6 Siyasi Parti Grubundan TBMM'ye Ortak Önerge
Haber Detayı
11 Ekim 2023 - Çarşamba 20:15 Bu haber 3313 kez okundu
 
6 Siyasi Parti Grubundan TBMM'ye Ortak Önerge
6 siyasi parti grubu, İsrail-Filistin çatışmasına yönelik genel görüşme açılması için TBMM'ye ortak önerge verdi.
GÜNDEM Haberi
6 Siyasi Parti Grubundan TBMM'ye Ortak Önerge

6 siyasi parti grubunun İsrail-Filistin çatışmasına yönelik genel görüşme açılmasına ilişkin verdiği ortak önerge, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

 

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINA YÖNELİK TBMM’DE GENEL GÖRÜŞME AÇILMASI KARARI

 

AK Parti, CHP, MHP, Yeşil Sol Parti, İyi Parti ve SP Grup Başkanvekillerinin imzasıyla verilen İsrail-Filistin çatışmasına yönelik genel görüşme açılmasına ilişkin ortak önerge, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Danışma Kurulu, genel görüşmenin 12 Ekim Perşembe günü yapılmasına karar verdi.

 

7 Ekim tarihinde başlayan çatışmaların Filistin ve İsrail'de ağır can kayıplarına neden olduğu belirtilen önergede; Türkiye'nin, çatışmaların diğer bölgelere yayılmaması, sivil can kayıplarının engellenmesi ve bölgede tansiyonun düşürülmesini teminen çaba gösterdiği, bölgede sükunetin sağlanması ve sivil can kayıplarının engellenebilmesi için en üst düzeyde temasların sürdürüldüğü kaydedildi.

 

İsrail-Filistin meselesine yönelik iki devletli bir çözüme vurgu yapılan önergede; "Ülkemiz her iki tarafa da itidal çağrısı yapmakta, çatışmanın daha geniş bir alana yayılmasının önlenmesini teminen büyük çaba göstermekte ve sivillerin korunmasını talep etmektedir. İsrail-Filistin meselesine 1967 sınırları temelinde iki devletli bir çözüm bulunması ihtiyacı kendini bir kez daha göstermiştir." denildi.

 

Açıklama yok.


  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail Filistin çatışması, TBMM, siyasi parti, genel görüşme, Ortak Öne
Yorumlar
Haber Yazılımı