Bahçeli'den KKTC Seçiminde Çuvallayan Anketçilere Çağrı
Haber Detayı
20 Ekim 2020 - Salı 19:29 Bu haber 2702 kez okundu
 
Bahçeli'den KKTC Seçiminde Çuvallayan Anketçilere Çağrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC seçimleri öncesinde Ersin Tatar kazanırsa mesleğini bırakacağını söyleyen anketçilerin sözlerini tutması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli'den KKTC Seçiminde Çuvallayan Anketçilere Çağrı

KKTC seçimlerinde Rum tezlerini savunanların kaybettiğini Türk’ün muteber iradesinin kazandığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, KKTC seçimleri öncesinde Ersin Tatar kazanırsa mesleğini bırakacağını söyleyen anketçilerin sözlerini tutması gerektiğini söyledi.

 

KKTC CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN ERSİN TATAR'I TEBRİK EDİYORUM

 

KKTC Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu 18 Ekim 2020 tarihinde yapılmış, iki adaylı bu seçimde kullanılan oyların yüzde 51,69’unu alan Başbakan Ersin Tatar saygın bir başarı elde ederek ipi göğüslemiştir. KKTC’nin beşinci Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar’ı bütün hissiyatımla tebrik ediyor, zorlu ve çetin mücadelesinde üstün muvaffakiyetler diliyorum. Ömürlerini Kıbrıs Türklüğü’nün varlığına ve milli haklarına adayan Merhum Fazıl Küçük’ü, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş’ı, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.

 

ERSİN TATAR KAZANIRSA MESLEĞİ BIRAKACAĞINI SÖYLEYEN ANKETÇİLER SÖZÜNÜ TUTMALIDIR

 

KKTC Cumhurbaşkanı Seçiminde bahis oynayan kumandalı anket şirketleri hezimet yaşayarak vahim şekilde çuvallamışlardır. Kamuoyu araştırma şirketlerinin güvenirlikleri sıfırlanmıştır. Hepsi nal toplamış, tahminlerinde yanılmış, kamyon farı görmüş tavşan gibi donup kalmışlardır. Bizim beklentimiz şudur: “Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım,” diyen hangi anketçi varsa artık işini tasfiye ederek sözünü tutmasıdır.

 

KKTC SEÇİMLERİNDE RUM TEZLERİNİ SAVUNANLAR KAYBETMİŞTİR

 

KKTC Cumhurbaşkanı Seçiminde, mücahit ruhu müzakereci saplantıları tarihin kenarına itmiştir. Çok şükür esaret değil cesaret kazanmıştır. Taviz değil milli duruş kazanmıştır. Zillet değil millet kazanmıştır. Rum tezleri değil Türk’ün muteber iradesi kazanmıştır. Çözümü federasyonda arayan, çareyi toprak vermekte gören gayri milli zihniyetler Kıbrıs Türklüğü’nün önünden çekilmek zorunda kalmışlardır. Akıntıya karşı kürek çekenler sandıkta kaybolmuşlardır. Eşit ve egemen iki devlet esasına dayalı ahlaki ve milli siyaset anlayışı devlet sorumluluğu üstlenmiştir.

 

ERSİN TATAR KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE ÇÖZECEKTİR

 

Hep aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek akıl tutulması, eksen kaymasıdır. Kıbrıs meselesini Rumların eline ve insafına terk etmek, dayatmalara tamam demek en başta milli değerlere ve tarihsel kazanımlara haksızlık ve hıyanettir. Bizim görüşümüz budur, dünden bugüne çizgimiz ve meseleye bakışımız değişmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kronikleşmiş sorunları Türkiye’nin desteğiyle köklü çözümlere ulaştıracağına güvenimiz tamdır. Neye sahip olduğumuz değil, önemli ve öncelikli olan sahip olduklarımızla ne yaptığımızdır. Emperyalizmin reklam yüzlerinin ne söyledikleri, hangi ayak oyunlarına teşne oldukları bizim için önemsiz bir ayrıntıdır. Bunlar Kıbrıs Türklüğü’nün zorlu yıllarında tıpkı bir deniz kazasından sonra olduğu gibi, sallara binip kaçan, gemiyi ilk terk eden, haklı mücadeleye sırt dönen korkaklar ve ilkesizler güruhudur.

 

KKTC SEÇİMLERİNDE KIBRIS TÜRK'TÜR TÜRK KALACAKTIR HAKİKATİ TASTİK EDİLDİ

 

18 Ekim 2020 Pazar günü şu tarihi hakikat bir kez daha tasdik ve teyit edilmiştir: Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. KKTC’nin tanınması, uluslararası toplum nezdinde kabulü, aynı şekilde egemen bir devlet halinde varlığı ve sürekliliği mutlaka sağlanacak, gecikmiş adalet yerini bulacaktır. Siyasi tercihi ne olursa olsun KKTC’de yaşayan her kardeşimi kucaklıyor, yeni Cumhurbaşkanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye ile KKTC’nin birbirine kopmaz bağ ile bağlanması siyasi veya stratejik bir ilişkiden öte tarihin seslenişidir, şehitlerimizin emanetidir, milletimizin beklentisidir, Türklüğün yeminidir.

 

KKTC DOĞU AKDENİZ'DEKİ SON SİPERİMİZDİR

 

Lefkoşe Ankara’nın ikiz kardeşidir. KKTC Doğu Akdeniz’deki son siperimiz, son savunma hattımızdır. Kıbrıs demek vatan demektir. Kıbrıs demek Türk demektir. Kıbrıs demek ecdad demektir. Kıbrıs demek, Akdeniz’deki sönmeyen millet ışığı demektir. Ne var ki ışıklar yanıyor mesajıyla kafalarında yer etmiş darbe özlemlerini sosyal medya kanalıyla paylaşan sorumsuzların ışığı yakanın da, kapatacak olanın da sadece ve sadece aziz millet varlığı olduğunu bilmeleri, yarım akıllarını başlarına almaları hem tavsiyemiz hem de ikazımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, KKTC seçimleri, yanılan anketçiler, Adil Gür, Hakan Bayrakçı, anketçilere çağrı, MHP, Kıbrıs, Türk Milleti
Yorumlar
Haber Yazılımı