MHP'den Kebapçı Mecazını Anlamayan Davutoğlu'na Tepki
Haber Detayı
05 Ekim 2021 - Salı 20:57 Bu haber 1931 kez okundu
 
MHP'den Kebapçı Mecazını Anlamayan Davutoğlu'na Tepki
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bölücü kebapçılar tartışmasındaki mecazı anlamayıp MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'den Kebapçı Mecazını Anlamayan Davutoğlu'na Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır'' açıklamasındaki manayı başka yere çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ahmet Davutoğlu'ndan Lider Devlet Bahçeli'nin ifadesindeki mecazı anlamasını beklemediğini belirterek, 'Stratejik Çöplük' ifadesindeki 'Çöplük' kelimesinin de mecaz anlamlı olduğunu hatırlattı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ NE DEDİ?

 

Kürt sorunu üzerinden HDP'yi meşrulaştırma gayreti güdenlere, TBMM'nin ihanetin çözüm kaynağı olamayacağını belirterek, terörün Türkiye'ye maliyetinin 2,2 trilyon dolar olduğunu hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşın durumunu istismar edenlere tepki gösterdiği konuşmasında, ''Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından; çarşı, pazar, marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara, şikâyet edenlere hak veriyor, bu kardeşlerime bir şey demiyorum. Fırsatçıların üzerine gidiliyor, simsarların peşine düşülüyor, vatandaşımızın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Bir eli yağda, diğeri balda, yediği önünde, yemediği ardında, bir giydiğine bir daha dönüp bakmayan, ama sırayı siyaset alınca sahte vicdan ve merhamet edebiyatı yapan bir avuç kaymak tabakadan, imtiyazlı azınlıktan, merdane gibi dönen devrimci bozuntularından öğreneceğimiz de hiçbir şey yoktur. Kürt sorunu var diyenler, aynanın karşısına geçip vahim sorunun gerçek hüviyetini ve yansıyan halini görebileceklerdir. Türkiye’nin terör ve bölücülük sorunu vardır. Ve bu sorunlara neşter vurulmuş, cerrahi müdahalenin sonuna gelinmiştir.'' demişti.

 

AHMET DAVUTOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır'' açıklamasındaki manayı başka yere çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bu ülkede kebapçıları bölücü ilan eden bir Genel Başkan var! Hatta bu Genel Başkan kebapçılar diyarından! Yarın sıra kimde diye simitçiler ve oto galericiler tedirgin!'' dedi.

 

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN AHMET DAVUTOĞLU'NA CEVAP

 

Bölücü kebapçılar tartışmasındaki mecazı anlamayıp MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Zamanı gelir diye evde saman saklayan Davutoğlu’nun Sayın Genel Başkanımızın ifadesindeki mecazı anlamasını beklemiyoruz. Ülkeyi stratejik çöplüğe mahkûm eden birinin hâlâ konuşabiliyor olması başlı başına bir garabet. Davutoğlu’na NOT: 'Çöplük' kelimesi de mecaz anlamlıdır.'' dedi.

 

SOSYAL MEDYADA BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR TARTIŞMASI FOTOĞRAFLARI

Resim

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreteri, İsmet Büyükataman, bölücü kebapçılar, tartışması, Devlet Bahçeli, muhaliflere tepki, MHP Haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı