Bakan Pakdemirli'den TARSİM Şikayetlerine Çözüm
Haber Detayı
17 Temmuz 2020 - Cuma 10:08 Bu haber 69577 kez okundu
 
Bakan Pakdemirli'den TARSİM Şikayetlerine Çözüm
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin TARSİM şikayetleri konusunda açıklamalar yaptı.
EKONOMİ Haberi
Bakan Pakdemirli'den TARSİM Şikayetlerine Çözüm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) üyeleriyle video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın TARSİM ile ilgili çiftçi şikayetlerinin asgariye indirilmesi konusundaki önerisine verdiği cevapta, aşırı sıcak afetini de TARSİM kapsamına almak için çalışmaları başlattıklarını ve TARSİM sigortası yaptırmamış üreticiler konusunda İl Acil Destek Ödeneği talep edileceğini söyledi.

 

ÇİFTÇİLERİN TARSİM KONUSUNDAKİ ŞİKAYETLERİ

 

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın, TARSİM'in daha fazla genişletilmesi ve zorunlu kılınması, TARSİM ile ilgili çiftçi şikayetlerinin asgariye indirilmesi gerektiği konusundaki önerisine cevap veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Doğal afet nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin hasar tespit çalışmaları il ve ilçe müdürlüklerimizce devam etmektedir. İnşallah en kısa sürede hasar tespit çalışmalarını bitireceğiz. Burada önemli olan husus şu, çiftçilerimizin Tarım Sigortaları Havuzuna (TARSİM) sigortalarını yaptırmaları. Biliyorsunuz, poliçe bedelinin yüzde 50'sini hibe olarak devlet karşılıyor. Bu hibe oranı kuraklık verim sigortasında yüzde 60'a, açık alanlarda yetişen meyvelerde don riski için yüzde 67'ye kadar çıkmaktadır. Şu anda ÇKS'ye kayıtlı alanın sadece yüzde 20'si sigortalı.'' dedi.

 

AŞIRI SICAK AFETİ TARSİM KAPSAMINA ALINIYOR

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Ziraat odalarının sigortalı üretici sayısını artırmak için yapacağı çalışmalar TARSİM'in yaygınlaşması adına çok faydalı olacaktır. Ayrıca bu yıl yaşanan aşırı sıcak afetini de TARSİM kapsamına almak için çalışmaları başlattık. TARSİM sigortası yaptırmamış üreticilerimizin ise il-ilçe hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra valilikler aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından İl Acil Destek Ödeneği talep edilecektir." dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TARSİM şikayetleri, TARSİM, Çiftçi sorunları, çiftçiler ve TARSİM, Üretici, çiftçi, aşırı sıcak afeti, doğal afetler
Yorumlar
Haber Yazılımı