Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP ve Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
27 Mayıs 2021 - Perşembe 15:17 Bu haber 3260 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP ve Bahçeli Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve Devlet Bahçeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP ve Bahçeli Açıklaması

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile attıkları adımı yeni bir anayasa ile taçlandıracaklarını belirterek, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin hazırladığı yeni anayasa taslağını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den aldığını ve yapılan çalışmalarla ortak bir metin hazırlanacağını söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Ülke düşmanları ile kol kola yürüme hastalığı olan darbeci zihniyet çalışmalarımızdan rahatsız oluyor Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından birisi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önemli bir adım atık. Yeni ve sivil anayasa ile demokratik gelişme sağlayıp, attığımız adımları kalıcı bir hale getireceğiz. Cumhur İttifakı ortağımız MHP, yeni anayasa hazırlığını yaptı. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, anayasa çalışmalarını bize sundu. BBP, çalışmalara destek verecek. Diğer partilerin de bu yönde hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bizim çalışmamız da bitti. Kendilerine sunacağız. Bu yıl sonuna kadar ortak bir anayasa metni haline dönüştürmenin yollarını arayacağız. Geniş bir uzlaşmayla TBMM'de kabul ettirmeye çalışacağız. İstediğimiz şekilde bir uzlaşma zemini oluşmadığı taktirde Cumhur İttifakı ve bizi destekleyen partilerle taslağı milletimize sunacağız.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, MHP, Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Özgürlük Adası, Ak Parti, yeni anayasa, çalışmaları, BBP, darbeciler, sivil anayasa
Yorumlar
Haber Yazılımı