Bahçeli: Türk Milletinin Bekası İçin Her Şeyi Göze Aldık
Haber Detayı
15 Şubat 2022 - Salı 12:31 Bu haber 2276 kez okundu
 
Bahçeli: Türk Milletinin Bekası İçin Her Şeyi Göze Aldık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tehlikelerin farkında olan MHP'nin Türk Milletinin bekası için her şeyi göze aldığını söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli: Türk Milletinin Bekası İçin Her Şeyi Göze Aldık

MHP'nin Şubat ayında Kızılcahamam’da düzenlediği seri toplantılar hakkında TBMM Grup Toplantısında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünyanın ve Türkiye'nin karmaşık bir dönemden geçtiği süreçte gündeme hakim olan MHP Teşkilatlarının çelik gibi sağlam ve ayakta olduğunu belirterek, bölgesel ve küresel tehditlerin farkında olan MHP'nin Türk Milletinin bekası için her şeyi göze aldığını söyledi.

 

TÜRKİYE VE DÜNYA KARMAŞIK BİR DÖNEMİN İÇİNDEN GEÇMEKTEDİR

 

Hem Türkiye’miz, hem de dünyamız oldukça nazik, bir o kadar da karmaşık ve kaygan bir dönemin içinden geçmektedir. İç siyasetteki tartışmalı konular çatallaşırken, bölgesel ve küresel gelişmeler çetrefilli bir içeriğe bürünmektedir. Dikkat, temkin ve tedbir gerektiren kompleks bir sürecin ana çatısı örülmekle kalmamış, her türlü ihtimalin kapakları da tehlikeli şekilde açılmıştır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın dinamikleri, tarihsel müktesebatımız, KOVİD-19 hastalığıyla denge ve istikamet kaybı iyice belirginleşen beşeriyet gerçeği, en küçük ihmalin, önemsiz gibi görünen her türlü atalet ve acziyetin ağır maliyetlere, acıklı mağduriyetlere yol açabileceğine işaret etmektedir. En azından bugüne kadar birikmiş ve billurlaşmış tecrübelerin bize gösterdiği mizan budur.

 

TEHDİTLERE BOYUN EĞEN MİLLETLERİN KAÇIRDIĞI FIRSATLAR

 

Dünya genelinde tehdit ve fırsatlar, istisnalar dışında her zaman at başı gitmiş, biri diğeriyle içiçe geçmiştir. Tehditlere boyun eğen milletlerin kaçırdıkları fırsatlar, onları tarihin gerisine düşürmenin yanı sıra, sömürülen, kafeslenen, iradelerine pranga vurulan ilkel bir duruma sürüklenmelerine neden olmuştur. Tarih, sadece muktedirlerin yazdığı, sadece muzafferlerin yaptığı sürükleyici bir serüven, hadiselerin arka arkaya eklemlenerek akıp gittiği bir geçit merasimi olmayıp; onuruna düşkün, zulme düşman, felaketlere direnen, fırtınaların ortasında güvenli limanlara demirlemeyi bilen toplum ve milletlerin marifetidir, hakiki mükâfatıdır.

 

TÜRK MİLLETİNİN BEKASI İÇİN HER ŞEYİ GÖZE ALDIK

 

Böylesi bir hakikate, böylesi bir marifete yeryüzünde en layık millet iftiharla hatırlatırım ki büyük Türk milletidir. Akan tarih nehrinin içinden Türk milletini çekip çıkardığınız vakit geride hiçbir şey kalmayacak, hiçbir şeyden de bahsedilemeyecektir. MHP bu şuurla siyasetini yüksek bir şevkle tahkim ve temin etmektedir. Bilinmesini özellikle isterim ki, ne kadar geriye bakarsak o kadar uzak geleceği görebileceğimizin her zaman idrakinde olduk. Kolay yollara sapmadan, zorluklar karşısında yılmadan, çetin şartlarda yüksünmeden millete adanmış, ecdada vakfedilmiş, tarihe mal olmuş, vatan ve bayrağa feda edilmiş bir mücadele şerefiyle siyasetimizin temellerini oluşturduk. Yeri geldi gemilere binip seferlere çıktık, yeri geldi çıktığımız sahillerde tutunmak için gemileri yakıp “ya yurdum ya da yokum” anlayışıyla birleştik, bütünleştik, bekamız için her şeyi göze aldık.

 

MHP GIPTA EDİLECEK BİR SEVİYEDEDİR

 

MHP bir millet eseri, bir tarih esenliği, bir irade estetiği, bir inanç esintisidir. Dışımız milletle, içimiz de hamd olsun Allah’la beraberdir. İlkelerimizden taviz vermeden yolumuzda ilerliyoruz. Ülkülerimizi rehber yaparak yokuşlardan aşıyoruz. Düğüm içindeki düğümleri çöze çöze, karanlık içine gizlenmiş aydınlığı çıkara çıkara hızımıza hız, gücümüze güç, heyecanımıza heyecan katıyoruz. Ve buna da kesinlikle devam edeceğiz. MHP teşkilat kapasitesiyle, fikir kalıbıyla, siyaset kalitesiyle, tutarlılık kalibresiyle şükürler olsun ki gıpta edilecek bir seviyededir. Hepsinden mühimi milletimizin gönlünde yüksek bir mevkii edinmiştir.

 

PEŞ PEŞE YAPILAN TOPLANTILARIMIZ, GELECEĞE YÖNELİK ÜMİTLERİMİZİ KAMÇILADI

 

4-5-6 Şubat 2022 tarihlerinde Kızılcahamam’da düzenlediğimiz ve siz değerli milletvekillerimizle beraber Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu Üyelerimizin katıldığı ortak toplantılar ile, 11-12-13 Şubat 2022 tarihlerinde yine Kızılcahamam’da gerçekleştirdiğimiz il başkanları toplantımız müstesna bir muvaffakiyete sahne olmuş, geleceğe yönelik ümitlerimizi ziyadesiyle kamçılamıştır. Peş peşe yapılan bu zincirleme toplantılar esnasında ülke ve dünya gündemi kuyumcu titizliğiyle ele alınmış, konu başlıklarına göre hazırlık yapan arkadaşlarımız tatmin ve takdir edici sunumlarını paylaşmışlardır.

 

MHP A'DAN Z'YE ÇELİK GİBİDİR

 

Bir defa şu hususu özenle ifade etmek durumundayım ki, MHP A’dan Z’ye çelik gibidir, gelişmelerin önündedir, iç ve dış gündeme de hâkimdir. Ülküdaşlık hukuku, dava arkadaşlığı, al bayrak sevgisiyle bezenmiş üç hilalin itibarı en büyük servetimizdir. Bu serveti israf etmek isteyenlere kuşkusuz fırsat vermeyeceğiz, kötü niyetlilere durgun ve duyarsız kalmayacağız. Özellikle bu toplantılarda önümüzdeki siyasi etapların muhtevalı değerlendirmeleri yapılmış, beş ayaklı stratejik hedeflerimizden mülhem yol haritamız şekillenmiş ve milletimizin bilgisine sunulmuştur. Memnuniyetle bir kez daha müşahede edilmiştir ki, doğudan batıya, kuzeyden güneye il teşkilatlarımız tek ses, tek nefes, tek yürektir. Teşkilatlarımız diridir, partimizin de ana direği, asıl omurgasıdır. Meclis grubuyla çalışmalar da, tıpkı birleşik kaplar misali, eşzamanlı ve uyum halinde icra edilmek mecburiyetindedir. Bugüne kadar bu sağlanmıştır, müteakiben de aynısının, hatta daha iyisinin tezahür etmesi konusunda ilgili arkadaşlarımız doğrudan doğruya sorumludur.

 

MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKET'İN KAVRAYIŞ EKSENİNDE BEN YOK BİZ VARDIR

 

Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in kavrayış ekseninde “ben yok biz” vardır. Nefislerin yarışması, hırsların rekabeti, çıkarların kavgası, hiziplerin kargaşası değil, “sen yoksan bir eksiğiz” anlayış ve ahlakı hakimdir. İkazen hatırlatırım ki, Ülkücü Ülkücünün uçurumu, ufuneti, utancı, uğultusu değildir. Bilakis Ülkücü Ülkücünün; yurdudur, ufkudur, ulufesidir, umududur, uğurudur, vicdan uygarlığıdır. Fitne ve dedikodu ayaklarımızın altında; müşfiklik, alicenaplık, çelebilik, çalışkanlık, dayanışma ve yardımseverlikle perçinlenmiş ahlaklı tavır başımızın üstündedir. Siz değerli milletvekili arkadaşlarım başta olmak üzere, Kızılcahamam’da yaptığımız toplantılara katılan MYK ve MDK Üyelerimize, ülkemin dört bir köşesinde fazilet ve fedakârlıkla davamızı temsil eden il başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Niyazım odur ki, biriniz bin olsun, biriniz de hepiniz olun. Kalpleri Türkiye sevdasıyla çarpan, geleceğini al bayrak altında gören, bu vatan benim, bu millet onurum diyen her kardeşimi bağrıma basıyor, hasretle selamlıyor, Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, tehlikelerin farkında, MHP, Türk Milletinin, bekası için, her şeyi göze aldık, Teşkilat, Ülkücü Hareket, siyaset, MHP haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı