Bahçeli'den Salgın Sürecinin Yüzsüzler Lobisine Tepki
Haber Detayı
06 Nisan 2021 - Salı 13:11 Bu haber 2969 kez okundu
 
Bahçeli'den Salgın Sürecinin Yüzsüzler Lobisine Tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Coronavirüs salgına karşı yapılan mücadeleyi istismar eden yüzsüzler lobisini açıkladı.
MHP Haberi
Bahçeli'den Salgın Sürecinin Yüzsüzler Lobisine Tepki

Türkiye'nin Coronavirüs salgınına karşı verdiği mücadele hakkında TBMM Grup Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Coronavirüs salgınına karşı mücadele eden Sağlık çalışanlarına teşekkür ederken, zor süreçte yapılan mücadeleyi istismara kalkışan yüzsüzler lobisinin virüs döneminden iktidar devşirirmeye çalıştığını söyledi.

 

BİZLERE DÜŞEN KONTROLLÜ VE TEDBİRLİ BİR HAYAT PLANLAMASIDIR

 

Bir yılı aşan süredir beşeriyet vahim bir salgının pençesinde adeta kıvranmaktadır. Ülkemiz bütün imkanlarını seferber ederek tehlikeli virüse karşı teyakkuz halindedir. Maalesef KOVİD-19 kaynaklı vaka ve vefat sayısında tedirgin edici bir artış gözlenmektedir. Mutasyonlu virüsün bulaşma hızı endişeleri günbegün kamçılamaktadır. Elbette sağlık her şeyin başıdır. Bizlere düşen kontrollü ve tedbirli bir hayat planlamasıdır. Salgın döneminin insan ve toplum hayatına, siyaset ve sosyal ilişkiler ağına, ekonomi ve ticaret alanına yıkıcı ve çok yönlü tesirleri olmaktadır.

 

AŞILAMA ÇALIŞMALARI MEMNUNİYET VERİCİ DÜZEYDEDİR

 

Bu olumsuz tesirleri en aza indirmek, hazmedilebilir seviyelere çekmek maksadıyla devlet ve hükümetimiz yoğun çaba harcamaktadır. Sürece destek vermek, arkasında durmak vatan sevgisiyle mücehhez her insanımızın başlıca sorumluluğudur. Maskeyi kola değil ağza takmak, sosyal mesafeyi beklenen ölçülerde tutmak, hijyen ve temizlik şartlarına titizlikle uymak virüsle savaşta en önemli kozumuzdur. Aşılama çalışmaları memnuniyet verici düzeylerdedir, bu çerçevede disiplinli, sistemli ve şeffaf bir süreç ilerleme kaydetmektedir. Dünya genelinde hala KOVİD-19’un tedavisinde kullanılan aşıya erişim zorluğu yaşayan ülkelerin varlığı biliniyorken, Türkiye’de yapılan aşı sayısı 17 milyonu bulmuştur. Hatta yerli aşı üretimi konusunda ümit verici gelişmeler yaşanmaktadır.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

 

Bilinmelidir ki, virüs bizim irademizden daha güçlü değildir. Brezilya’da günde 3 bin kişinin öldüğü düşünüldüğünde, Türkiye’mizin hastalığa karşı nasıl dirençli olduğu, nasıl mücadele ettiği nesnel gerçeklerle ortaya çıkacaktır. İnanıyorum ki, güç birliği yaparak, inanç birliği yaparak, kurallara harfiyen uyarak musallat olan musibeti Allah’ın izniyle yeneceğiz. Sağlık Bakanlığımıza güveniyoruz. Doktorlarımızdan hemşirelerimize, hasta bakıcılarımızdan diğer tüm sağlık çalışanlarımıza kadar virüsle birebir mücadele eden cesur yüreklere hem minnet duyuyor hem de fedakârlıklarını takdir ve tebrik ediyoruz.

 

BUGÜNLERİ AŞACAĞIZ VİRÜSE ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ

 

Bugünleri aşacağız, virüse asla teslim olmayacağız. Türkiye haritası kırmızıya boyansa da, umutsuzluğa kapılmayacağız. Özellikle KOVİD-19’u kutuplaşma malzemesi yapıp karamsarlık ve kuşku aşılamak için sürekli faal halde bulunan zillet lobisine Türk milleti prim vermeyecek, bu siyaset kalpazanlarına aldırış etmeyecektir. Son bir yıl içinde, insanüstü emek sarfeden sağlık çalışanlarımız neyi eksik bırakmış, neleri ihmal etmiş, hangi müdahalelerde gecikmişlerdir? Türkiye’yi kötü göstermek için fırsatçılık yapan, ahlaksızca ganimet avcılığına soyunan siyaset virüslerini, sorarım sizlere, kul affeder mi? Millet hoşgörür mü? Allah bağışlar mı?

 

DERTTE TASADA OLMAYAN SALGIN İSTİSMARCILARI

 

Neredeyse Türkiye’nin hastalıktan kırılmasını, siyasi ve ekonomik kaosa düşmesini, demokrasi dışına sapmasını heyecanla bekleyen, mesela CHP’nin, mesela İP’in, mesela HDP’nin ülke ve insan sevgisinden bahsedecek sütü ve lokması helal tek bir kişi var mıdır? Dertte yoklar, tasada yoklar; çilede yoklar, sıkıntıda yoklar; ama sıra istismara geldi mi, sırayı iftira yarışı aldı mı, bunların teker teker gizlendikleri deliklerinden çıktığını herkes görmekte ve bilmektedir. Biz, öylesine adil ve müşfik bir vicdana sahibiz ki, KOVİD-19’u polemik konusu yapıp silah gibi kullananlara bile sağlık, sıhhat ve selamet dilemekten tereddüt etmedik, etmeyiz, bundan sonra da etmeyeceğiz. Çünkü biz onlar gibi olmayacağız. Onlar gibi küçülmeyeceğiz.

 

CORONAVİRÜSLE MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞAN YÜZSÜZLER LOBİSİ

 

Türkiye’nin KOVİD-19’la mücadelesine gölge düşürmeye kalkışanlar bize göre yüzsüzler lobisidir. Karanlıktan aydınlığa taş fırlatıp, virüs döneminden iktidar devşirir miyim diye kirli hesap yapanların mahcup ve mağlup olacağı günler çok uzak değildir. Adımız bir olduğu kadar acımız birdir. Acımız bir olduğu kadar sevincimiz birdir. Sevincimiz birse sevgimiz bindir. Nitekim biz Türk milletiyiz, biz büyük bir ülke olan Türkiye’yiz. Ortak hassasiyetlerde bir araya gelemeyenlerin aidiyet bunalımıyla malul, ahlak kriziyle mahut, akıl tutulmasıyla mahkum olduklarını her ortamda söyleyeceğiz, bunların pis tezgahlarını başlarına geçireceğiz.

 

CORONAVİRÜSTEN DOLAYI HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

 

KOVİD-19’dan dolayı hayatlarını kaybeden aziz vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ailelerinin acılarını paylaşıyorum. Şu anda evinde veya hastanede şifa arayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. KOVİD-19 hastalığına karşı özveriyle ve cansiperane direniş gösteren başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, Bilim Kurulumuza, bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, üstün başarılar diliyorum. 

 

SİYASİ İŞPORTACILARIN OYUNLARINI MUTLAKA BOZACAĞIZ

 

Kim ne söylerse söylesin, biz hepsinin yanındayız. Biz Türkiye’mizin safındayız. Biz sağlıklı günlere ulaşmanın hedefindeyiz. Tefrikaya kulağımız kapalı, tezvirata sırtımız dönüktür. Siyasi işportacıların oyunlarını mutlaka bozacağız. İnanırsak yaparız, yaparsak geleceğimizi perdelemek için kuyruğa girenleri aramızdan söküp atarız. Duanın iffetine güveniyoruz, bilimin itibarına ümit bağlıyoruz, tıbbın imkanlarıyla yokuşların aşılacağını düşünüyoruz. Her gecenin bir sabahı vardır, ve o sabah yaklaşmıştır. Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez. Başaracağız, bir musibetten bin hayrın çıkacağını hep birlikte görüp yaşayacağız.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Coronavirüs salgını, yapılan mücadele, istismar eden, yüzsüzler lobisi, siyasi işportacılar, sağlık çalışanları, covid 19
Yorumlar
Haber Yazılımı