Banu Avar'dan BOP Konusunda Zikzak Çizen Açıklamalar
Haber Detayı
14 Aralık 2023 - Perşembe 16:50 Bu haber 2139 kez okundu
 
Banu Avar'dan BOP Konusunda Zikzak Çizen Açıklamalar
Gazeteci yazar Banu Avar, Büyük Ortadoğu Projesi konusunda zikzak çizen tavır ve açıklamalarıyla tartışma konusu oldu.
GÜNDEM Haberi
Banu Avar'dan BOP Konusunda Zikzak Çizen Açıklamalar

Tezkere konusunda solcu yazar Yılmaz Özdil ve çok sevdiği CHP'nin kuyruğuna takılan, CHP'nin Dersimci politikalarına ses çıkarmayan ve İsrail'i durdurmak isteyen Devlet Bahçeli'ye karşı çıkan Gazeteci yazar Banu Avar, Suriye'de yaşanan son gelişmeler üzerine yeniden fabrika ayarlarına dönerek, ABD'nin organize ettiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikesine dikkat çekti. Banu Avar'ın zikzak çizen tavır ve açıklamaları tartışma konusu oldu.

 

BANU AVAR'IN ZİKZAK ÇİZEN TAVIR VE AÇIKLAMALARI

 

Yıllardır ABD'nin organize ettiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikesine dikkat çeken Ulusalcı bir Gazeteci ve yazar olduğu halde; Türk Askerinin Irak ve Suriye'de 2 yıl daha bulunmasına yönelik hazırladığı tezkereye karşı çıkan CHP ve solcu yazar Yılmaz Özdil'in kuyruğuna takılarak, yabancı asker bahanesiyle tezkereyi sulandırma gayretkeşliğine soyunan  Banu Avar, ABD ve İsrail'i durdurmak için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi savaş çıkması için yabancılardan emir alan bir kişi olarak yaftalama hadsizliğine düşmüştü.

 

BANU AVAR'IN SURİYE AÇIKLAMASI

 

Aynı Banu Avar, Irak'ın Kuzey'inde kurulan Bölgesel Yönetimin benzeri olan bir yapının ''Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'' adı altında kurulma çalışmalarına karşı çıkan bir açıklama yaptı. Esad yönetimindeki Suriye'ye bağlı olacak olan Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'nin Anayasası diye açıklanan metnin 36. maddesinde yer alan ''İşgal altındaki bölgeleri özgürleştirmeye ve halkını bölgelerine geri döndürmeye kararlıdır.'' ibaresiyle, Türkiye'nin kontrolü altında bulunan sınır bölgesi, ''işgal edilmiş topraklar'' olarak tanımlandı. 

 

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Banu Avar, ''Kuzey Doğu Suriye bölgesi, bölgenin anayasası niteliğindeki güncellenmiş bir 'Toplumsal Sözleşme'yi onayladı. Genişletilmiş İsrail için 2. Parça 'Suriye Kürdistanı' anayasası hazırlanıyor. Sonrası sıra Türkiye ve İran’da! Şeyh Sait’ler Seyid Rızalar boşuna havada dolaştırılmıyor.'' dedi.

 

BU AÇIKLAMAYI YAPAN BANU AVAR'IN BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALMASI MANİDAR DEĞİL Mİ?

 

Gazze'ye saldıran İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğunu gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İsrail'i durdurmak adına yaptığı hamleleri Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, başka yerlere çekmeye çalışan Banu Avar'ın; bugün terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan SDG öncülüğünde Suriye'de, Irak'ın Kuzey'inde kurulan Bölgesel Yönetimin benzeri olan bir yapının kurulma çalışmalarına karşı çıkması manidar değil mi?

 

TERECİYE TERE SATARCASINA BANU AVAR'A BOP'U HATIRLATALIM

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İsrail'i durdurma hamlesinin perde arkasında ne vardı? Banu Avar'ın yıllardır kafamızı ütülercesine anlattığı BOP planı değil mi? Neydi o proje? ABD bir asır önce planladığı Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak, Suriye, İran ve Türkiye'den koparılacak toprakların birleştirilmesiyle oluşturulacak olan bir terör devleti konusunda; terör örgütü PKK'ya ''Büyük Kürdistan'' İsrail'e ise ''Büyük İsrail'' hayalini kurdurtmuştu. 

 

İSRAİL İLE PKK EŞ ZAMANLI HAREKETE GEÇTİ

 

Bu hayal kapsamında işbirliği yapan İsrail ve PKK, hayallerini gerçekleştirmek için iki buçuk ay önce eş zamanlı harekete geçti. Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak ''Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak'' adına planladıkları Armageddon savaş oyunlarını devreye sokan İsrail, Gazze'ye saldırarak Türkiye dahil tüm Ortadoğu'yu ateşe atacak bir savaşın fitilini ateşledi. İsrail ile eş zamanlı harekete geçen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantıları, her zaman yaptıkları TBMM'deki Sözde Kürdistan tartışmalarına hız verdi.

 

Türkiye'nin terörle mücadelesi kapsamında yapmış olduğu operasyonlarla İsrail'in yapmış olduğu işgal girişimini aynileştirme gayretkeşliğine soyunan PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekilleri, TBMM'de yaptıkları konuşmalarında; Türkiye'nin Suriye'deki varlığını işgalcilik olarak tanımlama, terörle mücadelede başarılı işlere imza atan İHA ve SİHA'ları hedef alma, Güneydoğu'da görev yapan Uzman Çavuş ve Güvenlik Korucularını hedef alma, Güneydoğu Bölgesini Sözde Kürdistan olarak tanımlama, Meclis kürsüsünde Kürtçe konuşma gibi stratejilerinin detaylarını gündeme getirdiler. Son olarak ise; TBMM'de bütçe görüşmeleri yapılırken Türkiye'nin Nükleer Enerji Santrali kurma çalışmalarını hedef alan HEDEP Milletvekilleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasında ve sonrasında Devlete başkaldıran Seyid Rıza ve Şeyh Said gibi hainleri kutsamaya çalıştılar.

 

İYİ PARTİ, CHP VE HEDEP DÜZLEMİNDE DERSİMCİLİK

 

Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesi sonrası yaşanan tartışmalar devam ederken İyi Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun, Şeyh Said'i kutsayıcı açıklamalar yapması ve eş zamanlı olarak HEDEP Milletvekillerinin TBMM'de Şeyh Said'i kutsaması ne anlama geliyor? Dersim ve FETÖ Lobisi ağırlığının açıkça hissedildiği CHP'nin Büyük Kurultayında, Kemal Kılıçdaroğlu ile giriştiği ''Kim daha fazla Dersimci'' ve ''Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya kim daha iyi selam çakar'' yarışını kazandıktan sonra PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP'in seçmenlerine birkaç kez daha selam çakan Özgür Özel'in yönettiği CHP Milletvekillerinin; Dersim meselesi ve Atatürkçülük konusunda TBMM'de adeta ders niteliğinde konuşma yapan Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye HEDEP Milletvekilleri ile birlikte saldırması ne anlama geliyor?

 

NETİCE İTİBARİYLE HANGİ BANU AVAR'A İNANACAĞIZ?

 

Tezkere konusunda solcu yazar Yılmaz Özdil ve çok sevdiği CHP'nin kuyruğuna takılan, CHP'nin Dersimci politikalarına ses çıkarmayan ve İsrail'i durdurmak isteyen Devlet Bahçeli'ye karşı çıkan Banu Avar, şimdi kalkmış ''Irak'ın ardından Suriye parçalanıyor sırada Türkiye ve İran var, Şeyh Sait’ler Seyid Rızalar boşuna havada dolaştırılmıyor.'' diyor. Günaydın Banu Avar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Hangi Banu Avar'a inanacağız?

 

EKİM 2023'TE BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALAN BANU AVAR İLE İLGİLİ HABERİMİZ AŞAĞIDADIR

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E 24 SAAT MÜHLET

 

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'e saldırılarını durdurması için 24 saat mühlet veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP olarak çağrımız şudur: Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır.'' demişti.

 

ULUSALCI GEÇİNEN SOLAK YAZAR BANU AVAR TEZKEREYE KARŞI ÇIKMIŞTI

 

Yıllardır ABD'nin organize ettiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikesine dikkat çeken Ulusalcı bir Gazeteci ve yazar olduğu halde, sınır ötesine yaptığı operasyonlarla ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni çöp atan Türkiye’nin, Türk Askerinin Irak ve Suriye'de 2 yıl daha bulunmasına yönelik hazırladığı tezkereye karşı çıkan CHP'nin kuyruğuna takılan Banu Avar, sosyal medya hesabından bir gazeteden alıntı yaptığı, ''Tezkere yurt dışından yabancı askerin Türkiye’de konuşlandırılmasına izin veriyor. Ama ifade çok muallak. Yani hangi ülkenin askeri? Hangi amaçla? Belli değil. Özdil diyor ki, O yabancı asker, gerektiğinde İsrail’in korunması için Türkiye’de konuşlandırılacak Amerikan birliklerine pilotlarına filan olacak.'' sözleri paylaşarak, CHP ve solcu yazar Yılmaz Özdil'in yabancı asker bahanesiyle tezkereyi sulandırma amacına ortak oldu.

 

BANU AVAR BOP'U ÇÖPE ATACAK ÇÖZÜMÜ SUNAN DEVLET BAHÇELİ'Yİ HADSİZCE HEDEF ALDI

 

Türkiye'nin milli güvenliği açısından çok önemli olan tezkereye karşı durma düşüncesini oraya koyan Gazeteci ve yazar Banu Avar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''24 saat içinde İsrail saldırılarını durdurmazsa Türkiye'nin gerekeni yapmak için harekete geçmesi'' yönündeki talebinden rahatsız oldu. Saldırıların durması için Türkiye'nin harekete geçmesi düşüncesine İsrail'den bile önce karşı çıkan Gazeteci ve yazar Banu Avar, ''Türkiye’yi savaşa sokma görevi mi tevdi edildi?'' sözleriyle, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin savaş çıkması için yabancılardan emir aldığını iddia ederek, skandal ifadelerle hadsizce MHP'yi hedef aldı.

 

Yıllardır ABD'nin organize ettiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikesine dikkat çeken Ulusalcı bir Gazeteci ve yazar olduğu halde; Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'in esasen tüm Ortadoğu'yu içine alan bir savaşı tetiklediğini ve nihai hedefi Türkiye’yi parçalamak olan İsrail'in Türk topraklarına gelemeden o bölgede durdurulması gerektiğini göremeyen Banu Avar'ın, ABD ve İsrail yayılmacılığına karşı duran MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ortak olduğu milli iradeyi, aklınca savaş taraftarlığı ile yaftalaması manidar değil mi?

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Banu Avar, zikzak çizen, tavır ve açıklamaları, Suriye, Ortadoğu
Yorumlar
Haber Yazılımı