Cumhurbaşkanı: Yeniden Hortlatılmasına İzin Vermeyiz
Haber Detayı
31 Mayıs 2023 - Çarşamba 20:05 Bu haber 1704 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı: Yeniden Hortlatılmasına İzin Vermeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son noktayı koyduklarını belirterek, yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı: Yeniden Hortlatılmasına İzin Vermeyiz

Sayıştay’ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Sayıştay Başkanlığında düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin Parlamenter Sisteme dönüş tartışmalarına son noktayı koyduğunu belirterek, siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

 

TÜRK MİLLETİMİZ TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİNE SAHİP ÇIKTI

 

Sayıştay’ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü Programına katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''29 Ekim 2023'te, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Bu önemli yıl dönümünü, gelecek asrımıza damga vuracak yepyeni bir vizyonun başlangıç noktası hâline getirmek istiyoruz. Bunun adı Türkiye Yüzyılı'dır. Türkiye Yüzyılı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacak kapsamlı bir yol haritasıdır. Türkiye Yüzyılı, milletimizin asırlık hayallerini gerçekleştirip çok daha büyük hedeflere yürüme azmidir. Türkiye Yüzyılı, İstiklal Harbi ruhuyla 85 milyonun sırt sırta verip istikbali inşa etmesinin adıdır. 85 milyon gönül birliği içinde inşallah bu vizyonu adım adım gerçeğe dönüştüreceğiz. Milletimiz, 14 Mayıs'ta bunun ilk adımını Meclis’te zaten atmıştı. Mütebaki 28 Mayıs'ta, Cumhurbaşkanı seçiminde verdiği kararla Türkiye Yüzyılı'nı sahiplendiğini de ortaya koydu." dedi.

 

SEÇİMLER SİSTEM TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'yle kazanımların tahkim edilebileceği bir yönetim modeline kavuşuldu. Yüzde 52,18 oy oranıyla şahsımıza beş yıl daha ülkemize hizmet etme imkânı sunan her bir kardeşimin sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarından biri de Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin milletten yeniden güvenoyu almış olmasıdır. Bu seçimler eski sistem tartışmalarına son noktayı koymuştur. Ülkemiz 3-5 ayda bir hükûmetin değiştiği koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırmıştır. Siyaset müessesesinin de sandıktan çıkan iradeyi doğru okuyacağına dair ümidimizi koruyoruz. Biz her halükarda buradan geriye gidişe izin vermeyeceğiz.'' dedi.

 

İSTİKRARSIZLIK İKLİMİNİN YENİDEN HORTLATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin 2002'den beri unuttuğu siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Toplumumuzun farklı kesimlerinin de desteğini ve katkısını alarak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu inşallah hayata geçireceğiz. Tüm kamu kurumlarının bu süreçte etkin rol oynaması, Türkiye Yüzyılı'nı sahiplenmesi hiç şüphesiz başarımızı da garantileyecektir. Her organın kendi yetki alanında kalması şartıyla önümüzdeki dönemde uyum ve eş güdüm içinde çalışacağız. Devletimizin diğer organları gibi Sayıştay’ımızın da yeni dönemde üzerine düşeni hakkıyla ifa edeceğine inanıyorum." dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay, seçim
Yorumlar
Haber Yazılımı