Erdoğan ve Bahçeli Müze Açılış Törenine Katıldı
Haber Detayı
29 Aralık 2020 - Salı 02:22 Bu haber 2230 kez okundu
 
Erdoğan ve Bahçeli Müze Açılış Törenine Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte müze açılış törenine katıldı.
SİYASET Haberi
Erdoğan ve Bahçeli Müze Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte, restorasyonu tamamlanan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinin açılış törenine katılarak, müzeyi gezdi. Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milletvekilleri ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

BİR DÖNEM MÜZECİLİK MİLLETİN KUTSALLARIYLA HESAPLAŞMANIN ARACI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

 

3 bin 629 eserin bulunduğu Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizin kültür ve sanat hayatına değer katıp çeşitliliği artıracak her türlü nitelikli eseri destekliyoruz. İmtiyazlarını kaybedenler bizi sürekli eleştiriyor ama bu topraklara ait ne varsa Türkiye'nin bir zenginliği olarak hepsini kucaklıyoruz. Bir dönem müzecilik, Ayasofya Camisi'nde olduğu gibi milletin kutsallarıyla hesaplaşmanın aracı haline dönüştürüldü. Tarihe ve sanata kendi sığ ideolojilerinin merceğinden bakanlar, uzun yıllar müzelerimizi bakımsızlığa, yıkıma ve talana mahkum etti. Son 18 yılda 4 bin 440 eseri yeniden ait olduğu topraklara kavuşturduk." dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, müze açılışı, açılış töreni, Ankara Devlet Müzesi, Ak Parti, MHP, Kültür ve turizm
Yorumlar
Haber Yazılımı