profesör Doktor Feriha Öz Hocalarımızın şahsında, görevi başındayken vefat eden bütün sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Unutma Türkiye'm, sağlık çalışanlarımız bizim için hastanede kalıyor. Siz de onlar için evde kalın.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSE KARŞI SAVAŞAN SAĞLIKÇILARA SAVAŞ AÇANLARI CEZALANDIRALIM

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz,  ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' derken, yalnızca gönüller inşa etmemiş, aynı zamanda bir gerçeği de ifade etmiştir. Coronavirüsle küresel bir mücadele sürerken pek çok Avrupa ülkesinde doktorlar ve sağlık çalışanları riskleri göze almayarak ya istifa etmekte ya da işe gelmemek için binbir bahane üretmektedir. Hal böyleyken Türk doktorları ve sağlık çalışanları ise hakkını ödeyemeyeceğimiz bir gayretle coronavirüse karşı âdeta bir savaş sürdürmektedir. Başta şiddet ve özlük hakları olmak üzere sağlık çalışanlarımızın bazı sorunları vardır. Sağlıkta şiddeti önleyecek, caydırıcı kanuni düzenlemeler en kısa zamanda gerçekleşecektir. Merhametin ve şifanın adresi olan doktor ve sağlık çalışanlarımıza bu mücadelelerinde Allahtan yardım ve başarılar diliyorum.'' dedi.
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Arkaz'dan, Virüs, Sağlıkçılar, Şehitlik, ve, Şiddet, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı