İP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
02 Kasım 2023 - Perşembe 18:30 Bu haber 3076 kez okundu
 
İP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu Partisinden İstifa Etti
İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu, görüş ayrılıkları yaşadığı partisinden istifa ettiğini açıkladı.
SİYASET Haberi
İP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu Partisinden İstifa Etti

Ağustos ayında yaptığı açıklamada, HDP ve CHP ile aynı kulvarda siyaset yapmanın İyi Parti'ye zarar verdiğini hatırlatarak, İyi Parti'nin Yerel Seçimlerde Ak Parti ve MHP ile ittifak yapmasını isteyen İyi Parti  Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu, görüş ayrılıkları yaşadığı partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

NEBİ HATİPOĞLU: İYİ PARTİ, AK PARTİ VE MHP İTTİFAK YAPMALI

 

01 Ağustos 2023 tarihinde Soner Yüksel, Cihan Yıldırım, Soner Uçak ve Nur Öven isimli gazetecilerin Yerel Seçimlere yönelik sorularını cevaplayan İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, HDP ve CHP ile aynı kulvarda siyaset yapmanın İyi Parti'ye zarar verdiğini hatırlatarak, İyi Parti'nin 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde Ak Parti ve MHP ile ittifak yapmasını istemişti. İyi Parti Milletvekillerinin de kendisiyle aynı düşündüğünü ifade eden Nebi Hatipoğlu'nun açıklamalarından rahatsız olan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ''Bu görüş partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir.'' diyerek, konuyu geçiştirmişti. Ancak sorun devam etti.

 

NEBİ HATİPOĞLU'NUN İYİ PARTİ'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

Ağustos ayından bu yana İyi Parti ile yaşadığı görüş ayrılıkları derinleşen İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum.'' dedi. 

 

NEBİ HATİPOĞLU'NUN AĞUSTOS AYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMASININ TAMAMI

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve CHP ile aynı kulvarda siyaset yapmanın İyi Parti'ye zarar verdiğini açıkça dillendiren İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, ''Son ittifakta en büyük darbeyi İyi Parti aldı. Zarar gördüğü şeyi bir daha niye yapsın? Niye ben bir daha HDP’ymiş şuymuş buymuş… Biz parti olarak CHP ile birliktelik yapmaktan dolayı büyük bir sıkıntı yaşadık. En büyük zararı biz gördük. En son yaptığımız toplantıda tüm vekiller yerel seçimler için CHP ile birlikte olma taraftarı olmadığını dile getirdi. Partinin kararı değil ama milletvekillerinin şahsi düşünceleri, benim de şahsi düşüncem böyle. Kesinlikle CHP ile bir birliktelik istemiyorum. İyi Parti birliktelik yapacaksa sağ partilerle yapabilir. Kesinlikle İyi Parti’nin bir sol parti ile ittifak yapması taraftarı değilim. Ben şuna tarafım; İyi Parti Eskişehir’de ve ülke genelindeki bütün il ve ilçelerde kesinlikle kendi adaylarıyla seçime girmelidir. Belediye seçimlerinde boyumuzun ölçüsünü almamız lazım.'' dedi. 

 

İYİ PARTİLİ NEBİ HATİPOĞLU: İYİ PARTİ, AK PARTİ VE MHP İTTİFAK YAPMALI

 

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, ''Eskişehir’deki reel tabloya baktığımızda, son seçimde Ak Parti ile CHP'nin 200 bin bandında olduğu görülüyor. İyi Parti 90 bin, MHP 50 bin, Yeşil Sol Parti 25 bin civarında oy aldı. Bu denkleme baktığınız zaman Büyükşehir için yine Ak Parti ve CHP yarışacak. Bu denklemde; İyi Parti Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkardığında, CHP’nin Eskişehir’de seçim kazanma ihtimali sıfıra düşüyor. Yani, İyi Parti Eskişehir’de aday çıkarırsa Ak Parti seçimi alır. Genel seçimlerde aleyhimize çalışan CHP ile bizim bir ortaklık yapma ihtimalimiz yok. İlla ittifak yapacaksak bir ittifak yapma ihtiyacı olacaksa kesinlikle sağ partilerle ittifak olmalı. Milletvekili arkadaşlarımız da böyle düşünüyor. Ak Parti, MHP, Saadet, Deva, Gelecek var. Ak Parti ve MHP ile de seçim ittifakı olabilir. Şayet terörle bağlantısı yoksa büyük bir sıkıntısı yoksa biz her parti ile ittifak yapabiliriz. Ama sağ partilerle. Gidip HDP ile yapacak halimiz yok. Sağ partilerle koalisyon yapabiliriz. Eskişehir bazında da yapabiliriz, Türkiye bazında da yapabiliriz.  Bu iş bana kalırsa, bana sorulursa Eskişehir’de İyi Parti, Ak Parti ve MHP koalisyon yapsın, işi bitirsin. Niye yapamasın? Biz sağ partiyiz. Bu üç parti bir araya geliriz bir aday çıkarırız işi bitiririz. Bu üç partinin tabanları çok yakın. Neden olmasın? CHP ve İyi Parti ittifak yapıyor da İyi Parti, AKP ve MHP ile neden yapamıyor?'' dedi. 

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eskişehir Milletvekili, Nebi Hatipoglu, Partisinden, İstifa Etti
Yorumlar
Haber Yazılımı