Erdoğan'ın Ziyaretleri Türk ve Türkiye Yüzyılını Başlattı
Haber Detayı
13 Haziran 2023 - Salı 15:04 Bu haber 4092 kez okundu
 
Erdoğan'ın Ziyaretleri Türk ve Türkiye Yüzyılını Başlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerindeki mesajları Türk ve Türkiye Yüzyılının başlayışına işaret oldu.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Erdoğan'ın Ziyaretleri Türk ve Türkiye Yüzyılını Başlattı

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesini kurduktan sonra Türkiye'nin geleneği olarak ilk ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iki Türk Devletinde verdiği mesajlar; Cumhur İttifakı tarafından hedeflenen Türk ve Türkiye Yüzyılının başlayışına işaret oldu.

 

BATILILARIN KORKULU RÜYASI TÜRK VE TÜRK YÜZYILININ BAŞLAMA İŞARETLERİ

 

2023 seçimlerinin neticelenmesiyle tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilk yurt dışı ziyaretlerini geleneksel olarak KKTC ve Azerbaycan'a yapması, 2023 seçimlerini Dünyanın en önemli seçimleri arasında gösteren Batılı ülkeler ve medyalarının ilgi odağı oldu. Türkiye'deki iktidarı değiştirmek için ellerinden gelen her türlü Bizans oyununu çeviren Batılı ülkelerin esas korkusunun ne olduğu; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ve Azerbaycan'a yaptığı ziyaretlerde verdiği mesajlarda gizli. 100'e yakın ülkenin üst düzey katılım sağladığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kutlama töreninde; Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin ilgi odağı olmasını ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin en çok alkışlanan devlet adamı olmasını hala hazmedemeyen küresel güçler ve yerli işbirlikçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ve Azerbaycan'da verdiği mesajlar sonrasında bir şok daha yaşadı.

 

ERDOĞAN'DAN KKTC'NİN TANINMASI ŞARTI

 

İlk ziyaret ettiği KKTC'nin her türlü sorunuyla yakından ilgilenmeye devam edeceklerini belirterek, Kıbrıs Türk halkını refaha kavuşturacak eylem planını birer birer anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelere müzakerelerin yeniden başlaması için KKTC'nin tanınmasını şart koştu.

 

KKTC'den sonra ikinci ziyaretini Azerbaycan'a gerşekleştirirken KKTC'den Bakü'ye direkt olarak uçuş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eylemiyle dünyaya, KKTC'nin tanınması açısından önemli bir mesajı verdi. Gazetecilerin "KKTC'den Bakü'ye uçuş tanınma mesajı mı?" sorusuna, cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğru yorumlar, hayırlı olsun" sözleriyle vermek istediği mesajı pekiştirdi.

 

ERDOĞAN'DAN TÜRK VE TÜRK YÜZYILININ BAŞLAMASINA YÖNELİK HAMLELER

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'da düzenlediği basın toplantısında dünyaya mesaj vermeye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Şuşa'daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır. Şu anda attığımız adımlardan bir tanesi Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çalışmasıdır. Böylece Azeri gençlerimiz Türkiye’ye rahatlıkla gelebileceği gibi, Türk gençleri de Azerbaycan’daki üniversitede okuma şansını elde edecekler. Değerli kardeşimle ikili görüşmemizde özellikle Hazar geçişli orta koridor ve bu bağlamda Bakü Tiflis- Kars demir yolu hattını da bir an önce ele almamızda büyük fayda var. En önemli adımlardan bir tanesi enerji. Enerji noktasındaki adımda Avrupa özellikle, Türkiye üzerinden alacakları bu gaz konusunda da çok telaşlılar. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Savunma sanayiinde atılacak adımlar büyük önem arz ediyor. Bu alanda atacağımız adımlarla birlikte işin savunma sanayii bölümünün yanında bir de eğitimi konusunda üzerimize düşen görevler var. Bu görevleri bugüne kadar nasıl yaptıysak aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. En çok üzerinde durduğumuz ve bizim de hassasiyetimizi içeren Zengezur Koridoru'nun açılmasıdır. Bu konuyu inşallah süratle halletmemiz halinde de bu bize iki önemli adımı kazandıracak. Gerek karayolu noktasında, gerek demir yolu noktasında atılacak adımla buradan Iğdır, Nahçıvan’a gidiş konusunda Türkiye’nin bağlantıları çok daha güçlü hale inşallah gelecek. Bu bağlantıların olması da Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olacaktır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

Resim

Resim


  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı
Yorumlar
Haber Yazılımı