FETÖ ile Birlikte Celal Adan'ı Hedef Alan HEDEP'in Amacı
Haber Detayı
22 Kasım 2023 - Çarşamba 09:12 Bu haber 3776 kez okundu
 
FETÖ ile Birlikte Celal Adan'ı Hedef Alan HEDEP'in Amacı
Gazze'ye saldıran İsrail ile eş zamanlı hareket eden HEDEP ve FETÖ'ün Celal Adan'ı hedef alması, HEDEP'in PKK'nın terör örgütü olmadığını iddia etmesi üzerine TBMM'de yaşanan tartışmalar büyüdü.
SİYASET Haberi
FETÖ ile Birlikte Celal Adan'ı Hedef Alan HEDEP'in Amacı

Büyük İsrail/Kürdistan hayali düzleminde Gazze'ye saldıran İsrail ile eş zamanlı hareket edercesine TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız veren HEDEP Milletvekillerine ayar veren Celal Adan'ın HEDEP ve FETÖ tarafından hedef alınması manidarlığı yaşanırken, HEDEP Milletvekillerinin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia etmesi; TBMM'de büyük tartışmalara neden oldu.

 

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISIYLA EŞ ZAMANLI BAŞLAYAN TBMM'DE SÖZDE KÜRDİSTAN TARTIŞMASI 

 

'Büyük İsrail' hayaliyle yanıp tutuşan İsrail'in, ABD’nin BOP'ni hayata geçirmek amacıyla Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak Gazze'ye saldırdığı hafta, eş zamanlı olarak harekete geçen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekilleri, aynı projenin ilk adımı olan 'Büyük Kürdistan' hayallerinin gereğini yaparcasına TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız vermişlerdi.

 

CELAL ADAN'DAN HEDEP MİLLETVEKİLLERİNE TOKAT GİBİ CEVAP

 

Türkiye'nin Kürtlerin ülkesi olmadığını iddia ederek Anayasa'da değişiklik yapılmasını isteyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerini, TBMM'de oturumu yönetirken 'Bizi mecbur etmeyin' diyerek uyaran TBMM Başkanvekili Celal Adan, bir hafta sonraki oturumda PKK'nın Türkiye'yi parçalamak için yaptığı tüm eylem, katliam ve isyan denemelerini kutsayan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'a verdiği cevapta; Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde terör örgütünü savunup Türk askerini tehdit edici sözler sarfedenlerin TBMM'den canlı çıkamayacağını hatırlatmıştı.  

 

SÖZDE KÜRDİSTANCILAR VE İHANET ORTAĞI FETÖCÜLER CELAL ADAN'A KARŞI BİRLEŞTİ

 

TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın sözlerini hazmedemeyen HEDEP Milletvekilleri, CHP ve İyi Parti Milletvekillerinin desteğini alarak Celal Adan'ın istifasını istemişlerdi. Celal Adan'ı hedef tahtasına koyan muhalefet Milletvekillerine bir destek de FETÖ'cülerden gelmişti. Celal Adan'ın Sözde Kürdistancı HEDEP Milletvekillerine verdiği cevabı üzerlerine alan İhanetin İkiz Ortağı FETÖ'cüler, bir video kanalından yaptıkları yayında, Celal Adan'ın Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere MHP'li bir çok ismi Devletin birimlerine gammazladığını iddia etti. Her şeyin belgesini ortaya koyduğunu ifade eden FETÖ'cüler, Celal Adan'ın söz konusu ifadeleri 12 Eylül Darbesini yapanların işkencesi altında verdiğinin belgesi olan Doktor Raporu'ndan hiç bahsetmedi. 

 

HEDEP'lilere destek olsun diye video yayınlayan FETÖ'cülerin Celal Adan'a yönelik kullandığı 'gammazcı' iftirasına sarılan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Genel Kurulu'nda oturumu yöneten Celal Adan'ı hedef alarak, ''Sen yalan söylüyorsun! Yalancısın sen! Sen gammazcısın! Sana bin kez iade ediyorum! Geç yerine sen! Sen kimsin? Ben burada kime ne yaptığınızı çok iyi biliyorum, bütün Parlamento da biliyor. Bu Parlamentodan özür dilemeniz gerekir, bizden özür dilemeniz gerekir, bize milyonlarca oy vermiş vatandaşlardan özür dilemeniz gerekir. Öyle geçiştirmekle olmaz." dedi

 

MHP ve HEDEP Milletvekilleri arasında büyük tartışmalar yaşanırken, her iki partinin Milletvekilleri  birbirlerinin üzerine yürüdü. Meclis kürsüsünü bir süre işgal eden HEDEP Milletvekilleri, alkışlı protesto yaptı. Tartışmalar sürerken TBMM Başkanvekili Celal Adan, peş peşe iki açıklama yaptı.

 

TBMM BAŞKANVEKİLİ CELAL ADAN'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA 

 

TBMM Başkanvekili Celal Adan, ilk yaptığı açıklamada, ''Sayın milletvekilleri, 3 dönemdir Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmekteyim, görev sürem boyunca tarafsız, adaletli ve hakkaniyet içerisinde hareket etmek hususundaki gayretim bütün siyasi grupların takdiriyle karşılanmıştır. Bütün gruplara teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Meclisi yönettiğim oturumla ilgili olarak bazı tartışmalar Genel Kurulda gündeme gelmiştir. Bu konuda oturum sırasında ifade ettiğim hususlar bizatihi tutanaklarda yer almaktadır. Bunun dışında, beni ve parlamenter arkadaşlarımı, Parlamentoyu bağlayacak hiçbir husus bulunmamaktadır. Hepinize saygılarımı sunuyorum.'' dedi. 

 

TBMM Başkanvekili Celal Adan, ikinci yaptığı açıklamada, ''Değerli milletvekilleri, biraz evvel Meclisi açtığımda da tutanaklara bağlı kaldığımı ve beni, Parlamentoyu, milletvekillerini bağlayan tutanakların dışında hiçbir açıklamaya katılmadığımı ifade ettim. Levent Bülbül'ün yaptığı açıklamaya katılıyorum, başka söyleyecek lafım yok. Diyorum ki: Şu anda bizi dinleyen milletvekillerinin birçoğu da samimi olarak inanıyorum ki o kullanılan ifadenin kendilerine yönelik kullanılmadığına inanıyorlar ayrıca, yok çünkü. Oluç Bey bana geldi, buraya geldi, o da bir şeyden duymuş. Dolayısıyla geçtiğimiz günlerde Meclisi yönettiğim oturumla ilgili olarak bazı tartışmalar Genel Kurulda gündeme gelmiştir. O konuda oturum sırasında ifade ettiğimiz hususta bizzat tutanaklardan yararlanılmaktadır. Bunun dışında gruba, milletvekiline yönelik hiçbir açıklama bana ait değildir. Yoktur bir açıklamamız.'' dedi. 

 

HEDEP'LİLER PKK'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

 

'Büyük İsrail' hayaliyle Gazze'ye saldıran İsrail ile 'Büyük Kürdistan' hayaliyle TBMM'de yaptıkları sözde Kürdistan tartışmalarına hız veren HEDEP Milletvekillerinin eş zamanlı hareket etmesi; ne kadar manidar ise İhanetin İkiz Ortağı FETÖ'cülerin HEDEP Milletvekilleri ile eş zamanlı olarak Celal Adan'ı hedef alması bir o kadar manidardı. İki grubunda Celal Adan'ı hedef alırken birbirlerinin sözlerine atıfta bulunması ise ayrı bir manidarlıktır.

 

Manidarlıklar burada bitmiyor. TBMM Genel Kurulu'nda Celal Adan'ı hedef alan HEDEP Milletvekilleri, tartışmaları Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun toplantı salonuna taşıyor. Sözde Kürdistan tartışmalarında vites yükselten HEDEP Milletvekilleri, hızını alamayarak PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia ediyor. 

 

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin bölge politikasına Kürt karşıtlığı yön veriyor. Ne kadar karşı çıkılırsa çıkılsın, 'Hayır terör örgütü.' deseniz de Kürt karşıtlığı. PYD/YPG tabii ki terör örgütü değiller, Türkiye'deki son söylemlerden ve Katar'dan başka dünyada hiç kimse bunu kabul etmiyor.'' dedi.

 

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar'a tepki gösteren Ak Parti ve MHP Milletvekilleri ile HEDEP Milletvekilleri arasında büyük tartışmalar yaşandı.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Celal Adan, TBMM, Büyük Tartışma, eş zamanlı, Meclis Kürsüsü
Yorumlar
Haber Yazılımı