MHP'li Yıldız: Dokunulmazlık Suç İşleme Ayrıcalığı Değildir
Haber Detayı
03 Ağustos 2023 - Perşembe 09:59 Bu haber 1201 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Dokunulmazlık Suç İşleme Ayrıcalığı Değildir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dokunulmazlığın Milletvekiline suç işlemek için verilmiş bir ayrıcalık ve imtiyaz olmadığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Dokunulmazlık Suç İşleme Ayrıcalığı Değildir

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın görevini yapan jandarma personelini hakaret ederek kovalamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Milletvekili dokunulmazlığının suç işlemek için kişilere verilmiş bir ayrıcalık ve imtiyaz olmadığını söyledi.

 

MUHALİFLERDEN ÇEVRECİLİK BAHANESİYLE YENİ BİR PROVOKASYON

 

Muğla'nın Milas ilçesinde, Akbelen ormanında bulanan madenin çıkarılmasına karşı çıkan muhalifler gerginlik çıkarmaya devam ediyor. Yerli linyitten elektrik üreten Yeniköy Kemerköy termik santrallerinde maden sahasının genişletilmek istenmesine karşı çıkan muhalifler, yeni bir provokasyona imza attı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bölgede kimlik kontrolü yapan jandarma personeliyle tartıştı. Dokunulmazlığı olan bir Milletvekili ile tartışıyor görüntüsü vermek istemeyen jandarma personeli, olay yerinden uzaklaşmayı tercih etti. Ancak, sinirlerine hakim olamayan CHP'li Tanal, arkasından 'eşkıya' diye bağırarak hakaret ettiği jandarma personelini kovalayıp yakalamaya çalıştı. CHP'li Mahmut Tanal'ın görevini yapan jandarma personelini hakaret ederek kovalamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Milletvekili dokunulmazlığının suç işlemek için kişilere verilmiş bir ayrıcalık ve imtiyaz olmadığını söyledi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklamasında özet olarak, ''Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır. Kahraman Türk Jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir.'' denilmişti.

 

Milletvekili dokunulmazlığı, Parlamento üyelerini cezai kovuşturmadan yükümsüz ve muaf kılmak için değil, milletvekillerinin yasama faaliyetlerindeki oylarından, sözlerinden, düşüncelerinden sorumlu tutulmadan görevlerini özgür ve bağımsız olarak, endişe duymadan icra etmelerini sağlamak için getirilmiştir. Yasama faaliyetlerinin dışında, devlet otoritesini zaafa uğratan, kamu düzenini bozan, toplumsal hayata ilişkin suçlar hukuken himaye göremez. Milletvekili dokunulmazlığı, suç işlemek için kişilere verilmiş bir ayrıcalık ve imtiyaz değildir.

 

Aziz milletimiz emin olsun. Akbelende alanı terörize eden, halkı tehdit edecek kadar zıvanadan çıkan, kahraman askerlerimize hakaretler yağdıran şahıslar hakkında fezleke gönderilmesi halinde, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu; görevini içtüzüğün elverdiği ölçüde ivedilikle yerine getirecektir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, bu uygarlık dışı görüntülere asla kayıtsız kalmayacaktır.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Dokunulmazlık, Milletvekili, Suç İşleme, Ayrıcalığı,
Yorumlar
Haber Yazılımı