MHP'li Akçay'dan Muhalif Milletvekiline Tokat Gibi Cevap
Haber Detayı
23 Haziran 2023 - Cuma 10:39 Bu haber 1764 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Muhalif Milletvekiline Tokat Gibi Cevap
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi TBMM'de hedef alan muhalif Milletvekiline tokat gibi cevap verdi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Muhalif Milletvekiline Tokat Gibi Cevap

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan HDP/ Yeşil Sol Parti'li Meral Danış Beştaş'a tokat gibi cevap veren MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Lideri Bahçeli'yi illegalite ve yasa dışılığı savunmakla suçlayan Meral Danış Beştaş'a, esas illegalite ve yasa dışılığın terör örgütleriyle bağlantılı olmak olduğunu söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN ANAYASA MAHKEMESİ'NE UYARILARI

 

Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile ilgili verdiği kararları hakkında defalarca tepkisini gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine Yeşil Sol Parti adıyla giren HDP'nin seçimlere girmemesi nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösterdiği açıklamasında, ''Geçmiş dönemde, Anayasa Mahkemesi'nin tasarrufları üzerinde çok geniş değerlendirmelerde bulunduk. Anlaşılıyor ki, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Kurul Üyeleri; söylediklerimizi hiç kaale almıyor, HDP'nin istekleri doğrultusunda hareket etmeyi Türkiye'ye tercih ediyor. Bu konumdan kurtulunması için mutlak surette yeni bir Anayasa hazırlanmalı ve Anayasa Mahkemesi'ne şekil verilmelidir. Milli düşünceye sahip vatanını seven bir anlayışla Anayasa Mahkemesi'nin faaliyetlerini sürdürmesidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Mahkemesi kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Cumhuriyet Başsavcısının uyarılarını dikkate almayan bir Anayasa Mahkemesi, haddi zatında Yargı müessesini dikkate almıyor demektir, Cumhuriyet'in kurucusu Yargıtay Cumhuriyet Savcısını dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Şu Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazımdır.'' demişti.

 

HDP'Lİ MERAL DANIŞ BEKTAŞ TBMM'DE MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP yerine Yeşil Sol Parti listelerinden Erzurum Milletvekili seçilen Meral Danış Beştaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı konuşmasında, ''Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Başsavcılığının HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması kararına ilişkin talebini reddetti. Yüksek mahkeme,  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının buna ilişkin talepte bulunma yetkisinin olmadığına hükmetti. Dün de MHP lideri Bahçeli grup toplantısında Anayasa Mahkemesi için "Söylediklerimizi hiç kale almıyor. Vatanını seven gibi bir mahkeme olmalı" dedi. Bahçeli, 'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Mahkemesi kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Cumhuriyet Başsavcısının uyarılarını, altını çizerek söylüyorum, uyarılarını dikkate almayan bir Anayasa Mahkemesi hattı zatında yargı müessesesini dikkate almıyorum demektir, kandil kuyruğundadır.' diyor, şiddetle kınıyor. Biz de Devlet Bahçeli'yi şiddetle kınıyoruz, yasa dışı bir yolda ilerliyor, illegal bir yolda ilerliyor. Yasa dışılık savunuluyor, illegalite savunuluyor.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN MERAL DANIŞ BEKTAŞ'A TOKAT GİBİ CEVAP

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'a TBMM Genel Kurulu'nda cevap veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Ben de Sayın Meral Danış Beştaş'ı bu, bizimle ilgili yaptığı konuşma nedeniyle şiddetle kınıyorum. Yani MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin bir eleştiride bulunmuştur. Bu, Türkiye'de demokratik hukuk devleti ve çok partili siyasi hayat içerisinde görüşümüzü ifade ettiğimiz bir açıklamadır. Siz bundan rahatsızlık duyabilirsiniz ama illegalite, yasa dışılık nedir? Sayın Başkan ve değerli milletvekilleri; bilirsiniz ki mesela illegalite ve yasa dışılık terör örgütleriyle bağlantılı olmak mesela bir yasa dışılıktır.'' dedi.

 

SEÇİME KATILMAYAN BİR PARTİYE HAZİNE YARDIMI YAPILMASI HUKUKİ MİDİR?

 

Seçimlere katılmayan bir siyasi partiye Hazine yardımı yapılmasını doğru ve hukuki bulmadıklarını belirten MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Yani hem seçimlere girmeyeceksiniz hem de seçim için yapılan Hazine yardımının üzerine oturacaksınız. Bu, hukuki ve doğru kabul edilebilir mi? Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını yanlış buluyoruz. Efendim o belli yetkisizlik gerekçesiyle veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının böyle bir talepte bulunup bulunamayacağına ilişkin yorum yapılmıştır ama Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Türkiye Cumhuriyetinin çok önemli bir kurumudur ve yetkisi dâhilinde de başvurmuştur, Anayasa Mahkemesi de reddetmiştir. Daha önce de Anayasa Mahkemesi biliyorsunuz bu hazine yardımını da bloke etmişti. Daha sonra o blokeyi kaldırdı. Seçimler için siyasi partilere yapılan yardım bir partiye yapılıyor ama o parti seçimlere katılmıyor. Bu, ne derece doğru ve hukukidir?'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Erkan Akçay, Devlet Bahçeli, hedef alan, muhalefete, cevap
Yorumlar
Haber Yazılımı