MHP'li Yıldız Muhalefete ve Yargıya Fezlekeleri Hatırlattı
Haber Detayı
31 Mayıs 2023 - Çarşamba 08:49 Bu haber 1596 kez okundu
 
MHP'li Yıldız Muhalefete ve Yargıya Fezlekeleri Hatırlattı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhalefetin desteklediği adayın Milletvekili seçilemediğini hatırlatarak Fezlekeleri gündeme getirdi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız Muhalefete ve Yargıya Fezlekeleri Hatırlattı

Çeşitli suçlamalardan dolayı hakkında Fezleke hazırlanan Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını defalarca gündeme getirip, TBMM'de bekleyen 1300 Fezleke'nin utanç verici bir bozulma olduğunu ve siyasetin bu bozulmaya öncülük edemeyeceğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı adayı olduğu için Milletvekili seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan 28 Fezlekeyi hatırlatarak, Yargının harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ, TBMM'DE BEKLETİLEN FEZLEKELER HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

 

19 Nisan 2021 tarihli açıklamasında TBMM'de bekleyen Fezlekeler hakkında Milletvekiline yönelik suç soruşturması yokmuş gibi algı oluşturulmaya çalışılmasına, ''Suç; Hukuk nizamının netice olarak ceza terettüp ettiği fiildir. Hukuki olduğu kadar Sosyolojik ve Kriminolojik bir olay ve bozulmadır. Siyaset bu bozulmaya öncülük edemez. TBMM de bekleyen 1300 Fezleke utanç verici bir bozulmadır.'' sözleriyle tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 28 Nisan 2021 tarihli sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise, ''Kötüye kullanılan yasama dokunulmazlığı, bir fiili ortadan kaldırmadığı gibi, suç olma niteliğini de önleyen hukuka uygunluk sebebi değildir. Karma komisyonda bekleyen terörle ilgili fezlekeler biran önce işleme alınmalıdır.'' demişti.

 

TBMM'de bekleyen Fezlekelerin hangi siyasi partilere ait olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''TBMM'de bekletilen 915'i HDP'li, 248'i CHP'li, 57'si DBP'li, 33'ü bağımsız, 14'ü Ak Parti'li, 12'si İyi Parti'li, 9'u TİP'li, 6'sı DP'li, 2’si MHP’li Milletvekillerine ait fezlekelerle ilgili savsaklamaya son verilmelidir.'' demişti.

 

FETİ YILDIZ'DAN HÜKUMETE DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI ÇAĞRISI

 

CHP ve HDP'nin sesini hiç çıkarmadığı HDP'li Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda İP'e un sererek açıkça konuşamayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fezlekelere baktıktan sonra karar vereceğini açıklamıştı. Muhalefet partilerinin fezlekeler konusunda sessiz kalması bir şekilde anlaşılabilirken, Ak Parti'nin hala neden beklediği merak konusu oldu. Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekelerin karara bağlanması için TBMM gündemine getirilmemesine defalarca tepki gösterip siyasi iktidara çağrıda bulunan Feti Yıldız, Gazi Meclisin suçluların barınağı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Feti Yıldız, Fezlekelere bakacağını söyleyen Akşener'e sadece bir fezlekede bulunan suçları sıralayarak, İYİ bakmasını ve gözünü hiç ayırmadan incelemesini önermişti.

 

Bir başka açıklamasında, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edilerek TBMM'de bekletilen fezleke sayısının Bin 600'ü geçtiğini hatırlatan Feti Yıldız, suçlarıyla yüzleşmeyen Milletvekillerinin ''Nasıl olsa komisyonda görüşülmez'' diyerek sahte kabadayılıklara devam etmesinin Türk Milletinin adalet duygusunu yaraladığını belirterek, TBMM'nin bu utanç verici tabloya bir son vermesini istemişti.

 

FETİ YILDIZ: GAZİ MECLİS SUÇLULARIN BARINAĞI DEĞİLDİR  

 

TBMM'nin yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte, Milletvekillerine yönelik suçlamalara ilişkin hazırlanan Fezlekelerin TBMM'de bekletilmesine bir kez daha tepki gösteren Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yeni yaptığı açıklamada, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında olduğu 34 milletvekiline ait 65 dokunulmazlık dosyası, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi. TBMM ‘de 1600’ün üzerinde fezleke mevcuttur, Gazi Meclis suçluların barınağı değildir.'' demişti.

 

FETİ YILDIZ'DAN 28 MAYIS SEÇİMİ SONRASINDA FEZLEKE AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı adayı olduğu için Milletvekili seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan 28 Fezlekeyi hatırlatıp, artık dokunulmazlık zırhı olmayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanması için Yargının harekete geçmesi gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş  Fezlekeler Anayasa ve Adalet Komisyonu raflarında bekliyor. Cumhuriyet Başsavcılıkları, hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış 28 adet Fezlekeyi  iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak  dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, TBMM, bekleyen Fezleke, yargılama, çağrı yaptı
Yorumlar
Haber Yazılımı