MHP'li Aksu: Atanamayan Öğretmen Sorunu Çözülmeli
Haber Detayı
15 Kasım 2023 - Çarşamba 19:38 Bu haber 1327 kez okundu
 
MHP'li Aksu: Atanamayan Öğretmen Sorunu Çözülmeli
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Türkiye'nin atanamayan öğretmen sorununu sorun olmaktan çıkarması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aksu: Atanamayan Öğretmen Sorunu Çözülmeli

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Millî Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Eğitimde başarılı işlere imza atan Türkiye'nin atanamayan öğretmen sorununu sorun olmaktan çıkarması gerektiğini belirterek, eğitim-istihdam ilişkisinin dünyayla rekabet edebilecek, Türkiye'yi küresel bir güç, lider ülke yapacak nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak şekilde planlanmasının hayati önemde olduğunu söyledi.

 

MHP'Lİ İSMAİL FARUK AKSU'NUN TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA YAPTIĞI KONUŞMA

 

Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından birisi olan eğitime, 2024 yılı merkezi yönetim bütçesinden en büyük payın ayrılmış olmasının, Türkiye'nin eğitime verdiği önemin göstergesi olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, ''Türkiye'de fiziki kapasite, okullaşma, eğitim teknolojileri, öğretmen sayısı gibi konularda eğitimin her kademesinde ve düzeyinde önemli mesafeler alınmıştır; bu durum erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini artırmıştır. Bununla birlikte, eğitimin her kademesinde niteliğin ve yükseköğretim sisteminin kalitesinin artırılmasına yönelik ihtiyacın devam ettiği plan ve program yaklaşımlarıyla da ifade edilmiştir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2022-2023 öğretim yılında ciddi oranda düşmüştür. Eğitime yapılan yatırımlar sonucu okullaşma oranında ciddi iyileşmelerle birlikte eğitime erişim de artmıştır. Net okullaşma oranı bir önceki döneme göre artmıştır. Önümüzdeki dönemde ise eğitim süreçlerinin daha nitelikli hâle gelmesi yanında eğitim-istihdam ilişkisinin dünyayla rekabet edebilecek, Türkiye'yi küresel bir güç, lider ülke yapacak nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak şekilde planlanması hayati önemdedir.'' dedi. 

 

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU SORUN OLMAKTAN ÇIKARILMALI

 

Eğitimde başarılı işlere imza atan Türkiye'nin atanamayan öğretmen sorununu sorun olmaktan çıkarması gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, ''Öğretmenlerimiz eğitim sisteminin en temel ögesidir. Sorunsuz öğretmen sorunsuz eğitim, huzurlu öğretmen huzurlu öğrenci ve aile demektir. Bu doğrultuda, MHP ve Cumhur İttifakı olarak, öğretmenlerimizin özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi beklentilerinin mümkün olan en üst seviyede temini amacıyla gayret gösterdik. Bu kapsamda, öğretmenlerimize 3600 ek göstergenin getirilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması ve kariyer imkânlarının genişletilmesi ile mali ve sosyal haklarda iyileştirmeler gibi önemli düzenlemeler yapılmıştır. Bunun yanı sıra, atanamayan öğretmen sorununun kademeli olarak çözülmesini ve bu konunun sorun olmaktan çıkarılmasını gerekli görüyoruz. İlave olarak, ilerleyen zaman içinde öğretmenlerin mesleki olarak kendilerini geliştirme ve yenilemeleri, çağın hatta çocukların gerisinde kalmamaları için alanlarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmelerine imkân sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da parti olarak öğretmenlerimize "araştırma-geliştirme tazminatı" adı altında ilave bir ödenek verilmesinin doğru olacağını değerlendiriyor ve öneriyoruz.'' dedi. 

 

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen, sorun olmaktan
Yorumlar
Haber Yazılımı