Ak Partili Metin Külünk Bakanları Köşeye Sıkıştırdı
Haber Detayı
02 Ağustos 2023 - Çarşamba 11:29 Bu haber 3087 kez okundu
 
Ak Partili Metin Külünk Bakanları Köşeye Sıkıştırdı
Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Emeklilere ek zam konusunda Bakan Mehmet Şimşek'ten sonra Bakan Vedat Işıkhan'ı köşeye sıkıştırdı.
GÜNDEM Haberi
Ak Partili Metin Külünk Bakanları Köşeye Sıkıştırdı

Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yeterince tepki gösteren siyasetçilerden birisi olan Ak Parti eski İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, bu sefer de Emeklilerin haklı sesini duyurmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın cevaplaması istemiyle sorular sordu. 

 

HAZİNENİN MUSLUĞUNU SADECE EMEKLİLERE KISAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK KULAKLARINI TIKADI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti. Emeklilerin devlete olan güvenini sarsmayacak bir çözümün bulunmasını isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını önermişti. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakına dahil olan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilere ek zam istemişti.

 

Cumhur İttifakının 3 ortağı Devlet Bahçeli, Mustafa Destici ve Fatih Erbakan'ın Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifine, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'nın yanısıra yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi. Mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak, Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. 

 

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'İN TUTUMU EMEKLİLERİ VE CUMHUR İTTİFAKINI KIZDIRDI

 

Bahçeli, Destici ve Erbakan'ın teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Enflasyon artışını gerekçe göstererek, Hazinenin musluğunu sadece Emeklilere kısan Bakan Mehmet Şimşek'e tepkiler büyüyor. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken kendilerine çok düşük zam yapılması, ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emeklilerin Adalet Duygusunu zedeledi. Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu; Emeklilerin yanısıra Ak Parti, MHP, BBP, YRP'lileri de kızdırdı. MHP'liler, BBP'liler ve YRP'liler, Emeklilere ek zam isteyen Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Ak Partililer, Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın.  

 

EMEKLİLERİ PARA PAZARLIĞI YAPIYOR POZİSYONUNA SOKMAYIN! EMEKLİLERİ SAF ZANNETMEYİN  

 

Emeklilere yapılan maaş artışı zammının yüzde 25'te kalmasının sıkıntısını anlayan siyasi iktidar mensupları, Emeklilere yapılması düşünülen ek zammın yılbaşına ertelendiğini açıklayarak, Emeklileri ikna etmeye çalıştı. Emeklilere ek zammı yılbaşına ertelemek, Adaletsizliği yılbaşına kadar sürdürmek demektir. Geç gelen Adalet; Adalet değildir. Yılbaşında yapılacak zam herkese yapılacağından, Emeklilerin maaşının yine geride kalacağını bilmeyecek kadar saf olmayan Emekliler; Asgari Ücretlilere ve Memurlara yapılan yüksek zam geri alınamayacağına göre, Adaleti sağlamak için Emeklilere de aynı oranda zam yapılmaı zorunluluğunu siyasi iktidara hatırlattı. Ülkenin Bekası için her seçimde Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırıldıkları halde yine de Cumhur İttifakını desekleyen Emekliler;  kendilerinin 'Ülkenin sıkınısı varken para pazarlığı yapıyorlar' pozisyonuna düşürülmesinden rahatsız oldu. 

 

EMEKLİLERE EK ZAM YAPILMAMASI CUMHUR İTTİFAKINI YEREL SEÇİMDE SIKINTIYA SOKAR

 

Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın olan Cumhur İttifakı mensuplarının tepkisi, Yerel Seçimlere kadar bitecek mi? Üstelik, Yerel Seçimlere 2,5 ay kala yapılacak zam, çoktan kararını vermiş Emeklileri ikna etmeye yetmez. 22 yıldır seçim kazanma uzmanı olmuş Ak Parti'ye, bunu hatırlatmak da hoş değil. 15 milyon Emekliyi karşısına almış bir Cumhur İttifakını Bakan Mehmet Şimşek kurtaramaz. Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösteren Emekliler ve siyasetçiler; İşçi, Memur ve Emeklilere yapılan zam görüşmelerine ev sahipliği yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a da tepki göstermeye başladı. Emeklilerin yanısıra Cumhur İttifakı mensuplarının tepkisini alan siyasi iktidarın, 8 ay sonra yapılacak Yerel Seçimlerde sıkıntı yaşayacağı aşikar. İşte bu nedenlerden dolayı Cumhur İttifakında yer alan siyasetçiler, siyasi iktidarı uyarmaya devam ediyor.

 

AK PARTİLİ METİN KÜLÜNK'TEN ÇALIŞMA BAKANLIĞINA HATIRLATMA VE UYARI

 

Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yeterince tepki gösteren siyasetçilerden birisi olan Ak Parti eski İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, bu sefer de Emeklilerin haklı sesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a duyurmak için sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Çalışma Bakanımıza doğal olarak emekli vatandaşlarımız bu soruları sormamızı istediler. 2023 başında en düşük emekli maaşı 7500 TL’ye yükseltilmişti. Emekli maaşlarına yüzde 25’lik 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı artışı yapıldığı kamuoyuna açıklandı. Bu açıklama ile en düşük emekli maaşının 9 bin 375 lira olduğu zannedildi ve medyada '2023 en düşük emekli maaşı 9 bin 375 lira oldu' diyerek haberler yaptı. Emekli maaşları yatırılınca emeklilerin bu beklentisinin gerçekleşmediği anlaşıldı. Emekli farklarının sonra yatırılacağı zammı nedeniyle herkes yeniden beklentiye girdi. Ancak durumun böyle olmadığı anlaşıldı. Yapılan şey aşağıdaki örnekte olduğu üzere eski kök maaşa artış yapılmışsa da nihai olarak emeklinin eline geçen maaşta herhangi bir artış meydana getirmediği öğrenildi. Bu yüzden toplum haklı olarak düşünüyor.'' dedi.

 

AK PARTİLİ METİN KÜLÜNK'TEN ÇALIŞMA BAKANI VEDAT IŞIKHAN'A SORULAR

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın cevaplaması istemiyle sorular soran Ak Parti eski İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, ''Çalışma Bakanlığı bu durumu topluma açıkça izah etmemiş midir ve etmeyi düşünmemekte midir? Maaşlarda bu noktada eksik kalan herhangi bir artışın yaşanmayacağından Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın haberi var mıdır? Yüksek enflasyonun yaşandığı bugünlerde yüzde 25 artış vaadinde bulunulduğu halde bu artışın yapılmamasının siyasi ve ekonomik faturası göz önünde tutulmakta mıdır? 'Zam yaptık ama maaşınız artmadı' cümlesinin Türkçe izahı nasıl yapılacaktır? Böyle yapılmasının sebebi nedir? Memura yapılan zamdan çok daha az emekli maaşı alan SSK ve Bağkur emeklilerinin kiraların 10 binlerce lira olduğu bu zamanda emekli bu para ile nasıl geçinecektir? Bu durumla ilgili görüş ve düşünceleriniz tüm toplum taradından merak edilmektedir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti MKYK Üyesi, Metin Külünk, Emeklilere, ek zam, konusu, Bakan
Yorumlar
Haber Yazılımı