MHP'li Akçay'dan Şizofrenik Muhalefet Anlayışına Tepki
Haber Detayı
16 Eylül 2022 - Cuma 08:55 Bu haber 1971 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Şizofrenik Muhalefet Anlayışına Tepki
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bir siyasi partinin şizofrenik muhalefet anlayışı örneğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Şizofrenik Muhalefet Anlayışına Tepki

CHP'nin 1 Temmuz 2022’de TBMM’de kabul oyu verdiği E-Ticaret Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, şizofrenik muhalefet anlayışı örneğini bir kez daha ortaya koyan CHP'nin Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar misali tutarsızlık sergilediğini söyledi.

 

CHP, TBMM'de ONAYLADIĞI KANUNUN İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU

 

CHP 1 Temmuz 2022’de TBMM’de  “kabul” oyu verdiği E-Ticaret Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaparak şizofrenik muhalefet anlayışını bir kez daha ortaya koymuştur. CHP’nin “Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar” misali  mecliste “yerli, kaliteli, emperyalizme ve tekellere savaş açan millî bir kanun” olarak nitelediği kanunun “Anayasa'ya aykırılık” iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması tam bir tutarsızlıktır. “E-Ticaret Kanunu”nun amacı haksız rekabetin ve tekelleşmenin önlenmesidir. Anayasamızın 167. maddesinde bu durum teminat altına alınmıştır. TBMM’ndeki görüşmeler sırasında kanun teklifinin anayasaya uygunluğu CHP milletvekilleri tarafından da dile getirilmiştir.

 

İP'İN UCU AYAĞINIZA MI DOLANDI?

 

TBMM’de daha önce kabul edilen muhtelif kanunların iptali için ortalığı ayağa kaldıran CHP, bu başvuruyu neden adeta gizli bir şekilde yapmıştır? CHP’nin ittifak ortaklarının bu başvurudan haberi var mıdır? İP’in ucu CHP’nin yoluna mı eğilmektedir? Ülkede rant çetelerinin olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, kanun teklifine kabul oyu veren tüm CHP milletvekillerinin yasama iradesini kimlere peşkeş çekmiştir? TBMM’de “Rant çeteleri kanunun çıkmasını engelliyor” diyerek yaygara koparan CHP, hangi rant sarmalının içindedir? CHP, kanun maddelerinin iptali için ısmarlama olarak verildiği anlaşılan 2 dilekçe ile yetinmeyip 3’üncü dilekçeyi de vererek hangi lobileri memnun etmenin gayretine düşmüştür? İP’in ucu CHP’nin ayağına mı dolanmıştır?

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkan vekili, Erkan Akçay, bir siyasi parti, şizofreni, muhalefet anlayışı, örneğini, bir kez daha, ortaya koydu, TBMM, Ticaret Kanunu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı