MHP'den Ülkücü Hareket'i Yasaklayan Almanya'ya Tepki
Haber Detayı
20 Kasım 2020 - Cuma 12:59 Bu haber 2666 kez okundu
 
MHP'den Ülkücü Hareket'i Yasaklayan Almanya'ya Tepki
MHP, Ülkücü Hareket'in Almanya'da bulunan derneklere yönelik yasaklama kararına sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'den Ülkücü Hareket'i Yasaklayan Almanya'ya Tepki

Almanya Federal Meclisi'nin aldığı, Ülkücü derneklerin kapatılmasını ve sembollerinin yasaklanmasını öngören kararı kabul etmesine tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Fransa'dan sonra Almanya'nın Ülkücü Hareket’i durdurmaya yönelik çalışma yapmasının içimizdeki ve dışımızdaki zararlı mihrakların Türk’ün tarihe gömülemeyecek kadar büyük bir millet olduğunun idrakine varamayışlarını gösterdiğini söyledi.

 

İTİ KOVARSAN SAHİBİ GELİR

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Fransa ve Almanya meclislerine alelacele gelen 'Ülkücü Hareket’i Durduralım' tasarısı göstermiştir ki, Türkiye’de Ülkücü Hareket’e düşmanlık güden kişi ve yapılanmalar, Türk devletinin şahlanışına mani olmak isteyen dış mihrakların piyonudur. Yasadır: İti kovarsın, sahibi gelir.'' dedi.

 

TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR AMA TÜRKLÜK EBEDİDİR

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ''Türk’ün tarihe gömülemeyecek kadar büyük bir millet olduğunu idrak edemeyen içimizdeki ve dışımızdaki zararlı mihraklara Türk’ün gücünü gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ucubelere tarihî bir cevap da vermiştir: Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedîdir.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreteri, İsmet Büyükataman, Ülkücü Hareket Engellenemez, yasaklama kararı, Almanyaya tepki, Ülkü Ocakları, Ülkücüler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı