Adana İli Genelinde Üç Gün Yasaklama Getirildi
Haber Detayı
28 Temmuz 2020 - Salı 17:35 Bu haber 7768 kez okundu
 
Adana İli Genelinde Üç Gün Yasaklama Getirildi
Adana Valiliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl genelinde her türlü eylem ve etkinlik üç gün süreyle yasaklandı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana İli Genelinde Üç Gün Yasaklama Getirildi

Adana Valiliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, coronavirüs salgınının Adana'da yayılmasını önlemek, terör örgütlerinin milli birlik ve beraberliği tehdit edeci provokatif eylemlerini engellemek ve kamu düzeni ve halk sağlığının korunmasını sağlamak amacıyla, İl genelinde her türlü eylem ve etkinliklerin üç gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

 

ADANA VALİLİĞİ VE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirler alınmaya devam edilmektedir. Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm dünyada hızlı şekilde yükselten koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliğin ve kişiler arası temasın azaltılarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi davranışlar virüsün yayılımını hızlandırarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimini arttıracak, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.

 

Ayrıca PKK/KCK terör örgütü ile diğer terör örgütlerinin hareket kabiliyetlerinin ve eylem yapma özelliklerinin azalması üzerine, FETÖ/PDY, DHKP/C ve DAEŞ başta olmak üzere, diğer terör örgütlerinin ve marjinal sol grupların da PKK/KCK terör örgütü ve yanlısı oluşumlarla eylem birlikteliği sağlayabileceği, terör örgütü elemanları/sempatizanları vasıtasıyla korsan gösteriler düzenleyebileceği, yasal olarak başlayacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması vb. etkinliklerin terör örgütüne müzahir kitlelerce/gruplarca amacından saptırılarak, terör örgütüne eleman kazandırmak ve tabanı canlı tutabilmek için terör örgütü propagandasına dönüştürebilecekleri, halkı kışkırtarak güvenlik güçleri ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirerek kaos ortamı yaratabilecekleri, ülkemizi uluslararası kamuoyunda itibarsızlaştırmaya çalışabilecekleri ve bu sebeplerle Anayasa ile güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları gibi temel hak ve hürriyetleri istismar edebilecekleri değerlendirilmektedir.

 

Bu çerçevede; ilimiz sınırları içerisinde, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve halk sağlığının korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmemesi, yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla; 28/07/2020 tarihi saat 00.01’den başlayarak (3) gün süreyle, ilimizde gerçekleşmesi muhtemel (açık ve kapalı yer toplantısı, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, trikleme vb.) her türlü eylem ve etkinliklerin ilimiz genelinde (İl merkezi, ilçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dâhil) 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun (11/A) ve (11/C) maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi hükmü doğrultusunda yasaklanmıştır.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Valiliği, Adana İl Emniyet, üç gün yasak, gösteri yasağı, coronavirüs, covid 19, Valilik açıklaması, Adana geneli, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı