Adana'da Başlayan Yeni Yasak Tüm İli Kapsayacak mı?
Haber Detayı
18 Eylül 2020 - Cuma 15:02 Bu haber 6436 kez okundu
 
Adana'da Başlayan Yeni Yasak Tüm İli Kapsayacak mı?
Yeni uygulamaya geçen yasaklar, alışkanlıkları olan vatandaşları şaşkına çevirirken, halkın çoğunluğunu memnun edecek.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana'da Başlayan Yeni Yasak Tüm İli Kapsayacak mı?

Adana'nın Kozan İlçesi'nde sulama kanalı kenarlarına araç parkedip bekleme yaparken alkol alınması, yüksek sesle müzik dinlenilmesi ve çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılması Kozan Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kozan İlçesi'nde başlayan yeni yasakların Adana'nın merkezinde ve diğer ilçelerde uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.

 

YASAĞA UYMAYANLAR HAKKINDA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

 

Kozan Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Vatandaşların refah, huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, beton sulama kanalı kenarlarına araç park ederek bekleme yapan ve araç içinde ve dışında alkol alan, gürültü yapan vb hareketlerle çevreye rahatsızlık verenlere idari para cezası uygulanması hakkında karar alındı. Bu karar kapsamında, Hacımirzalı Mahallesi Ayvalı Koyak Sokak mevkiinden başlayarak Çanaklı Mahallesi İnci Sokağı takiben geçen sulama kanalı ile Bağlar Mahallesi Kanal Sokak üzerinden geçen sulama kanalı kenarları ile kanal yanından geçen sokak ve yol üzerleri ile yol kenarlarını kapsayan bölgelerde soz konusu yasaklar 15.09.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacaktır. Söz konusu yasaklara uymayanlar hakkında, İl İdaresi Kanunu ve Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır.'' denildi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Kozan İlçesi, gürültü yasağı, alkol yasağı, sulama kanalı kenarı, Kaymakamlık yasakladı, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı