MHP'li Kanlı'dan 5 Ocak Kurtuluş Gününe Yönelik Çağrı
Haber Detayı
04 Ocak 2024 - Perşembe 14:20 Bu haber 1685 kez okundu
 
MHP'li Kanlı'dan 5 Ocak Kurtuluş Gününe Yönelik Çağrı
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana'da 5 Ocak tarihinde kutlanan Kurtuluş Günü'ne yönelik tarihi bir çağrı yaptı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Kanlı'dan 5 Ocak Kurtuluş Gününe Yönelik Çağrı

İşgalci Fransız güçlerinin Adana’dan kovuluşunun yıl dönümünde tarihi bir çağrı yapan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 5 Ocak tarihinde kutlanan Kurtuluş Günü'ne yönelik gün isminin değiştirilmesini önerdi.

 

BAŞKAN YUSUF KANLI'DAN 5 OCAK MESAJI

 

İşgalci Fransız güçlerinin Adana’dan kovuluşunun yıl dönümünde açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Adana ilimiz, Milli Mücadele tarihinde çok değerli bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Efendiler, bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur’ sözüyle de belirttiği gibi Adana, Milli Mücadelemiz için esin kaynağı olmuştur.'' dedi.

 

BAŞKAN YUSUF KANLI'DAN TARİHİ ÇAĞRI

 

5 Ocak tarihinde kutlanan Kurtuluş Günü'ne yönelik gün isminin değiştirilmesini öneren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Her yıl 5 Ocak tarihinde, işgalcileri kovmanın sevinciyle haklı olarak kutlamalar yapıyoruz. Ancak, bu yıl bu vesileyle, sıradanlık kazanan bir hatayı düzeltmek gerektiğini ifade etmek istiyorum. Adına ‘5 Ocak Kurtuluş Bayramı’, ‘5 Ocak Kurtuluş Günü’ denilerek idrak ettiğimiz 5 Ocak günlerindeki kutlama ve anma faaliyetlerimizin, bundan sonra ‘5 Ocak Adana’nın Zafer Bayramı’, ‘5 Ocak Zafer Günü’ olarak ifade edilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Binlerce yıllık köklü geçmişe sahip, tarihi şan ve şerefle, sayısız zaferlerle dolu olan asil Türk Milleti’ne zihinsel işgalleri de sona erdirmek yaraşır. Bu nedenledir ki sömürgeci işgalcilere karşı atalarımızın verdiği kahramanca mücadelenin, ‘İşgalden kurtulma’ şeklinde eziklik anlamı içeren biçimde değil, ‘Düşmanı kovma’ şeklinde ‘Zafer’ vurgusuyla ifade edilmesi daha doğru olacaktır. Milli Mücadelemize ilham veren Adana’mızın bu alanda da diğer il ve ilçelerimize öncü olacağını ümit ve temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Adana’mızın Zafer Bayramı kutlu olsun. Milli Mücadelemizin Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyor, tüm hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Yusuf Kanlı, Adana, 5 Ocak, Kurtuluş Günü, Zafer Günü
Yorumlar
Haber Yazılımı