Erdoğan'dan İç ve Dış Türk Düşmanlarını Çıldırtan Açıklama
Haber Detayı
03 Kasım 2023 - Cuma 19:40 Bu haber 2416 kez okundu
 
Erdoğan'dan İç ve Dış Türk Düşmanlarını Çıldırtan Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç ve dış Türk düşmanlarını çıldırtan açıklamalarda bulundu.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Erdoğan'dan İç ve Dış Türk Düşmanlarını Çıldırtan Açıklama

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in ev sahipliğinde Astana'da Türk Devri temasıyla düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk dünyasını her alanda kuvvetli kılmayı, farklı meydan okumaları karşısında daha dirençli ve dayanıklı hale getirme hedefinde Dil Birliğinin sağlanmasının şart olduğunu belirterek, 21. Yüzyılı Türk Devri yapmak için omuz omuza çalışacaklarını söyledi. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI 10. ZİRVESİ'NDE ÖNEMLİ MESAJLAR

 

Küresel sınamalarla mücadelelerde en önemli gücün, Türk dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 yıldır Ermeni işgali altında olan Karabağ'ın kurtarılmasının buna örnek olduğunu, Nahçıvan'ı Azerbaycan'a dolayısıyla Türkiye'yi ata yurdumuz Orta Asya'ya bağlayacak olan Zengezur Koridoru'nun açılması için Türk dünyası olarak Azerbaycan'a olan desteği sürdüreceklerini söyledi. 

 

Filistin'de katliamlarını sürdüren İsrail'in haksızlıkları karşısında Türk Milletinin susmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim'den beri şahit olunan insanlık suçuna karşı duran Türkiye'nin ilkeli ve insani bir duruş sergilediğini, birlik beraberlik içinde hareket eden Türk Dünyasının ateşkese ve barışa giden yolu kolaylaştırabileceğini, Türk Devletleri Teşkilatı'nın sergileyeceği duruşun diğer kuruluşlara örnek teşkil edeceğini söyledi. 

 

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın olumsuz etkileri, Afganistan'da sürdürülebilir barışın ve istikrarın tesisi, depremlere yönelik Sivil Koruma Mekanizması'nın kurulması, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı ve Trans Anadolu Boru Hattı örneklerin olduğu gibi ticaret, ekonomi, enerji, ulaştırma alanlarında muhtelif iş birliği, Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru'nu etkinleştirme, Hazar doğal gazının Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınması, İstanbul merkezli Türk Yatırım Fonunun faaliyetlerine bir an evvel başlaması gibi konularda Türk Devletleri Teşkilatı’nın birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semerkant Zirvesi'nde gözlemci üye statüsü verilen KKTC'nin Teşkilata tam üyeliğinin sağlanmasını istedi. 

 

DİL BİRLİĞİNİ SAĞLAYIP 21. YÜZYILI TÜRK DEVRİ YAPMAK İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ

 

Birlikteliğin güç oluşturması şiarıyla Türk dünyasını her alanda kuvvetli kılmayı, farklı meydan okumaları karşısında daha dirençli ve dayanıklı hâle getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 2023-2027 yıllarına ait Ulaştırma Ortak Eylem Planı'nı imzalayarak yeni dönem yol haritamızı belirlemiş olacağız. Tüm bu alanların yanında ortak dil, kültür ve tarihe dayalı beşeri ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla yükseköğretim alanındaki iş birliğimizi kuvvetlendirmeye yönelik çabalarımız da sürüyor. Özellikle birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için dil birliğinin önemi aşikârdır. Bunun ilk adımı, alfabe birliğinin sağlanmasıdır. Bu konuda başkanların desteği çok çok önemlidir. Liderler olarak birlik ve beraberlik içinde güçlü bir Türk dünyası tasavvuruyla Türk dünyası bayrağını taşıyan gönüllere yol göstermeliyiz. Bu sene 100. yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm Türk dünyasının barışı, refahı ve güvenliği yönünde adımlar atmayı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu teşkilatımıza da teşmil ederek önümüzdeki dönemi inşallah Türk devri yapmak için omuz omuza çalışacağız." dedi.

 

Resim

Resim

Resim


  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı, Türk
Yorumlar
Haber Yazılımı