Gelecek Partisi ve Davutoğlu'na İl Başkanı Dayanmıyor
Haber Detayı
14 Ocak 2021 - Perşembe 10:22 Bu haber 3162 kez okundu
 
Gelecek Partisi ve Davutoğlu'na İl Başkanı Dayanmıyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na İl Başkanı dayanmıyor.
SİYASET Haberi
Gelecek Partisi ve Davutoğlu'na İl Başkanı Dayanmıyor

30 Aralık 2021 tarihinde otomobilinde silahlı saldırıya uğrayan ve yara almadan kurtulan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, İl Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte görevinden istifa ettiğini açıklarken, Gelecek Partisi Genel Merkezi İzmir İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulunu görevden aldığını açıkladı.

 

GELECEK PARTİSİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

 

Gelecek Partisi Genel Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Genel Merkezimizde yapılan Parti Yönetim Kurulu (PYK) toplantısında İzmir İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulunun görevden el çektirilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi.

 

İZMİR İL TEŞKİLATI OLARAK GÖREVLERİMİZDEN VE PARTİDEN İSTİFA ETTİK

 

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, İl Teşkilatında yaptığı açıklamada, ''Kongreden sonra bizleri partinin iltişim gruplarına eklemedikleri gibi toplantılara da çağırmadılar. Sürekli olarak hukuktan ve adaletten bahseden Gelecek Partisi'nde hukuk ve adalet olmadığını gözlemledik. Kendi ilkeleriyle çelişen bir siyasi parti Türkiye'yi yönetemez ve sorunlarını çözemez. İl Yönetim Kurulu olarak yaptığımız istişare neticesinde, İzmir İl Teşkilatı olarak görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa etme kararı aldık.'' dedi.

 

GELECEK PARTİSİ DE AYNI HATAYI YAPMIŞ OLMUYOR MU?

 

Gelecek Partisi Genel Merkezi'nin tutumunu eleştiren Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, ''Hükümette görev yapan Bakanların İnstagram ve Twitter üzerinden istifa etmelerini eleştiren Gelecek Partisi Genel Merkez Yöneticileri, aynı taktiği izleyerek bize sözlü bir açıklama yapmadan sosyal medya üzerinden görevden almaya kalktılar. Bakanların yaptığı yanlışsa Gelecek Partisi Genel Merkezi de aynısını yaptı. Ayrıca, Gelecek Partisi tüzüğünde görevden alma diye bir şey yok. Tüzük gereği böyle bir şey olamaz. Ak Parti içerisinde siyaset yapmaya devam etseydik daha iyiydi.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı, Cüneyt İşçilik, istifa etti, görevinden ayrıldı, görevden alındı, ayrılık tartışması, Ahmet Davutoğlu, siyaset haberleri, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı