Erdoğan ve Bahçeli'den Kudüs Bozkurtları ve Ordu Mesajı
Haber Detayı
07 Aralık 2023 - Perşembe 13:21 Bu haber 2904 kez okundu
 
Erdoğan ve Bahçeli'den Kudüs Bozkurtları ve Ordu Mesajı
İsrail'in durdurulmasına yönelik; Erdoğan'ın gerçek bir ordudan, Bahçeli'nin Gönüllü Kudüs Bozkurtlarından bahsetmesinin ardında yatan gerçekler analiz edildi.
GÜNDEM Haberi
Erdoğan ve Bahçeli'den Kudüs Bozkurtları ve Ordu Mesajı

Gazze'de Savaş ve İnsanlık suçu işleyen İsrail'in durdurulmasına yönelik; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Gönüllü Kudüs Bozkurtları'nın harekete geçebileceğini ilk defa dillendirmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail’in gerçek bir ordu ile karşılaşması durumundan ilk defa bahsetmesi, ne anlama geliyor? Meseleyi derinlemesine analiz eden bir yazı okuyacaksınız.

 

İSRAİL'İN ZULMÜNÜ DURDURMASI GEREKENLER YA DESTEK VERİYOR YA DA SESSİZ

 

Gazze'ye saldırarak tüm Ortadoğu'yu yakacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail; bütün dünyanın gözü önünde hastaneler, okullar, camiler ve kiliseler de dahil tüm yerleşim yerlerini bombalayarak, çocuk, kadın, yaşlı ve sivillerinde içinde olduğu 16 binden fazla Filistinli'yi katletti. 7 Ekim’de başladığı saldırılarına geçici ateşkes süresi bitince tekrar başlayan İsrail, katliamlarına vahşice devam ediyor. Gazze'de Savaş ve İnsanlık suçu işleyen İsrail'i durdurması gereken ABD, aksine İsrail'e destek veriyor. ABD'nin kuyruğuna takılan Batılı ülkeler ise ya İsrail'e destek veriyor ya da sessiz kalıyor. İşin enteresan yanı ise İslam ülkelerinin önemli bir kısmı da bu zulmün karşısında sessiz kalıyor. Nihayetinde; işlevini yitiren Birleşmiş Milletler etkisiz, İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan umut yoktur.

 

İSRAİL'İN BAŞLATTIĞI SAVAŞI KİM DURDURACAK?

 

Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak dünyada yeni bir düzen kurmaya çalışan ABD ve İsrail, ''Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak'' adına planladıkları Armageddon savaş oyunlarını devreye sokarak, Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek şekilde hamlelerine devam ediyor? Dinler ve medeniyetler arasında yaşanacak bir silahlı mücadeleye her an dönüşebilecek bu savaşı kim durduracak?

 

Günümüzde, İsrail'in katliamlarının durması adına en ciddi çalışmaları yapan Türkiye, çoğu zaman yalnız kalsa da elinden geleni yapıyor. Sabır ve tahammül sınırlarını aşan saldırılarına devam eden İsrail'i durdurmak adına İsrail'e destek veren tüm ülkelere rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan ateşkesin sağlanması için çabalarken bir yandan da hasta Filistinlileri tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirtiyor. Bir yandan savaşın durdurulması için diplomatik mücadelesini sürdüren Türkiye, bir yandan da Gazze'de katliam yapan Netanyahu'nun, 1995 yılında Boşnaklara yönelik Srebrenitsa'da katliam yapan Bosna kasabı Ratko Mladic gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının yolunu açmak için, İstanbul 2. Barosu'nun öncülüğünde dünyanın her yerinden 3 bine yakın hukukçu ile birlikte harekete geçti. 

 

İSRAİL'İ ASKERİ ANLAMDA DURDURABİLECEK TEK DEVLET TÜRKİYE

 

ABD'nin asırlık planı Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında kurduğu 'Büyük İsrail' hayalini gerçekleştirmek için Gazze'ye saldıran İsrail'in hedefi; Gazze ve Kudüs’ü tamamen ele geçirdikten sonra ABD ve Avrupa donanmasının desteğiyle Kızıldeniz'e hakim olmak, Mekke ve Medine'yi kontrolü altına almak, Suriye, Irak ve İran'ı parçaladıktan sonra Türkiye'nin 22 İlini ele geçirmektir. Dünyadaki Müesses Nizam'ın ve İslam ülkelerinin kendini Filistin topraklarına gömdüğü bir ortamda, İsrail'i durdurabillecek tek askeri gücün Türkiye'de olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu gerçekliğin farkında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İsrail'in durdurulması noktasındaki söylemleri, tüm Ortadoğu'nun kaderini değiştirecek hamlelerin başlayabileceği yönünde işaretler vermeye başladı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN İSRAİL'İN DURDURULMASI NOKTASINDAKİ HAMLELERİ 

 

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'e saldırılarını durdurması için 24 saat mühlet veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'i durdurmak adına Türkiye'nin harekete geçmesini istemişti. Bahçeli'nin açıklamasını duyan ABD Başkanı Joe Biden'in basın toplantısını yarıda kesip Acil Durum Toplantısına geçmesi, esasen Bahçeli'nin ilk amacına ulaştığını gösteriyordu. Meseleye kafası basmayan muhalefetin ''İsrail'e gitmek için önden sen buyur'' sözlerine cevap veren Devlet Bahçeli, ''Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim. Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Türkiye Cumhuriyeti tepkisini gösterir. Gazze’ye gitmek gerekirse de, hiç kimse meraklanmasın, Mescid-i Aksa’nın manevi ihtişamıyla, Allah’ın inayetiyle aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz.'' demişti.

 

İsrail'in durdurulmasına yönelik ikinci ses getiren açıklamasında; 1967 sınırları temelinde Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını ve Netenyahu ile birlikte yönetiminin Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını şart koşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'i durdurmak için Gönüllü Kudüs Sevdalılarının göreve hazır olduğunu söylemişti. 

 

BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E KARŞI GÖNÜLLÜ KUDÜS BOZKURTLARI MESAJI

 

İsrail'in durdurulmasına yönelik üçüncü ses getiren açıklamasında, ''Gönüllü Kudüs Sevdalıları'' tanımlamasını ''Gönüllü Kudüs Bozkurtları'' tanımlamasına çeviren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''İsrail’in temel amacı Gazze’nin ve Batı Şeria’nın Filistinlilerden arındırılmasıdır. Meselenin can alıcı noktası da büyük İsrail devletinin kurulma projesidir. Nil’den Fırat’a kadar sözde vaat edilmiş topraklara hâkimiyet kurmak, İsrail’in inanç bazlı ve tarihi arka planı olan alçak bir hedefidir. Bu hedefin nihai aşaması Türkiye’dir. Adına ister Gönüllü Kudüs Sevdalıları densin, isterse de Gönüllü Kudüs Bozkurtları, zulmün karşısındadır. Nitekim kahramanlar ihtiyaç hasıl olursa Zeytin Dağı’ndan Kudüs’e bakmasını, Gazze’deki bebekleri cesaretleriyle muhafaza etmesini bilecekler, bunu da başaracaklardır. Bu sözlerimden kim ne anlamak istiyorsa onu anlasın. İlk kıblemizin şerefini korumak yeri gelirse görevimizdir. Buna da hazırız.'' dedi.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ''Gönüllü Kudüs Bozkurtları'' kavramını ilk kez kullanmasını değerlendiren siyasetçi ve yazarlar, ''Türkiye'de sanırım yeni bir şeyler yükleniyor.'' sözlerini kullanarak, İsrail'in durdurulması konusunda Türkiye'deki birimlerin harekete geçeceğini dillendirmeye başladı. Gazetecilerin bu değerlendirmesine yorum yapan sosyal medya kullanıcıları, ''Gönüllü Kudüs Bozkurtları'' kavramının; Başbuğ Alparslan Türkeş ve Mücahid Necmettin Erbakan tarafından geçmişte kullanıldığını yazdı. Ve bugün Türkiye'yi, Erbakan'ın Milli Görüş geleneğinden gelen Erdoğan ile Türkeş'in kurduğu Milliyetçi Ülkücü Hareket'in Lideri Bahçeli'nin önderliğinde Cumhur İttifakı yönetiyor. İ'la-yı Kelimetullah ve Nizami Alem Ülkü'sünde buluştuklarını Cumhur İttifakı Protokolü'ne nakşeden Erdoğan ve Bahçeli'nin hedefi; Bölgesel Güç olan Türkiye'yi Küresel Güç haline getirip 21. Yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı yapmaktır.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E KARŞI GERÇEK BİR ORDU MESAJI

 

İ'la-yı Kelimetullah ve Nizami Alem Ülkü'sünde Devlet Bahçeli ile buluşup Cumhur İttifakı kapsamında Türkiye'nin 21. Yüzyıl rotasını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyadaki Devlet Başkanları arasında İsrail'i durdurabilecek tek Lider olduğu artık aşikardır. Geçmişte İsrail Başbakanına ''One Minute'' diyebilen, günümüzde ''Dünya Beşten Büyüktür'' diyerek küresel güçlere rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan; yaptığı son açıklamada, Gazze'ye saldırılarına devam eden İsrail'in durdurulmasına yönelik son seçeneği dillendirdi.

 

İsrail'in durdurulmasına yönelik ilk defa ''İsrail’in gerçek bir ordu ile karşılaşması'' durumundan bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Batı’nın etekleri altına saklanan İsrail yönetimi zulmünü ne kadar tırmandırırsa ödeyeceği bedel de o kadar ağır olacaktır. Çocukları, kadınları, silahsız insanları dünyanın en modern savaş araçlarıyla öldürmek sadece İsrail yöneticileri gibi korkaklara mahsus bir zavallılıktır. Gazze’deki bir avuç sivil karşısında yüreği de bacağı da titreyen İsrail’in gerçek bir orduyla, gerçek bir güçle karşı karşıya geldiğinde paramparça olacağı muhakkaktır. İsrail yönetiminin böyle bir acı akıbete gerek kalmadan bir an önce aklını başına toplamasını ümit ediyoruz. Bölgeye huzur gelmesinin tek yolunun 1967 sınırlarında, Doğu Kudüs’ün başkenti olduğu, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kuruluşundan geçtiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.'' dedi.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ NE DEMEK İSTEDİ?

 

İsrail'in durdurulmasına yönelik; Gönüllü Kudüs Bozkurtları'nın harekete geçebileceğini ilk defa dillendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sözleri ile İsrail’in gerçek bir ordu ile karşılaşması durumundan ilk defa bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini; yan yana, üst üste nereye koyup birleştirirseniz birleştirin, İsrail'in durdurulması için Türkiye'nin harekete geçeceğini anlamak mümkündür. Üstelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tüm dünyaya rest çekercesine, ''Bu sözlerimden kim ne anlamak istiyorsa onu anlasın.'' demesi, konunun tüm muhataplarına açık bir mesajdır.

 

Daha önce yaptığı bir açıklamada, Osmanlı Ordusu'nun son neferlerinden Hasan Onbaşı'nın Mescid-i Aksa'yı korumak için tuttuğu nöbetin hikayesini anlatan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı koruma nöbetinde sıranın kendilerine geldiğini söylemişti. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eş zamanlı açık mesaj veriyor. Anlamayanlara daha ne desin Erdoğan ve Bahçeli? ''Sefer Düştü Gürcistan'a'' türküsünü ''Sefer Düştü Kudüs'e'' diye uyarlayıp türkü mü söylesin?

 

SEFER DÜŞTÜ KUDÜS'E

 

Sefer düştü Kudüs'e, Bizim ile gelen gelsin, Mert gelsin, namert gelmesin, Kanlı Çay’dan geçen gelsin

 

Kulak tut merdin sözüne, İnelim meydan yüzüne, Ecel gömleğin özüne, Kender ile biçen gelsin

 

Kırat'ıma verin yemin, Kimselere etmen zulüm, O yollarda çoktur ölüm, Tatlı candan geçen gelsin

 

Köroğlu der dem şu demdir, Köhnelerde kalan gamdır, Gazada isen toy bayramdır, Mal u baştan geçen gelsin, Kılıcından akan kanı, Şerbet edip içen gelsin!

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ak Parti, Erdoğan, Bahçeli, Gönüllü Kudüs Bozkurtları, Düzenli Ordu
Yorumlar
Haber Yazılımı