Erdoğan'dan Sözde Milliyetçileri Çıldırtan Türk Vurgusu
Haber Detayı
12 Haziran 2023 - Pazartesi 11:46 Bu haber 2326 kez okundu
 
Erdoğan'dan Sözde Milliyetçileri Çıldırtan Türk Vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözde Milliyetçileri çıldırtacak Türk ve Türklük vurgusu yaptı.
SİYASET Haberi
Erdoğan'dan Sözde Milliyetçileri Çıldırtan Türk Vurgusu

Atatürk Kültür Merkezi'nde şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen, 40 Yıl, 40 Eser etkinliği kapsamında Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü Dijital Sergi Açılışı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milliyetçisi, Ulusalcı ve Atatürkçü olduklarını iddia ettikleri halde terör örgütü ile aynı yolda yürümekten çekinmeyenlere, konuşmasında yaptığı Türklük vurgusuyla adeta Milliyetçilik dersi verdi.

 

ERDOĞAN: KENDİSİNİ TÜRK OLARAK TANIMLAYAN KISAKÜREK'İN HAYALİNİ KURDUĞU GENÇLİK YETİŞİYOR

 

Yerli ve millî duruş sergileyerek Türkiye merkezli düşünüp hareket eden Necip Fazıl Kısakürek'in aynı günümüzde olduğu gibi mahalle baskısı gördüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Necip Fazıl Kısakürek, şiirlerindeki mana selini aşamadıkça daha da çirkinleştiklere, bileğini bükemedikçe daha çok küstahlaştıklara,  mücadele azmini kıramadıkça daha da pervasızlaştıklara asla boyun eğmemiştir. Türkiye merkezli düşüncenin, Türkiye merkezli bir dünya tasavvurunun vücut bulmuş hâli olan Kısakürek, inandığı değerler uğruna bedel ödemekten asla çekinmemiştir. Kendi anlatımıyla Kısakürek, 'Karşınızda bir adam var, Necip Fazıl Kısakürek. Türk'tür, Anadolu'dur. Maraşlı'dır, İslamiyet'ten başka tek kaynak tanımaz.' Günümüzde 'Rabbim isterse sular büklüm büklüm vurulur. Sırtına Sakarya'nın Türk tarihi vurulur.' diyen üstat Kısakürek'in hayalini kurduğu şekilde mesuliyetinin şuurunda bir gençlik yetişmektedir.'' dedi.

 

KISAKÜREK'İN HAYALİNİ KURDUĞU TÜRK GENÇLİĞİNİN GÜNÜMÜZE YANSIMASI

 

Necip Fazıl Kısakürek'in hayalini kurduğu gençliğin günümüze yansımasından örnekler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Öz güven abidesi bu gençlik, Sakarya'nın sırtına vurulacak tarihî yükünü paylaşmaya amade bir gençliktir. Bu gençlik, omuzlarına büyük bir davayı yüklenen fedakârlık, disiplin, merhamet, samimiyet, güzel ahlak, zarafet, estetik sahibi bir gençliktir. Bu gençlik, milletimizin bütün varlık, yokluk mücadelelerinde öne atılan, istiklal ve istikbalimizin teminatı olan bir gençliktir. Biz bu gençliği, Çanakkale'de, dünyanın en güçlü ordularını bozguna uğratırken gördük. Biz bu gençliği, İstiklal Harbimizde müstevlilere Anadolu'yu dar ederken gördük. Biz bu gençliği, 28 Şubat'ın karanlık günlerinde üniversite kapılarında baskıya direnirken gördük. Biz bu gençliği, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçakların ölüm kusan silahlarına göğüslerini siper ederken gördük. Biz bu gençliği, asrın felaketi, 6 Şubat depremlerinin hemen sonrasında, afetzedelerimizin imdadına koşarken gördük. Biz bu gençliği, TEKNOFEST'te ülkemizin tam bağımsızlık ülküsüne omuz verirken gördük. Biz bu gençliği, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde sahada kapı kapı dolaşırken, seçim günü de sandıklara sahip çıkarken gördük. Sağına soluna bakmadan, fert fert 'ben varım' diyen bu gençliği şimdi de Türkiye Yüzyılı'nın inşasında görüyoruz.'' dedi. 

 

TÜRK MİLLETİ ARTIK ÖZ YURDUNDA GARİP DEĞİLDİR

 

Zalimlere karşı dik durmayı, Türkiye sevdasını, büyük ve güçlü Türkiye idealini siyasetin merkezine koymayı Necip Fazıl Kısakürek'ten öğrendiklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemize siyaset yoluyla hizmet etme davamızda da aynı şekilde üstadın hayatı bizlere hep yol gösterdi. Sinesinden çıktığımız milletimizi karşılıksız sevmeyi biz ondan öğrendik. Üstadın Türk siyasetindeki mutlak ötesi hep CHP oldu ve CHP ideolojisini milletin ruh kökünü kurutmayı amaçlayan marazi bir yapı olarak görmüştü. Biz de mücadelemizin odak noktasına CHP zihniyetini koyduk. Tüm siyasi hayatımız boyunca CHP ideolojisinin millet varlığımızda açtığı tahribatın izlerini silmek için çalıştık. Eğer bir Ayasofya davamız varsa Ayasofya davamızı biz yine üstat Necip Fazıl'dan öğrendik. Sultanahmet Meydanı'nda 'Ayasofya açılacak, Ayasofya açılacak, Ayasofya açılacak' derken üstat, işte bu manayı, bu ruhu, bu heyecanı ondan yakaladık ve Ayasofya'yı da Allah'ın izniyle açtık. Ayasofya ile birlikte Türk'ün ve Türkiye'nin bahtını da açtık. Tam olarak üstadın ifade buyurduğu şekilde Ayasofya'yı mukaddesatçı Türk gençliğinin kalbi gibi açtık. Kerameti kendinden menkul, azgın azınlık karşısında sessiz yığınların sesi, soluğu, nefesi olduk. Artık bu mukaddes dava sahipsiz değildir. Birer süngü misali göğe yükselen minarelerimizden yankılanan ezan sesleri artık mahzun değildir. Öz yurdumuzda garip değiliz. Öz yurdumuzda parya hiç değiliz. Türkiye Yüzyılı'nın inşasıyla inşallah tüm kazanımlarımızı perçinleyeceğiz.'' dedi.

 

TÜRK MİLLETİNİ AŞAĞILAYANLAR GÖMÜLDÜKLERİ SANDIĞIN DİBİNDEN HİÇ ÇIKAMAYACAK

 

Köylüyü milletin efendisi olarak tanımlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kırsal kesimden aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığını kazandı' sözleriyle Atatürk ile ters düşmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sandıktan çıkan iradeye saygı duymak yerine hâlâ vatandaşa '500 liraya oylarını satıyorlar' imasında bulunmak siyasi tükenmişliğin daniskasıdır. İktidara giden yolun Batı'nın beklentilerinden, vesayet odaklarından veya terör örgütlerinin desteğinden değil milletin gönlünden geçtiğini herkese öğreteceğiz. Artık kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesareti bulamayacak. Kimse Anadolu insanına hakaret edemeyecek, tehditler savuramayacak. Sırf oy tercihlerinden dolayı kimse vatandaşa parmak sallayamayacak. Milletimizi kimse makarnacı, kömürcü, cahil, göbeğini kaşıyan adam diye tahkir edemeyecek. Üstada göre 14 Mayıs 1950 seçimleriyle birlikte millet, başındaki CHP'yi atmıştır. Kaderin cilvesi olarak tam 73 yıl sonra bir 14 Mayıs'ta milletimiz başında CHP zihniyeti istemediğini çok net biçimde ortaya koymuştur. 28 Mayıs'ta da yarım kalan işi tamamlayarak görünen ve görünmeyen tüm destekçileriyle birlikte CHP ideolojisini sandığa gömmüştür. Bir daha hiçbir güç, CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacak. Ne CHP Genel Başkanı'nın koltuğunu korumak uğruna attığı iftiralar bunu değiştirebilir ne seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar kendisine bir fayda sağlayabilir ne de kırsalda yaşayan insanlarımıza yönelik sarf ettiği hadsiz ifadeler kendisini kurtarabilir.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Sözde Milliyetçiler, Türklük
Yorumlar
Haber Yazılımı