Bozkurt İşareti Avrupa Konseyi PM Gündeminde Tartışıldı
Haber Detayı
29 Nisan 2022 - Cuma 05:21 Bu haber 10053 kez okundu
 
Bozkurt İşareti Avrupa Konseyi PM Gündeminde Tartışıldı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Bozkurt işaretini Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde gündeme getiren Ermeni üyeye manidar cevap verdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Bozkurt İşareti Avrupa Konseyi PM Gündeminde Tartışıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Uruguay'da bulunurken Ermeni protestoculara Bozkurt işareti yapmasını, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde suçlayıcı ifadelerle gündeme getiren Ermeni üye Vlademir Vardanyan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Bozkurt işaretinin manasını açıkladığı konuşmasıyla, AKPM Genel Kurulu'nda bulunan Ermeni Heyetinin Genel Kurul salonunu terketmesini sağladı.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ERMENİ PROTESTOCULARA BOZKURT İŞARETİ

 

Latin Amerika ziyaretleri kapsamında Uruguay'da bulunurken Türkiye'nin Montevideo Büyükelçiliği'nin açılışını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, büyükelçilik binasından çıkarken ellerinde Ermenistan bayrağı bulunan bir grup Ermeninin protestosuyla karşılaştı. Türkiye ve Azerbaycan aleyhine sloganlar atan Ermeni protestoculara gülümseyerek bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisini protesto edenlere Bozkurt işareti yaparak manidar bir cevap verdi.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL OYUNCUSU CELAL AL'DAN BOZKURT İŞARETİ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Uruguay'da gösteri yapan Ermenilere Bozkurt işareti yapmasının ardından benzeri bir olay ABD'de yaşandı. 1915 olaylarının yıl dönümü gerekçesiyle Türkiye aleyhine slogan atan ABD'li Ermenilerin karşısına elinde Türk Bayrağı ile dikilen Diriliş Ertuğrul oyuncusu Celal Al, provokatörlere Bozkurt işareti yaparak ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sloganı atarak cevap vermişti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Diriliş Ertuğrul oyuncusu Celal Al'ın, Türkiye ve Azerbaycan aleyhine sloganlar atan Ermeni protestoculara Bozkurt işareti yaparak cevap vermesi, Türkiye'de olduğu gibi ABD ve Avrupa'da da geniş yankı uyandırdı.

 

BOZKURT İŞARETİ AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTER MECLİSİ'NDE GÜNDEM OLDU

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ermeni protestoculara Bozkurt işareti yapmasını hazmedemeyen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Ermeni üyesi Vlademir Vardanyan, AKPM Genel Kurulunun 25 Nisan 2022 tarihli oturumunda söz alarak Bozkurt işaretini  terör örgütü işareti olarak nitelendirip suçlayıcı ifadeler kullandı. AKPM'nin Ermeni üyesi Vlademir Vardanyan'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Türk Milletinin Bozkurt işaretini barışın sembolü olarak yaptığını belirterek, Genel Kurul'da Bozkurt işareti yaptı. MHP'li Aydın'ın Bozkurt işareti yaptığı manidar konuşmasına AKPM Genel kurulu'nda bulunan Azerbaycan Heyeti Bozkurt işareti yaparak destek verdi. Bunun üzerine morali bozulan Ermeni Heyeti, Genel kurul salonunu terketmek zorunda kaldı.

 

MHP'Lİ KAMİL AYDIN'DAN AKPM'NİN ERMENİ ÜYESİNE TOKAT GİBİ CEVAP

 

AKPM Genel Kurulu'nun konusu olmamasına rağmen Bozkurt işaretini terör örgütü işareti olarak nitelendiren Ermeni üyesi Vlademir Vardanyan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Bozkurt işaretini Ergenekon'dan bu yana Türklüğün barışın sembolü olarak yaptığını belirterek, ''Gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Çünkü biliyorsunuz burada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına dayanan çok özel bir seans yapıyoruz. Bu iki ülke arasında başlayan bu kadar güzel bir normalleşme sürecinden sonra neden hala basit bir kriz yaşatmak için kullanmaya çalışıyorsunuz? Bu sembol, Türkiye'de solda sağa herhangi bir grup veya herhangi bir siyasi figür tarafından kullanılır. Bunun bir tür dostluk eli sembolü olduğu ortaya çıkıyor. Bu sembolün New Mexico Üniversitesi'nde çok ünlü Amerikalı öğrenciler tarafından yapıldığını söylüyorum. O üniversitenin de simgesidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kamil Aydın, Bozkurt işareti, Avrupa Konseyi, Parlamenter Meclisi, gündem oldu, Türk Milleti, Avrupa, Ülkücü Hareket
Yorumlar
Haber Yazılımı