Erdoğan'dan Macron'un Türkçe Mesajına Cevap
Haber Detayı
20 Eylül 2020 - Pazar 00:54 Bu haber 8478 kez okundu
 
Erdoğan'dan Macron'un Türkçe Mesajına Cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçe mesaj yazan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'na sosyal medyadan cevap verdi.
GÜNDEM Haberi
Erdoğan'dan Macron'un Türkçe Mesajına Cevap

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikte Yunanistan'ın yanında yer alarak Türkiye'ye karşı cephe alan ve Türkiye'ye karşı hadsiz açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sosyal medyadan Türkçe mesaj yazarak diyalog çağrısı yapmasına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir damla suyunu ve bir karış toprağını sonuna kadar savunmayı sürdüreceklerini söyledi.

 

TÜRKÇE MESAJ YAZAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON NE DEDİ?

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medyadan Türkçe yaptığı açıklamada, ''Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim.'' demişti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A CEVABI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sosyal medyadan cevap vererek, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provakasyonlara asla aldırış etmemekteyiz. Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz. Ülkemizin bir damla suyunu da bir karış toprağını da bu vizyonla savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçe mesaj yazan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, diyalog çağrısı, Türk Devleti, 2000 yıllık, Türk Milleti, kadim bir Devlet
Yorumlar
Haber Yazılımı